Bramborové placičky-rosti
Tyto placičky budou naprostou lahůdkou pro milovníky bramborových specialit. Na váš talíř přináší autentickou bramborovou chuť a zážitek plný křehkosti. Rösti, které zaručeně okouzlí každého gurmána.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou to placičky shodné s těmi, které dává McDonalďs k snídaňovým menu, nebo se prodávají mražené obvykle pod názvem Rösti.
Neobsahují vejce ani mouku !!!
Předpečené placky můžeme zamrazit do zásoby.
Na co všechno je použijete, nechám na Vás. I samotné jsou skvělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2021 19:02
Tonja:
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&view=detail&mmscn=vwrc&mid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=WRVORC
Jeste jeden (tez urcite original), tentokrat z varenych z brambor.
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&mmscn=vwrc&view=detail&mid=435F1EAEFE19E83A797E435F1EAEFE19E83A797E&rvsmid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=VDMCNR
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&view=detail&mmscn=vwrc&mid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=WRVORC
Jeste jeden (tez urcite original), tentokrat z varenych z brambor.
www.bing.com/videos/search?q=youtube+R%c3%b6sti&ru=%2fsearch%3fq%3dyoutube%2bR%25C3%25B6sti&mmscn=vwrc&view=detail&mid=435F1EAEFE19E83A797E435F1EAEFE19E83A797E&rvsmid=332B5799BEC5E371F811332B5799BEC5E371F811&FORM=VDMCNR
6. 11. 2021 12:26
Rösti jsou původem ze Švýcarska a jižního Německa. Zásadní je neždímat z brambor vodu a zahustit brambory škrobem, žádná mouka. Brambory se ale nestrouhají na hrubém, ale naopak na jemném struhadle. To jen tak k původu tohoto jídla.
5. 1. 2010 22:40
My si ich na tanieri polievame kyslou smotanou, do ktorej pretlačím cesnak a je to báječné...+
29. 11. 2009 21:14
skvělé a nejlepší jsou z friťáku, do směsi přidávám lehce osmaženou cibulku, nebo použiju česnekovou sůl
22. 10. 2009 06:30
Papriko, já se z tebe picnu Přidala jsem foto brambor, nastrouhaných na tomto struhadle. Na starší fotce jsou nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle. Hello, tobě díky za tip na další využití, cibuli jsem nezkoušela. Já na tom nejvíce strouhám mrkev do zeleninových salátů a na ozdobu. Taky se dá ředkev, červená řepa, okurky, vypadá to hezky.
21. 10. 2009 23:30
Mám velmi podobné struhadlo a používám ho, když chci nakrájet na velmi jemno cibuli. Oloupanou cibuli držíte za "kořínky" a od místa, kde byla nať strouháte a padají pidikostičky. Jinak Jani, až si budeš kupovat ten lívanečník, dej pozor, aby měl vysoký okraj (dá se sehnat i výška 2 cm), z obyč lívanečníku při pečení vytéká a prská olej.
21. 10. 2009 17:43
Tak tohle struhadlo od Merylas mám doma už déle jak 15 let a taky jsem ho ještě nepoužila . Bylo v balíčku s originál V-krouhačem od Börnera - ten používám často. Alespoň teď vím, na co to je
21. 10. 2009 13:29
něco jsem našla tady http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=277
21. 10. 2009 12:36
Jani Tomková, já nic takového neznám, jak jsem se začetla, tak jsem v první chvíli myslela, že sháníš nějaký hudební nástroj Já mám jen takové struhadlo, koupila jsem ho před rokem na Gastro festivalu v Ostravě a od té doby jsem ho nikde neviděla. Foto přidám k receptu Většinou ale brambory strouhám na hrubém slzičkovém struhadle.
21. 10. 2009 11:56
Chtěla bych Vás tady poprosit, kdyby jste věděly o nástroji, kterému se říká mandolína, o nějaké informace. je to strojek, který pro přípravu röstů a dělá z brambor takové dlouhé tenké hranolky. něšjak se k němu nemůžu dopídit Prosím o info na mail.: janca.tomca@seznam.cz
Moc moc děkuji. J. Tomková
Moc moc děkuji. J. Tomková
27. 5. 2009 12:49
Merylas, tyhle placičky dělám už léta občas také a také v lívanečníku. Mám je moc ráda, protože mají tu pravou bramborovou chuť jako hranolky Máme je rádi i ke špenátu, stejně jako klasické bramboráky. Jani, i na normální pánvi se dají smažit, jen se musí tvarovat okraje, ať nejsou moc roztřepené. Zkoušela jsem je i bez škrobové moučky a těsto drželo pohromadě i tak, jen ho nesmí být příliš slabá vrstva.Bodík
27. 5. 2009 11:33
Tak to jsem taky objevila teprve dnes. Vypadá to super, horší je, že nemám ten lívanečník. No, chtěla bych všechno a místa je málo, ale už bych lívanečník určitě využila víckrát, kdybych ho měla. Dobrý nápad +
4. 1. 2009 15:44
Jiřinko, já jsem je dělala na lívanečníku a měla jsem v něm trochu víc oleje. Smažila jsem pozvolna z obou stran do zlatavé barvy a Do té fritézy by se to dávalo, když by si někdo připravil jen ten polotovar, jak je psáno v receptu a zmrazil je
4. 1. 2009 15:22
To se musí ještě dávat do friťáku nebo stačí smažit.
30. 12. 2008 19:34
Tak to se mi moc líbí.Určitě by se hodily i jako příloha ke směsi.Už jsem je chutnala a byly výborný.Dávám za 1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 20 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 7 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 8 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 8 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 8 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 8 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 9 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Beton, Bavorák, Mozek i Žabí hlen: Recepty na koktejly, které frčely v socialismu, můžete otestovat i dnes
Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou
20 receptů na bramborové placky: Můžeme do nich zpracovat téměř vše, co máme doma
Další recepty
Tématické fráze: rosti bramborové resty jak připravit bramborové resty bramborové placičky bramborove rasty recept bramborove resty rosti recept recept na bramboráky rösti hash brown recept bramborové resti bramborové rasti recept rosti rösti ze syrových brambor bramborové resty recept recept na rösti resti hash brown recept na švýcarské rosti resty recept bramborové roesti
Suroviny: brambory, sůl, pepř mletý, škrob
Bramborové placičky-rosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/06G
16 názorů