Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém

Čekají vás narozeniny nebo oslava? Vyzkoušejte tento máslový krém, který můžete využít jako náplň do moučníků a dortů. Krému z toho množství je opravdu dost, takže se nemusíte bát, že by se nedostávalo.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 11. 2010 18:14

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie57 662 kJ / 13 782 kcal
Bílkoviny95,55 g
Tuky1 250,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 5,78 g
Sodík 1,32 g
Sůl2,85 g
Sacharidy536,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krému je docela dost, tak si to můžete přepočítat na poloviční množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 11. 2010 20:57

Kristova noho!!:-D 5 kostek másla? Se picnu! No, Hella má pravdu, to není pro závodní kuchyni, ikdyž krém sám o sobě může býtr fajn:-p

magdalenka magdalenka

24. 11. 2010 20:40

Hella, ja robím nad parou krém tiež z celých vajec (plus cukor, plus kakao), poctivo šľahám cca pol hodiny tou starou špirálou, zhustne a nezrazí sa, má konzistenciu hustého medu...potom sa po vychladnutí zmiešava s maslom.

Jenny

24. 11. 2010 20:33

můj dort podkova...do krému dávám kousíček tuku,pokud se mě srazí,jinak ale celá kostka je mocinky moc...a jak píše Bibi,tak 5másel je taky dost...;-)

Bibinka Bibinka

24. 11. 2010 19:49

Cože, 5 kostek másla a ještě kostka tuku+ 10 vajec:-?no to mě podrž, nedělala bych ho ani omylem a velké množství přece naše rodiny nepotřebují:-O

Lejdy

24. 11. 2010 19:23

To nevím.Kremrole jsem jedla pouze ze sněhem.

Koubkova Koubkova

24. 11. 2010 18:53

Lejdy tak toho můžu dát i do kremrolí ,místo šlehačky.;-)

Lejdy

24. 11. 2010 18:36

Já teda z celé dávky dělám. Záleží na tom kolik máš cukroví s krémem a jestli tam máš i nějakou roládu tak to zpracuješ hned.Krém samozřejmě nikdy nevře ale má se to šlehat co nejdéle.Nikdy se mě nesrazil a myslím že to je nemožné když to pořád šleháš.Je suprovej.Vydrží hrozně dlouho čerstvý a chutný.

Hella Hella (moderátorka)

24. 11. 2010 18:25

Ale my tady nevaříme pro závodní jídelnu, ale jen pro rodinu. Navíc mám vyzkoušeno, že pokud vejce v krému vařím, tak se srazí. Krém můžeme zahřívat jen do doby, dokud v krému udržíme prst, tj. asi 70 °C.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: máslový krém máslový krém recept vyborny maslovy krem maslovy krem na cukroví krémy do vánočního cukroví kremy do cukrovi recept na maslovy krem máslové krémy máslový krém bez vajec krem maslovy másloví krém máslový krém do cukroví krém do cukroví krémy na cukroví jak se dela maslovy krem recept máslový krém krémy na vánoční cukroví vánoční cukroví recepty krem z vajec krem

Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, tuk 100%, rum

TopRecepty.cz

Máslový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpQ6