Třeboňské kapří hranolky
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je jednoduchá a důležitým základem úspěchu je dobře ochucená marináda.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 912 kJ / 696 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,81 g |
Tuky | 3,83 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,78 g |
Sůl | 21,60 g |
Sacharidy | 144,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji zhlédnout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2010 11:40
A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl... Děláte svoji práci velmi dobře, díky.
14. 10. 2010 11:08
14. 10. 2010 10:26
13. 10. 2010 22:54
13. 10. 2010 22:45
13. 10. 2010 22:21
dám vědět, jak to dopadlo, děda rybaří a tak se určitě nějaký kapřík u našich najde
13. 10. 2010 22:19
13. 10. 2010 22:16
Musím se přiznat, že jsem kapra dlouho pokládala za bláto, které chutná jako když se nalokáš vody z bahnitého rybníku; bláto, z nějž trčí kosti; a znala ho jen od mámy, takže jen nasoleného a obaleného a usmaženého jako řízek plný kostí...
Ale tento recept mě naprosto rozhodil (už tehdy, kdy si ho má dcera objednala coby specialitu Šupiny - ona je děsná, zásadně si objednává sama a téměř vždy rybu), byl prostě dokonalý a nikdy bych nevěřila, že je možné jíst kapra, vychutnat si ho a nebát se kostí zapíchnutých v krku...
13. 10. 2010 21:56
13. 10. 2010 20:52
jinak samozřejmě ukládám, ryby miluji, i když dávám přednost mořským....
13. 10. 2010 20:04
Příští týden se budu zase vyskytovat u rybího stánku a zkusím kapří filety vcelku, stejným způsobem vykostěné, schválně, jestli to bude také tak skvěle fungovat...
Špagi a Žížalko, Ď.
13. 10. 2010 20:00
13. 10. 2010 19:46
13. 10. 2010 19:42
13. 10. 2010 19:38
Irreno, také jsem ho podle pánů z Rožmberka dělala a recept sem napsala a nafotila.
Rebi, byl docela malý, ale stačil i zbyl. I s kostmi (bez hlavy, ocasu a vykuchaný měl kilo dvacet. Krásné čtyři porce (takové, jako na fotografii), i když to moje první vykosťování nás o pár gramů obralo... To vykostění zvládneš, já na takové záležitosti také nejsem šikovná ani trpělivá, ale kapra jsem koupila právě proto, abych to zkusila. A víš, proč jsem ho hlavně koupila?? Dnes na trhu chyběl stánek s pštrosím masem, pro které jsem šla... Tak jsem skončila u rybiček, v ledu uchovaných, ráno ulovených... Moc jsme si pochutnali a Líza snědla tu porci, která je na fotografii, celou a sama...
Okrájené zbytky i s kostmi jsem strčila do mrazáku a zkusím z nich udělat polévku...třeba se povede.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 39 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 4 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat čerstvou rybu? Důležitý je vzhled očí i žaber. Zkušený rybář radí, čeho si dál všímat i proč kupovat rybu raději vcelku
Velký přehled výlovů rybníků 2022: Kam vyrazit pro čerstvé ryby, kde ochutnáte i rybí speciality a jak na božské kapří hranolky
Když hranolky, tak z kapra! Připravte si doma nejslavnější specialitu Třeboňska!
Další recepty
Tématické fráze: třeboňské rybí hranolky rybí hranolky kapří hranolky stupka rybí hranolky recept rybí hranolky recept rybí hranolky video rybý hranolky smažené rybí hranolky kapří hranolky šupina kapří recepty hranolky filetování kapra rybí hranolky třeboň stupka kapří hranolky recept na rybí hranolky vykošťování kapra třeboňský kapr recepty trebonsky kapr marinada na kapří hranolky kapří
Suroviny: kapr, česnek, omáčka sojová, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín mletý, sůl, mouka hladká, solamyl, paprika sušená sladká, olej
Třeboňské kapří hranolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B6jx
33 názorů