Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Yorkshirský puding

Znáte yorkshirský pudding? Nenechte se zmýlit názvem, nejedná se o klasický pudink, ale o tradiční britskou slanou přílohu k masu. Yorkshirský pudding podáváme nejčastěji k hovězí pečeni nebo jako předkrm s cibulovou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

5. 10. 2010 19:02

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 546 kJ / 848 kcal
Bílkoviny41,41 g
Tuky21,12 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy120,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klára

25. 8. 2015 21:10

Tento pudding se dá udělat i jako sladký dezert:-p jen se místo bylinek , dá vanilka.. přidáme zmrzlinu a mlask.:-8 Ale to určitě víte...mějte se krásně.

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 10. 2010 09:02

Presne tak:-))dakujem Iljusa:-K

Iljusa Iljusa

6. 10. 2010 08:59

Výborná záležitost - už to vidím na talíři s typickou hnědou omáčkou a hovězí pečení ;-):-*:yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 10. 2010 07:35

Dievčatká, dakujem za bodíky:-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 10. 2010 07:35

Jarka, dakujem:-))

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 10. 2010 07:33

Klariska, súhlasím s Tebou a dakujem:-K

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 10. 2010 07:31

Janka.nie sú to slané muffiny, je to príloha - veľmi horúca a chutí asi ako pečená palacinka. Vo vnútri má dutinu, rôzne veľkú, podľa toho v čom puding pečieš.Dakujem:-))

Klariska Klariska

5. 10. 2010 21:04

Jani, Yorkshirský pudink je vlastně druh svítku pečený z palačinkového těsta vylepšeného o bylinky. Žížalo, dá se použít i hluboký pekáč, tam je manipulace opravdu snadná, ale pak není ten typický a pěkný bábovičkový tvar.
Bodík za přiblížení tajů anglické kuchyně, která opravdu není tak hrozná jak se povídá :-K:yes:.

zizala zizala (moderátorka)

5. 10. 2010 20:18

Já jsem něco takového viděla dělat v televizi, ale tam lili těsto do hodně horkého oleje v muffinkových formičkách, pak rychle dali dopéct. Tím, jak byl olej horký, pěkně to vyskočilo...tohle by se mi líbilo víc, z manipulace s tím horkým olejem bych měla malinko obavy :-/:-8:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2010 20:03

Ibi, takže něco, jako mufiny naslano?;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: yorkšírský pudink recept yorkšírský pudink jorkšírský puding yorkšírský puding jorkšírský pudink anglický puding jorkšírský puding recept anglický puding recept puding recept puding jokšírský pudink yoksirsky puding jokšírský puding yorkschirský puding yorkschirsky pudink jak udělat puding anglicky pudink jorkšírský pudink recept recept na puding jak se dela puding

Suroviny: mouka hladká, vejce, sůl, tymián, mléko, soda jedlá, olej

TopRecepty.cz

Yorkshirský puding

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyKj