Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční štola

Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po upečení ji bohatě posypeme cukrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min + kynutí těsta

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, + kynutí těsta)

7. 12. 2010 14:39

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie15 247 kJ / 3 644 kcal
Bílkoviny72,71 g
Tuky100,07 g
Vláknina36,21 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,00 g
Sacharidy574,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

29. 12. 2019 13:25

h4ever: nevím, nikdy jsem to nepočítala :-) Pokud vám jde o srovnání doma pečené štoly a té koupené...
V domácí štole žádný palmový tuk nenajdete....vejce i ořechy máme vlastní, sušené ovoce, rozinky, máslo, kůru i mandle kupuji příležitostně a v akci....a hlavně - doma upečená štola neobsahuje žádná barviva, stabilizátory a konzervanty, které jsou nakopak obsaženy prakticky ve všem koupeném. ;-)

h4ever

29. 12. 2019 09:35

Mohu se zeptat na kolik peněz to výjde? Po sečtení všech váh surovin v tomto receptu jsem dostal celkovou váhu 510g.

V Kauflandu se prodává štola Stollen Butter-Mandel mit Marzipan (s máslem a marcipánem) 750g za 80 Kč. Ta obsahuje 28% rozinek, velké množství kandovaného ovoce (množství není uvedené ale hádám tak 25-28%, prostě hodně. 6% tvoří směs lískových oříšků a mandlí - u toho jsou 85% mandle). Máslo tvoří 11%, mléčný tuk 4%, množství palmového tuku jsem spočítal na 26,7g (tj.3,6%). Krom toho jsou tam vajíčka, pšeničná mouka, pomerančová kůra, sůl 2,6g. Tuky na 100g: 18g, nasycené m. kys. 9,8g). Výrobce KuchenMeister. Obrázek najdete přes google images "Kuchenmeister Butter Mandel Stollen 750 g" tam je vidět že toho kandovaného ovoce a rozinek jsou tam mraky. Chutná výborně.

cathleen cathleen

19. 12. 2016 17:08

Ivace64: děkuju i za povedené fotky:-K jednu jsem si dala jako hlavní;-)

Ivace64 Ivace64

18. 12. 2016 20:02

Tak jsem včera pekla tu Tvou štolu Ivo, vlastně (dvě kynuté štoly) + tu tvarohovou, obě jsou wow:-K Přidávám fotku.:-K:-K

anet

29. 3. 2013 14:56

Holky, kde jste sehnali tu sladenku ? V tom našem městě ji nikde nemají.. :/

Boubelinda

21. 12. 2012 12:34

Dneska jsem dělala štolu jako takovou poprvé. Vždy vyhledávám Cathleen tvoje receptíky, takže jsem zkusila tuto. ;-) Při pečení krásně voněla a tedka ji chutnámještě vlahou a je úžasná. Bodík letí právem, jako k tvým ostatním receptům.:-K:yes:

cathleen cathleen

13. 12. 2010 11:25

:-8 to jsem moc ráda, díky:-K
Iri, zkus ještě příště to těsto nechat pečkou jen umíchat, vytáhni ho a nech vykynout v míse. Třeba ti v té pečce překynulo.

finneta

12. 12. 2010 20:55

ahoj ivčo. dneska jsem pekla z poloviční dávky. všechno bylo dobré do chvíle, kdy jsem ji dala před pečením vykÿnout na topení a zapomněla na ní. takže se rozjela. ale chuťově je úžasná. skoro celou jsme snědli.:-D:-D:-D takže díky a posílám zasloužený bod. jo a tchyni ji budu péct na vánoce i s tvojí vánočkou:-D

mirca75 mirca75

12. 12. 2010 14:51

Cathleen:-) štolu můžu zas a pořád a za tu Tvou krásnou, Ti posílám boďku č. 16. Jen mám menší problém s konzumací - dělám z půl kila mouky a protože jí u nás jím jen já, tak jí mám až do jara:-8:-)). Letos jsem to vyřešila mini štolami a je to lepší;-).
Irrenko:-), i Tvá fotečka láká k ochutnání:-p.

rebeka rebeka

12. 12. 2010 14:37

páni,ta Iris to to chválí,že snad neodolám ani já:-Da nemohla by za mě pracovat pečka;-):-?

Irrena Irrena

12. 12. 2010 14:27

Cathleen už jsou upečené;-)Neodolala jsem a kousek ukrojila, jsou tak vynikající, že je snad upeču na vánoce místo vánoček:-p
Vykynuly mi,ale určitě méně než tobě, nechala jsem je ještě asi 50 minut kynout na plechu a pak vyskočily ještě v troubě, ale příště musím snížit teplotu, kraje mám víc upečené.

cathleen cathleen

12. 12. 2010 12:31

:-O Iri, a jak dlouho je před pečením necháváš kynout? Potřebovaly by být v teplé kuchyni a aspoň 40-50 minut kynout. Ony ti ještě dokynou při pečení, neboj.

Irrena Irrena

12. 12. 2010 12:11

Cathleen za chvíli je šoupnu do trouby;-)Nevím co dělám špatně, ale když vyndám krásně nakynuté těsto z pečky, jako by pak už tak krásně nenakyne, prostě jako tvoje nebudou:-O

mysulka mysulka

9. 12. 2010 11:39

;-):-p:-p ta je krásná:yes::-K

cathleen cathleen

8. 12. 2010 08:17

:-)díky...
Leni, dobrá otázka - štola se má péct asi 3 týdny před vánocemi, po vychladnutí zabalit do alobalu a uložit do chladna. Když jsem upekla tyhle, viděla, jak úžasně voní a vypadají "žravě", konzultovala jsem jejich zabalení a uložení s kamarádkama, co kdy štolu pekly. Všechny se shodly na tom, že jim čerstvá chutnala nejvíc......takže - první den je měkounká, vlahá a voňavá, druhý den je malinko tužší (což mi vyhovuje - takhle mi chutná a nejen mně......manžel si jí půlku vzal do práce, i když kandované ovoce v pečivu nejí. Moc mě tím překvapil a ještě více pak tím, že hlásil, jak mu chutnala:-D )
Už vím, že ji upeču i den před Štědrým dnem a pravděpodobně víc kusů - prosili mě o ni bratr i sestra;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční štola vánoční štola recept štola recept na vánoční štolu štola recept vánoční štola kynutá štola vánoční vánoční kynutá štola recept vynikající vánoční štola recept recept na štolu kynutá štola kynutá vánoční štola recept vanočni štola kynutá vánoční štola recept vánoční štoly recept štola vánočníštola vánoční kynutá štola nejlepší vánoční štola recept jak zabalit vanocni stolu

Suroviny: voda, sladěnka, mouka hladká, droždí čerstvé, voda, rum, cukr, cukr vanilkový, sůl, máslo, mouka hladká, rozinky, ovoce kandované, kůra citronová kandovaná, mandle

TopRecepty.cz

Vánoční štola

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EP0K