Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třeboňské kapří hranolky

Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je jednoduchá a důležitým základem úspěchu je dobře ochucená marináda.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

13. 10. 2010 18:51

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 912 kJ / 696 kcal
Bílkoviny16,81 g
Tuky3,83 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,78 g
Sůl21,60 g
Sacharidy144,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem objevila na www.třeboňský kapr, kde ho realizuje mistr Stupka a který vřele doporučuji zhlédnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

14. 10. 2010 11:40

Dobrý den Petře, moc se omlouvám, tento recept vaří na stránkách Třeboňský kapr mistr Stupka a tak jsem si to asi nějak dala dohromady, zřejmě mylně. Název upravím, nerada bych jakýmkoli způsobem poškodila skvělé jméno Vaší restaurace. Vzpomínám si, že jste na svých stránkách zveřejňovali své recepty, tak jsem se domnívala, že i tento. Velice se omlouvám.
A mimochodem, vždy si u Vás výborně pochutnáme a dokonce spolu s dalšími nám nevadí čekat, až se uvolní stůl...;-) Děláte svoji práci velmi dobře, díky.

Petr K.

14. 10. 2010 11:08

ELISA:Dobrý den,máte pravdu že Kapří hranolky jsou specialitou restarací Šupina a Šupinka ale tento recept co jste sem dala neodpovídá receptu co jsou v restauracích a tím se prakticky dává jiná chuť než má být co je v restauracích.Petr K. kuchař restaurace Šupina

terysha.mathey terysha.mathey

14. 10. 2010 10:26

Znám to, nikdy jsem je neměla v restauraci, děláme si to jen doma. Nenapadlo mě, že to tady ještě nebude :-) Co já mám vyzkoušené, tak ten zázvor tam být ani nemusí, důležitý je česnek a lze tam dát i granulovaný. :-p Jo a jíme to normálně s bramborama či hranolkama a pokapané citrónkem :-))

mysulka mysulka

13. 10. 2010 22:54

:yes::-p+1:-K

Jiri V. Jiri V.

13. 10. 2010 22:45

:-p:yes:

isindy isindy

13. 10. 2010 22:21

Eli, tak já ti budu věřit a zkusím to ;-)...my sladkovodní ryby opravdu moc nemusíme, právě pro tu tradiční blátivou úpravu na vánoce :-(...posledních 5 let kupuji i na vánoce mořskou rybu - a klasicky obalím, ale třeba platýze, kapra fakt nemusíme....:-( a holka ryby nejí právě kvůli kostem, jedině žraloka či lososa...
dám vědět, jak to dopadlo, děda rybaří a tak se určitě nějaký kapřík u našich najde ;-)

misza misza

13. 10. 2010 22:19

Elizo šupa:yes::yes: Krásné fota, recept :-*:yes::yes: I ten odkaz na porcování se bude hodit;-)

Eliza Eliza

13. 10. 2010 22:16

Ivanko, ne že kosti necítíš, ale ony tam prostě nejsou:-!;-) Musíš to vyzkoušet, budeš překvapená a nadšená.
Musím se přiznat, že jsem kapra dlouho pokládala za bláto, které chutná jako když se nalokáš vody z bahnitého rybníku; bláto, z nějž trčí kosti; a znala ho jen od mámy, takže jen nasoleného a obaleného a usmaženého jako řízek plný kostí...:-(
Ale tento recept mě naprosto rozhodil (už tehdy, kdy si ho má dcera objednala coby specialitu Šupiny - ona je děsná, zásadně si objednává sama a téměř vždy rybu), byl prostě dokonalý a nikdy bych nevěřila, že je možné jíst kapra, vychutnat si ho a nebát se kostí zapíchnutých v krku...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 10. 2010 21:56

Elizo, to fakt nemá chybu!!! Śkoda jen, že kapra opravdu kupuji jen o Vánocích. Vždycky jsem myslela, že by mi jiný den v roku nechutnal:-8:yes:

isindy isindy

13. 10. 2010 20:52

už jsem o tomhle vykošťování slyšela, ale nevyzkoušela....fakt ty kostičky necítíš???
jinak samozřejmě ukládám, ryby miluji, i když dávám přednost mořským....;-)

Eliza Eliza

13. 10. 2010 20:04

Rebi, za pštrosa ještě nee...;-):-D. Ale do toho kapra jistě jdi, moc jsem tomu nevěřila - respektive spíš nechápala, že ty kosti zmizí a zmizely...:-O Musím přiznat, že při prvním filetu jsem v duchu nadávala ve smyslu "to se ti to popisuje a předvádí, když to děláš kolik let dnes a denně...:-S" Ale fakt to bude chtít jen trochu cviku a je to sranda... Ale i napoprvé se to povedlo, nepotkali jsme jedinou kostičku.:yes: No a recept je skvělý, nedělala jsem ho naposledy, naopak zařazuji do nejoblíbenějších rodinných... Byl u nás táta, tak dostal tu čtvrtou porci a liboval si. Maminka dělá kapra jen na Štědrý den, tak si pochutnal.
Příští týden se budu zase vyskytovat u rybího stánku a zkusím kapří filety vcelku, stejným způsobem vykostěné, schválně, jestli to bude také tak skvěle fungovat...;-)
Špagi a Žížalko, Ď.:-)

zizala zizala (moderátorka)

13. 10. 2010 20:00

Hezká náhrada za pštrosa, možná i lepší :-p;-):-)):yes:

spagetka spagetka

13. 10. 2010 19:46

:-*:-*:-p:-p:-p:yes:

rebeka rebeka

13. 10. 2010 19:42

Eli:yes::-D:-Ddalší bod za toho pštrosa:-D:-D:-D tak myslíš,že do toho jít,jo:-?;-)já mám v mrazáku taky jednoho chudáka(něco lehce přes kilčo) tak že bych to prubla:-?;-)láká mě to velice:-p:yes:

Eliza Eliza

13. 10. 2010 19:38

Maris, recept je přesný, i když manžel konstatoval, že ode mě lepší ;-) (ale to berme s rezervou :-D ).
Irreno, také jsem ho podle pánů z Rožmberka dělala a recept sem napsala a nafotila. :-)
Rebi, byl docela malý, ale stačil i zbyl. I s kostmi (bez hlavy, ocasu a vykuchaný měl kilo dvacet. Krásné čtyři porce (takové, jako na fotografii), i když to moje první vykosťování nás o pár gramů obralo...;-) To vykostění zvládneš, já na takové záležitosti také nejsem šikovná ani trpělivá, ale kapra jsem koupila právě proto, abych to zkusila. A víš, proč jsem ho hlavně koupila?? ;-) Dnes na trhu chyběl stánek s pštrosím masem, pro které jsem šla... Tak jsem skončila u rybiček, v ledu uchovaných, ráno ulovených... Moc jsme si pochutnali a Líza snědla tu porci, která je na fotografii, celou a sama...;-):-O
Okrájené zbytky i s kostmi jsem strčila do mrazáku a zkusím z nich udělat polévku...třeba se povede. :-8;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: třeboňské rybí hranolky rybí hranolky kapří hranolky stupka rybí hranolky recept rybí hranolky recept rybí hranolky video rybý hranolky smažené rybí hranolky kapří hranolky šupina kapří recepty hranolky filetování kapra rybí hranolky třeboň stupka kapří hranolky recept na rybí hranolky vykošťování kapra třeboňský kapr recepty trebonsky kapr marinada na kapří hranolky kapří

Suroviny: kapr, česnek, omáčka sojová, paprika sušená sladká, zázvor mletý, kmín mletý, sůl, mouka hladká, solamyl, paprika sušená sladká, olej

TopRecepty.cz

Třeboňské kapří hranolky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6jx