Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grundle

Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.

Hodnocení receptu je 5,0 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

24. 12. 2010 13:57

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Javor Javor

26. 9. 2023 22:03

Grundle, co by sladkovodní ryby dnes?

Tonja

13. 8. 2021 14:23

spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.

patslad

2. 2. 2020 17:26

Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...

Nadja Nadja

13. 1. 2015 01:06

:-O Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html

Richard a Ludmila

1. 3. 2014 19:51

casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2014 00:12

Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím:-S

casino casino

28. 2. 2014 22:09

Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?

Richard a Ludmila

28. 2. 2014 20:23

Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme ;-)

zuz.ana

5. 2. 2014 18:04

Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". :-D Jinak děkuji za odpověď.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 2. 2014 17:58

zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála;-)

zuz.ana

5. 2. 2014 16:56

Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi ;-)

lubos

2. 2. 2014 10:55

lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"

lubos

2. 2. 2014 10:51

Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba:-O

Jirka Jedlička

30. 1. 2014 21:59

ivana:

Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.

yanull yanull

20. 11. 2013 18:24

clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle

Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej

TopRecepty.cz

Grundle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8oE