Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské

Co by to bylo za Vánoce bez vanilkových rohlíčků, obalených v moučkovém cukru? Česká vánoční klasika není složitá na přípravu a tak pokud s pečením teprve začínáte, dle podrobného receptu zvládnete rohlíčky upéct i vy.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

30. 11. 2010 14:20

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 612 kJ / 1 341 kcal
Bílkoviny15,37 g
Tuky68,47 g
Vláknina3,48 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy164,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

* Pokud se těsto lepí, znamená to, že je moc v teple - tak ho dám na chvíli (cca 15 minut) do ledničky ztuhnout. Lze také přidat trochu strouhanky, ale NEpřidávejte nikdy mouku.

* Peču v troubě vyhřáté na 180° C asi 12 - 15 minut.

* Formování rohlíčků:

z těsta odštipuji po malých kouskách, v ruce udělám kuličku, pak váleček a na plech ohnu do tvaru rohlíčku.

* Obalování rohlíčků v cukru:

na papír rozprostřu cukr, na něj sesypu z plechu ještě vlažné rohlíčky a opatrně převaluji, aby se rohlíčky cukrem celé obalily.

* Recept dostala moje maminka od pí R. někdy za války, takže se rohlíčky dělaly jen se strouhanou houskou, oříšky většinou nebyly - ale vyzkoušejte, není to k poznání, jen chuť je trošku jiná. Chuť se mění i podle druhu použitých ořechů (vlašské, lískové, mandle).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

12. 12. 2019 12:41

Certici: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnají.....

Certici Certici

12. 12. 2019 00:12

Naprosto uzasne rohlicky <3..rychle udelane testo, ocenila jsem, ze se nemuselo nechat ulezet, ale hned se dalo pustit do prace..testo se vubec nedrolilo a rohlicky se nelamaly, :-). Chutove velice dobre, nemam rada preslazene cukrovi, zalezi, jak nasledne obalite ve vanilkovem cukru. Vanilkovy pudink uvnitr z prvniho pohledu netradicni prisada, ale mozna prave proto jsou rohlicky vlacne a nelamave..:yes:

Nadja Nadja

11. 12. 2015 23:10

AniCiz: zkusila jsem to jen jednou - těsto se drolilo, nedalo se vůbec tvarovat, musela jsem ho dost dlouho zpracovávat, aby povolilo a změklo a dalo se s ním pracovat. Tak ať se podaří!;-)

AniCiz

11. 12. 2015 19:31

teprve dnes jsem se dostala k realizaci,udělala jsem těsto s tím,že zítra upeču..a až pak jsem četla,že se nedává uležet..je to moc špatně? :-S

Nadja Nadja

7. 12. 2015 20:33

Saša: ;-) oříškový koláč - vespod je těsto lineckého typu, na něj marmeláda a na ni oříšková sněhovina:
https://www.toprecepty.cz/recept/10963-oriskovy-ko...

Saša

7. 12. 2015 14:56

Já bych ještě moc prosila... Mohla bych dostat recept i na ty ořechové řezy co mají marmeládu uvrnitř? Jsou naobrázku jako druhé zprava. Moc děkuji

Nadja Nadja

4. 11. 2015 11:48

Lenka Kučová: jsem ráda, že chutnaly. U nás si bez nich neumím vánoce vůbec představit.:-p

Lenka Kučová

3. 11. 2015 22:56

Výborné.Dnes jsem pekla a určitě zase budu! :-))

Nadja Nadja

10. 12. 2014 17:03

Koubkova: :-K děkuji za hezkou fotečku. Kolik rohlíčků jsi měla?

Nadja Nadja

9. 12. 2014 11:41

Koubkova: ano - dělám rohlíčky hodně malinké, tak jich mívám cca 100 ks - je to na 1 plech.;-)

Koubkova Koubkova

9. 12. 2014 08:08

100 ks je z jedné dávky:-?

Ivana79 Ivana79

8. 12. 2014 20:46

Nadja:ďakujem za radu :-K ale musím povedať že tieto sú úplne skvelé :-*:-* Už sú schované v dóze,v zadnom regáli v komore,lebo inak by sa asi Vianoc nedožili :-D

Nadja Nadja

8. 12. 2014 20:11

Ivana79: Děkuji za pěkné fotky i za komentík.
;-) Pokud se mi těsto lepí, přidám trochu strouhanky. Mouku nepřidávám, aby rohlíčky nebyly tvrdé.

Ivana79 Ivana79

8. 12. 2014 13:43

Naďa,tak som upiekla dnes tvoje rohlíčky,ale pridala som viac múky,lebo sa mi to dosť lepilo.Inak sú výborné :-*:-*:yes: Ja používam do lineckého cesta vždy pravé maslo a puding-je potom mäkučké :-) Pridávam fotky a bodík :yes:

Nadja

6. 12. 2012 13:17

Pudink: Zkus to, při nejhorším upečeš další. :-D:-D:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanilkové rohlíčky recept vanilkové rohlíčky na kolik stupnů péct vanilkové rohlíčky vanilkove ro recept na mini babovicky pudinkové vanilkové rohlíčky pudinkové vanilkové rohlíčky mini bábovičky recept vanilkové rohlíčky z pudinku na kolik péct vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky s pudinkem rohlíčky z pudinku jak dlouho pect vanilkove rohlicky na kolik péct rohlíčky mini babovicky rohlíčky recept na vanilkové rohlíčky recept vanilkové rohlíčky rohlíčky recept vanilkové rohlíčky na kolik péct

Suroviny: tuk, cukr, žloutek, pudink vanilkový, mouka hladká, oříšky, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Vanilkové rohlíčky a bábovičky paní Rychnovské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7ALw