Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

19. 4. 2008 21:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 864 kJ / 685 kcal
Bílkoviny11,86 g
Tuky56,19 g
Vláknina13,62 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 988 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy27,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1827

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Frantiska Frantiska

20. 6. 2013 09:22

Vyzkouseno. Nesehnala jsem pekna rajcata, tak jsem dala 3 lzice krajenych rajcat z plechovky. A jen tak 1/3 kelimku smetany.

Výborne jidlo :)

Ze zbytku fazolek jsem uvarila polevku http://www.toprecepty.cz/recept/13716-fazolkova-po...

eva hubova eva hubova

16. 5. 2010 13:23

:-p:yes:+6

Ivana79 Ivana79

16. 5. 2010 11:52

To vyzerá:-p:-pAsi sa musím ísť najesť a až potom sem pozerať:-DDávam bod a ukladám;-)

Pajaja

12. 5. 2010 16:53

Hledala jsem nějakou rychlovku k večeři ve všední den. . . a našla jsem ji! Díky ;-):-p

jahoda jahoda

26. 3. 2010 22:47

vidím to na levné a výborné jídlo:yes:3

vybusna vybusna

7. 6. 2009 07:15

mirca..namojdusu do polhodiny mozes jest....je to vyborne aj s chlebom, cestovinami a pod

mirca75 mirca75

7. 6. 2009 07:09

Výbušná:-)to vypadá jako rychlovka a ještě k tomu mňamka:-p Ukládám a vyzkouším;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 6. 2009 12:06

:-p:-O U nás se bramboráku do trouby zase říkalo "chudobnica" a absolutně nevím, proč:-D Tady ten recept znám, možná malinko jinak upravený, nejsem si jistá těmi rajčaty, ale jsem si naprosto jistá, že to nemělo chybu;-) +

vybusna vybusna

14. 10. 2008 22:14

no ja ozaj neviem... ja som ten recept zdedila aj s nazvom:-/

teja

14. 10. 2008 22:02

Tak jsem našla tohle a je to víc podobné tomu \\\"bramboráku\\\" http://www.chytrazena.cz/vare... :-), ale jak píše spagetka rodinné názvosloví je kolikrát úplně zavádějící a orientují se v něm jen zasvěcení. My jsme bramborákům na plotně (bez omastku) říkali kramfleky a v troubě jsme pekli brambornik. Recept jihlavské babičky a jeho původ je zajímavý, takhle experimentuji moc ráda.:-):-))

spagetka spagetka

14. 10. 2008 21:40

Já tedy i díky sudetům a příbuzenstvu v Německu vím, že halapáč je po česku (pozor - zjednodušeně!!! něco jako bramborák), ale tyhle přísdady... recept...no nevím. Poptám se.Ale z vlastní zkušenosti vím, co umí ne krajové, ale rodinné tradice udělat z receptů. Právě jen příklad bramboráků - v mé rodině z Chuchelny(Krkonoše)- a pozor - HALUŠKY - VÝHRADNĚ pro vás známé bramboráky pečené na plotně, ale: BRAMBORÁK - JEDINĚ V TROUBĚ. Vím, jak znáte halušky.Jenže pro nás jsou halušky voňavé placky na plotně a to samé ve větším v pekáči - bramborák. Ale tenhle recept znám pod jiným názvem, a tady vidíte,že fakt na názvu nezáleží.Chutná? Tak dobrou chuť a aŤ se to jmenuje, jak chce.:-D:-p

vybusna vybusna

14. 10. 2008 21:35

tak som to skonzultovala s mojim jihlavskym manzelom a aj babicke som volala teraz do jihlavy...takze povod jedla je absolutne neromanticky. Babicka vzdy v lete byva na okrouhliku a ked mala este male deti, tak varila z toho co mala, ona tam na chate mala za mlada aj kusok pody, kde si pestovala zeleninu a tak...a tam vymyslala co varit a raz vymyslela toto a uz si nepamata preco to nazvali takto... takze je to skutocne uplne povodny recept.

martin

14. 10. 2008 21:24

jsem z Jihlavy ale recept neznám i když se babička o něm zminovala a protože je němka myslel jsem si že to je nějaké staroněmecké jídlo. nevíte o tom něco bližšího ?

vybusna vybusna

20. 4. 2008 20:18

ja vobec neviem. ze to takto volaju v manzelovej rodine, roky rokuce.

zizala zizala (moderátorka)

20. 4. 2008 18:20

Co znamená slovo Halapáč?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový guláš podle babičky bramborák pečený v troubě bramboráky jako od babičky bramboráky v troubě bramboráky pečené v troubě krajová jídla braboráky levná jídla našich babiček bramborák v troubě krajové recepty jak udělat bramboráky babického recepty jak udělat bramborák jídla v německu pečené bramboráky bramborák do trouby recepty krajových jídel bezmasité jídlo recept na buřguláš resepty

Suroviny: lusky fazolové, paprika čerstvá zelená, rajče, houby čerstvé, cibule, chilli paprika čerstvá, olej, smetana na vaření, mouka, sůl, pepř mletý, omáčka sojová, čerstvé bylinky

TopRecepty.cz

Letní guláš se smetanou - Halapáč jihlavskej babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kmY