Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 4 247 kJ / 1 015 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,88 g |
Tuky | 34,28 g |
Vláknina | 1,74 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 9,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.
Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2010 22:23
takové jídla máme rádi, ale toho mléka jsem se bála. ale vyzkouším to. +
28. 12. 2010 16:21
Hmmm ,teda dala bych si hned.Mám nějaký absťák na zelený,po tom všem tučném a sladkém.Fenykl mám moc ráda a přidávám pokud je v létě do směsi salátů.Dokonce jsem ho i jednou pěstovala na zahradě, i když nebyl tak pěkný co se koupí,zato byl zase víc aromatičtější.Dá se zapékat a všelijak upravit ,je to dobrůtka.S kokosovým mlékem to může ladit.
28. 12. 2010 15:18
Isahu - tip na salát je na mých stránkách
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... Tento salát miluji když je trošku uleželý, jinak tam mám salát s polníčkem, v kterém je také použitý fenykl
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c...
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... Tento salát miluji když je trošku uleželý, jinak tam mám salát s polníčkem, v kterém je také použitý fenykl
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c...
28. 12. 2010 11:13
Iljuso, na čerstvý/syrový v salátu jsem si ještě netroufla, zatím jsem prubla tuto tepelnou úpravu a byla jsem mile překvapená
ten salát zkusím ale taky, máš nějaký tip?
ten salát zkusím ale taky, máš nějaký tip?
28. 12. 2010 10:35
Ráda vyzkouším, fenykl mám moc ráda - jak tepelně zpracovaný, tak v salátech - tam mi chutná ještě více
28. 12. 2010 10:13
koukám,že receptík je lákavý,také jsem ještě nikdy nedělala čerstvý fenykl,chtělo by to vyzkoušet.+1
28. 12. 2010 01:06
děkuji
28. 12. 2010 00:30
Děkuji za nabídku IVANKO jsi moc milá rád potkávam lidi jako jsi Ty, je úžasné že se tady najdou takový lidé. Děkuju to už je 3 bod kterej nemohu dát
28. 12. 2010 00:16
Tondo, nešlo by to bez té "paní"? já myslím, že si tu všichni svorně tykáme (a navíc jsem starší a ženská k tomu, tak to můžu nabídnout )
28. 12. 2010 00:13
Paní Ivo dík za tip to je dobrej nápad , skočím za kámošema do čínský čtvrti a kouknu jakou mají kvalitu, kdyby to šlo dal bych další bod
28. 12. 2010 00:00
Ambiente a ty nejsi v Čechách? to, co mám na fotce, to je docela dobré - tuším z Billa za pár pětek...nebo ho kupuji přímo na tržišti "u zdroje". Osvědčilo se mi kupovat tyto suroviny tam, kde je kupují ti, kteří nejlépe ví, co a jak s nimi
27. 12. 2010 23:54
Eli, trošičku jo....ty čerstvé lístečky jsou trochu jako máta, někdo tvrdí, že v tom cítí anýz nebo lékořici...já ne
27. 12. 2010 23:52
Eli, joooo víš že jo.... připomíná silný odvar máty a mírně k fenyklu , ale zas ne tak doslova, přiblížila ses
27. 12. 2010 23:50
Promiňte mi debilní dotaz...ale není ta fenyklová chuť trochu do "peprmintova", jako do máty, ale jemněji??
27. 12. 2010 23:47
Eli, za sebe - chuť fenyklu se nedá přirovnat, je to fenykl - příjemná, pikantní fenyklová (to jsem ti pomohla co?), do křupava ho uuděláš zhruba jako asi celer, ale ani to není přesný, velice krátce, hlavně si vybírej malé hlavičky, jsou křehčí a mají šťavnatější chuť , je vynikající i jen na páře a s bramborem opečeným na másle, na gogle najdeš dost odkazů, hlavně se ho neboj vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Osvědčené tipy, jak ušetřit čas při vaření luštěnin: Zjednodušme si přípravu těchto zdravých potravin a konzumujme je častěji
Další recepty
Tématické fráze: thajské nudle fenykl recepty thajské recepty thajske nudle recept thajské nudle recepty fenykl recept thajská kuchařka recept na thajské nudle thajské nudle s kuřetem fenyklová omáčka top recepty z fenyklu čínské nudle recept recept na upravu fenyklu thajské nudle s kuřecím thajské kuřecí nudličky čínské nudle s kokosovým mlékem gogle diskuze recepty jak upravit čínské nudle recept thajské nudle thajský recept
Suroviny: nudle instantní, prsa kuřecí, fenykl, sůl, mléko kokosové, koření kari, chilli, olej
Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/znlq
28 názorů