Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky, noky jako příloha

Klasické halušky jsou z bramborového těsta, tyto nočky z jemného moučného. Budou se hodit jako rychlá příloha k omáčkám nebo jen tak se škvarečky ze slaniny a zelím. Stejně tak mohou suplovat těstoviny nebo knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

10. 4. 2008 13:45

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 994 kJ / 1 911 kcal
Bílkoviny63,78 g
Tuky14,81 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,36 g
Sacharidy373,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto množství je na 4 až 5 porcí.

Tento s fotopostupem a moje další recepty najdete na:

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3922

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lendoulinecek

23. 9. 2023 15:48

Super recept, nočky se povedly 😉

amorhop amorhop

14. 12. 2019 11:22

nejlepší halušky které jsem dělala jsou výborné:yes::yes::yes::yes:

Gurmanek Gurmanek

15. 7. 2018 20:16

Moc dobrý halušky. :yes:<3

gogyna gogyna

10. 3. 2018 13:13

Halušky jsou výborné a hlavně rychlé lepší jsem nejedla.:yes::yes::yes:

Zdenka1

2. 1. 2018 09:59

Halušky se povedly a chutnaly nám:yes:. Hodnotím dalším bodíkem:-K

Oskeruska

21. 11. 2017 18:34

To jsou nejlepší halušky, jaké jsem kdy jedla<3:-K Jemné, nadýchané..moc děkuji za výborný a jednoduchý recept:yes::yes::yes::-K

vybusna vybusna

27. 8. 2016 21:34

Anežka: aj u nas na Strednom Sloensku su tiez vsetko halusky.....prilohove, bryndzove, tvarohove, s kapustou...aj zavarka do polievky(noky) su halusky...az na tie rezance...tie sa volaju rezance s makom ;-) Mozno v niketorych castiach to rozlisuju na strapacky a halusky, ale Horehron a Doluhron nie. Je pravda, ze na jedalnych listkoch sa pise strapacky, ale ja osobne nepoznam ziadneho Slovaka, ktory v beznom jazyku toto pomenovanie pouziva, ale ja samozrejme nepoznam vsetkych Slovakov. Ked sa zacalo pomenovanie strapacky mnozit v nasej oblasti viac , tak som sa muselo surovo opytat casnika, co to tie strapacky vlastne su....

tejaja tejaja

27. 8. 2016 10:32

Anežka: To závisí od oblasti Slovenska. Na východe sú to všetko halušky. Na výchiode sa ani pojem strapačky nepoužíva. Dokonca aj rezance s makom sa bežne označujú ako halušky s makom, každý ale vie, o čo sa jedná.;-)

Anežka

26. 8. 2016 07:57

tejaja: Slovenské kuchařky často rozlišují halušky (jen z mouky) a strapačky (bramborovo-moučné) . A když jsou dobře urobené, vynikající jsou oboje :-K

magdalenka magdalenka

4. 12. 2015 10:08

casino: halušky sa tvoria lepšie z cesta okamžite po vypracovaní. Ak dlhšie stojí, potom je ťahavé. Ide to, ale jednoduchšie je z cesta neodstáteho. Je jedno, či v ceste je surový strúhaný zemiak, alebo nie je. Ide o lepok - robí to "ťahanie". Ja dám variť vodu a až vtedy miešam cesto a hneď hádžem (halušky).

casino casino

3. 12. 2015 22:49

Alena Varga:
No, a nemáte na mysli těsto s bramborami?

Alena Varga

3. 12. 2015 21:24

Cesto sa nema velmi vypracovavat, prave aby nebolo tak huzevnate a lepive a lepsie sa tvorili halusky.

tejaja tejaja

3. 12. 2015 16:48

Je to presne tak ako píše vybusna.;-) Na Slovensku sa názvom halušky označuje viac vecí, písala som to aj ja nižšie. U nás sa dokonca povie, že uvaríme halušky s makom, halušky s orechami...a každému je jasné, že v tomto prípade nepôjde o zemiakové halušky, ktoré sa robia s bryndzou, kapustou a pod, ale že pôjde o rezance - nudle. ;-)

Eva

3. 12. 2015 16:25

spagetka:Souhlasím,ať to má název jaký-koliv,hlavně,že to chutná :-)

spagetka:

vybusna vybusna

19. 11. 2015 14:12

Milena: pripustam, ze pre cesku populaciu je nazov halusky zavadzajuci, pretoze si pod tym predstavuju klasicke zemiakove halusky s bryndzou (a pod.) Preto som deklarovala ich odlisnost uz v samotnom nazve...ze su to prilohove halusky, ktore sa robia z muky. Na Slovensku sa nazov halusky bezne uziva aj pre noky, nokerle, specle a podobne.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halusky recept halusky noky příloha špercle halusky s brinzou noky nočky jako příloha recept prilohove halusky přílohové noky noky recept recept na halušky halusky noky halusky s makem recept na přílohové noky recept spercle recept na prilohove halusky recept halušky hotovky recepty špecle recept haluskovac sitko na halušky

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, mléko, voda, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Halušky, noky jako příloha

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LoW