Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoláda domácí

Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby tuhnutí.

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby tuhnutí. )

21. 12. 2010 19:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 141 kJ / 5 531 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky331,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 960 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy579,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hotovou čokoládu nedáváme ztuhnout do lednice. Rychlým zchlazením by mohl nahoru vystoupit ztužený pokrmový tuk (na povrchu by byly viditelné bílé čárky).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

31. 12. 2014 13:55

Martina Zimmermannová:
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu:-K
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu:-8
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě

tejaja tejaja

31. 12. 2014 13:12

Martina Zimmermannová: Pokiaľ do nej dáte orechy, kokos a pod., tak to sa samozrejme nerozpustí, a bude to křupat.;-)

Martina Zimmermannová

30. 12. 2014 22:49

Dobrý den,
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe.:-? Děkuju za radu.

Pavla

24. 11. 2013 22:23

Poprvé jsem dělala zdravou a výborná, pěkně s kakaovým máslem. Je hutná a zároveň jemňoučká. Recept na www.dify.cz/cokolada-z-prirodnich-surovin-zn-bez-.... Jo a místo cukru je tam med :)

Afinka11

18. 8. 2013 21:58

Pravidelně děláme bílou i tmavou čokoládu a je DOKONALÁ :yes::yes::yes::yes::-O:-8:-8:-8:-8:-)

Bro.ucek

25. 6. 2013 14:58

jaja: Kávová je lžička né lžíce!

Alexiss Alexiss

8. 4. 2013 17:37

Nějakou takovou (tmavou) dělávala mamka na Vánoce, ani nevím, proč už nedělá. byla dobrá. :-p

čokoláda

8. 4. 2013 17:27

skusím to udělat a uvidím:-/:-

babi Lída

22. 12. 2012 00:59

Myslím, že na čokoládě nejde nic zkazit - mám za celý život více receptů a liší se (při přepočtu na stejné množství tuku) až 2,5 x větším množstvím cukru a 0-5 dkg pudingového prášku či bramborové moučky). Hlavně nesmí být tuk moc horký, spíše jen teplý. Když hmota tuhne, jde znovu rozehřát. Já plním do papírových košíčků, pro děti dám na polotuhé lentilku nebo želé nebo barevný cukr, pro dospělé do tekutého vložím 1/2 lžičky polotekuté hmoty z hrubě mletých ořechů, cukru a rumu. Po ztuhnutí jde z košíčků hezky vyloupnout, ale uchovávám v lednici.

issa88 issa88

17. 12. 2012 09:41

Ladislav (neregistrovaný/á) no chybka to byla v receptu je ztužený tuk

Ladislav

16. 12. 2012 20:27

Pavla:
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?:-8

Pavla

13. 12. 2012 18:18

Stefi: a dala jste 100% ztužený tuk?

Pavla

13. 12. 2012 18:16

Mně se ta bílá čokoláda nepovedla :-( asi sem někde udělala chybu. Cukr jako by se mi "nerozpustil" měla jsem tam hrudky :-(

issa88 issa88

11. 12. 2012 18:26

jsou to polévkové

jarda Kadic jarda Kadic

10. 12. 2012 15:39

jaja: Můj recept to není, ale podle množství surovin si myslím, že to budou lžíce polévkové.....;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: čokoláda recept čokoláda do formiček recept na čokoládu čokoláda do formiček recept jak udělat čokoládu domácí bílá čokoláda recept na čokoládu do formiček recept čokoláda jak uvařit čokoládu domácí bílá čokoláda recept recepty čokolada jak se děla čokolada domácí bila čokoláda recepty recept čokoláda do formiček výborná domácí čokoláda recept domacicokolada výborná domácí čokoláda cokolada recepty jak se vaří čokoláda domácí čokoláda bílá

Suroviny: cukr moučkový, tuk ztužený, kakao, moučka bramborová, cukr moučkový, tuk ztužený, mléko sušené

TopRecepty.cz

Čokoláda domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz7p