Pohanka na různý způsob
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a esenciální aminokyseliny. Pohanka se dá připravit na různé způsoby, hlavně ve slané verzi. Ale dá se připravit i jako sladké jídlo.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 958 kJ / 3 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,62 g |
Tuky | 123,57 g |
Vláknina | 99,46 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 425,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto se pohanka vařila a vaří v naší rodině mnoho let.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2015 22:35
https://www.rawmarket.cz/obiloviny/pohanka
29. 5. 2014 11:41
8. 6. 2013 18:11
10. 1. 2013 16:07
9. 1. 2013 20:08
9. 1. 2013 15:51
8. 3. 2012 19:37
14. 2. 2012 23:55
7. 1. 2011 12:02
14. 10. 2010 21:44
Terezko,vím že spousta lidí dnes vaří pohanku tak jako Ty aby byl zachován rutin proto jsem dala do poznámky,že se vaří takto v naší rodiněmoje babička pocházela z chudobného valašska a vařila pohanku víckrát týdně na oběd a to už je víc jak 70 let.Myslím,že se tenkrát nehledělo na vitamíny,atd. ale aby se rodina najedla.taky uvařenou pohanku nám zalila mlékem-to si dělám i dnes.Jeden z receptů byl pohanka zapečená se sušenými švestkami,ale to si nepamatuji jestli se uvařená zapékala ze švestkami nebo syrová a pak se polila máslem a pocukrovala,možná někdo bude vědět jak se to vaří
14. 10. 2010 17:47
14. 10. 2010 15:19
14. 10. 2010 13:51
Pohánku milujeme, je to to najlepšie, čo pre svoje cievy môžeme urobiť
14. 10. 2010 13:38
14. 10. 2010 12:28
Na internetu i na obalu pohanky jsem se dočetla, že se má vařit maximálně minutu (a že se nesmí slévat!) a pak nechat cca 20 minut dojít. Tím se zabrání zbytečným ztrátám rutinu a dalších prospěšných látek, které obsahuje. Píšu to jako tip pro ty, kteří by z pohanky chtěli vytěžit maximum .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 3 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 4 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 5 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 5 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 5 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 6 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pohanka na sladko pohanka jako příloha pohanka na slano úprava pohanky pohanka recepty pohanka recepty na sladko jak varit pohanku pohanka jako příloha recepty recepty pohanka na sladko pohanka jak vařit pohanka jako příloha recept jak upravit pohanku pohanka recepty jak vařit zapečená pohanka na sladko jak se vari pohanka pohanka jako příloha k masu pohanka s houbami pohanka se švestkami pohanka jídla z pohanky
Suroviny: pohanka, sádlo, sůl, houby, máslo, česnek, omáčka sojová, sýr strouhaný, houby, máslo, česnek, omáčka sojová, brambory, majoránka, sýr strouhaný, sádlo, cibule, sádlo, bůček uzený, máslo, cukr, borůvky
Pohanka na různý způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQEz
25 názorů