Uzený jazyk v rosolu
Dobře uvařený jazyk, s lehce uzenou chutí, je opravdovou delikatesou. Nevíte co s ním? Nakrájejte jej, zalijte rosolem a nechte zatuhnout. Zachutná i těm, co se jazyku obyčejně vyhýbají.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobrá rada : Nedostanete-li uzený vepřový jazyk, obdobně dobře vám poslouží i hovězí, který bývá k dostání častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2012 22:30
Moje milovaná dobrota, tak jsem si ji "uželatinoval" s panem Oetkerem a jeho plátkovou želatinou.
15. 12. 2011 19:20
Hmmm,toto si kupuji v Globu,máme rádi.Rosol či aspik lze připravit jednoduše.Uvařit vepřové packy s bobkovým listem,pepřem a novým kořením ,osolit a kdo chce okyselit nakonec.Kdo má problém s klouby,měl by vařené pacičky i vývarem konzumovat co nejčastěji,je to zdravé. A také lze ten vývar použít na polévky a omáčky po naředění,ale to nedáváme bobkáč a nové koření a nekyselíme(podle toho kam použijeme)..
Mimochodem i pejskům chutná.
Mimochodem i pejskům chutná.
15. 12. 2011 17:57
BILKOVAI:já jsem dala želatinu co je na tlačenku na 1/2 l vody...ochutila jsem jí trošku octem, pepřem a trošku osolila, dala jsem 4 dcl vody, ale asi by mohly být jen 3 dcl aby to bylo tuhší...myslím, že ten domácí rosol bude chuťově lepší, protože tam je to koření všechno vyvařené.
15. 12. 2011 17:51
15. 12. 2011 17:44
Evi Hubova, čím jsi to zalévala? Rosolem nebo želatinou? Recept je zajímavý a určitě moc dobrý. Ukládám a bodík dávám Jo a na ten rosol bych dala odkaz, aby to člověk nemusel hledat
15. 12. 2011 17:31
foto a1
14. 12. 2010 07:47
Už jsem vám napsala recept na domácí rosol jinak se může zalívat čirou želatinou,která je běžně ke koupi v obchodě.
13. 12. 2010 23:36
Kde mám vzít ten rosol? Koupit? Uvařit? Holky, přibývá nám tady receptů bez fota. To samo o sobě by nevadilo, ale v tom případě recept pořádně rozepiště, abychom z toho nebyli jeleni. Z fotky se něco dovíme, ikdyž není recept úplně srozumitelný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 2 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 2 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
TondaJ uvařila před 14 minutami
Vepřová bratislavská plec
Cikitaka uvařila před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
adamustonik uvařila před 2 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Kveta58 uvařil před 2 hodinami
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 4 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 5 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 5 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 16 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: uzený jazyk v aspiku uzený jazyk rosol uzený hovězí jazyk v aspiku hovězí jazyk v aspiku uzený vepřový jazyk jazyk v aspiku veprovy jazyk veprovy jazyk v aspiku co je rosol uzený vepřový jazyk v aspiku recept na uzený jazyk v aspiku uzený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk recepty jazyk v aspiku recept vepřový jazyk v rosolu uzeny jazyk recept uzený hovězí jazyk recept uzený jazyk v aspiku recept domaci rosol
Suroviny: jazyk vepřový, plátky želé
Uzený jazyk v rosolu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/60Yz
8 názorů