Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky naší Haničky

Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a zdobení perníčků

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a zdobení perníčků)

10. 11. 2010 22:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie30 758 kJ / 7 351 kcal
Bílkoviny133,73 g
Tuky175,80 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 4,68 g
Sůl1,22 g
Sacharidy1 269,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pár dobrých rad:

- když těsto nenecháte odležet, nic se nestane, výsledek je stejný

- perníčky můžete ihned konzumovat, ale v chladnu vydrží přes měsíc

- můžete jen polít čokoládou a posypat cukrovou barevnou rýží

- kdo si chce hrát, může si udělat pomocí potravinářských barev různé bílkové polevy a barevně zdobit

- pokud chcete mít perníčky tmavé, přidejte 2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu

- pokud chcete mít po upečení perníčky barevné, dejte do rozšlehaného vejce např. červené potravinářské barvivo a tím horké perníčky potřete

- při potírání horkých perníčku nenanášejte velkou vrstvu vajíčka - udělají se vám tzv. kocouři

- perníčky také můžete ozdobit královskou glazurou - je to jednodušší, poleva je vždy hladká, dá se koupit na internetu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 11. 2011 14:05

lenasmakina:já to chápu tak,že ano,přijdou tam vejce i ty žloutky;-)

lenasmakina

29. 11. 2011 13:52

Ahoj, chci se zeptat, do těsta se dají k těm dvou vejcím i ty 2 žloutky? Nějak si nejsem jistá. Díky

monikatum

28. 11. 2011 19:28

V receptu je něco na lžíce...je to kávová či polévková ....díky:-8

hanahcotton hanahcotton

28. 11. 2011 18:27

klucinov:záleží jaká je trouba, perníčky dávám péct do horké trouby, kterou vyhřeji na 200 a pak ji stáhnu na 180stupňů....ale budeš to muset vyzkoušet na své troubě.;-) Perníčky nejdříve jakoby naskočí a potom mírně spadnou, ale nemusíš se lekat, tak je to v pořádku ;-)

klucinov

28. 11. 2011 17:48

krásné! jdu na ně, snad se povedou :-) jen bych se zeptala - jak dlouho a při kolika stupních pečete? děkuju předem :-K

marion

27. 11. 2011 20:42

včera jsem pekla, dnes nazdobila a začaly mizet. jsou opravdu super:-p

hanahcotton hanahcotton

25. 11. 2011 21:55

marcelka-x:asi máš na mysli zdobení perníčků, je to tak? Zdobím většinou na druhý den po upečení, ale i když budeš zdobit za týden, tak se nic nestane ;-)

A taky je recept na polevu - přidám ji i k receptu ;-)
* 1 bílek
* cca 200g moučkového cukru
*1 lžička solamylu

Cukr si alespoň na 3x proseju. Třeme vařečkou asi 20 minut, až poleva změní konzistenci - zhoustne a zbělá- pak je hotová. Je dobré zbytek polevy zakrýt mokrou utěrkou, aby nevysychala.
Na zdobení nesmí poleva téct, zkus namočit do polevy párátko a udělat si zkušební tečku, když se roztíká je potřeba polevu zahustit.

marcelka-x

25. 11. 2011 20:13

hanahcotton: to znamená druhý den po pečení nebo den při podávání? a jaký máte recept na polevu, prosím a čím si "dávkujete"? omlouvám se, ale jsem takové nezkušené pískle a tak se bojím trochu:-8 Děkuji moc:-K

LenkaD

25. 11. 2011 17:25

Naprosto vynikající, už jiné ani nepečeme, s těstem se krásně pracuje a chuť je bezkonkurenční :-p:yes:

Irrena Irrena

5. 11. 2011 19:26

Simona Kucerova:Simonko přesně, taky mi to leze vrškem;-)Byla jsem přesvědčená že jsem si koupila výbornou vě a prdlajs:-//
Hani díky, na ty sáčky se musím mrknout;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

2. 11. 2011 12:29

Musím souhlasit s Irrenkou i s Hankou,taky mám tu zdobičku,ale to je opravdu k ničemu!!!Vloni jsem to koupila,nebylo to až tak levné,ale práce s tím o nervy!!!:no:Všechno bylo upatlané okolo,lezlo to tím vrškem, už nikdy více!!!:no:

hanahcotton hanahcotton

2. 11. 2011 12:21

Irrena:Tu trubičku o které mluvíš mám taky, ale to neudělá moc tenkou čáru. Kupuji v papírnictí takové malé igelitové sáčky přímo na perníčky, jsou i s tenkou špičkou. Musíš ale udělat jemnou polevu - já cukr 2x přesývám, aby tam nebyly hrudky;-)

Irrena Irrena

2. 11. 2011 11:20

Hani jsou nádherné:yes:Prosím čím to zdobíš, nemyslím polevu, ale pracovní pomůcky:-D:-D:-DMám takovou trubičku (jako od zubní pasty) a nikdy se mi nepodaří souvislá čára, vždycky se mi to nějak trhá,nebo jak to říct:-8

dvorackova

22. 4. 2011 09:40

Super Super lajdy:yes:;-)

veras

16. 4. 2011 16:55

Ahoj,tak jsem vcera pekla vyborny!Jsou to me prvni pernicky,a povedly se,dekuji (pri 150st.-10min.)

1 5 6 7 8 9 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vánoční perníčky pernicky jak dlouho péct perníčky jak zdobit perníčky potíraní perníčků jak péct perníčky bílková poleva na perníčky pečení perníčků pečení perníčků recept doba pečení perníčků perníčky recepty jak dlouho se pečou perníčky jak zdobit vánoční perníčky pernicky na vanoce recept vánoční cukroví perníčky teplota peceni pernicku perníčky recept kdy začít péct perníčky čím potřít perníčky po upečení potírání perníčků po upečení

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, žloutek, soda jedlá, koření do perníku, rum, kakao, žloutek, bílek, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Perníčky naší Haničky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQJM