Vietnamské masové závitky
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí rýže, zeleninové saláty nebo zelenina.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
cca. 25 závitků
Nutriční hodnoty
Energie | 7 645 kJ / 1 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,18 g |
Tuky | 83,65 g |
Vláknina | 24,41 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 155,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako příloha se dává jasmínová rýže, Závitky dělám z ingrediencí přímo z Vietnamu. Mají jinou chuť a konzistenci, než výrobky ze supermarketů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2023 22:38
Přidala jsem foto..
2. 12. 2018 17:45
GabiGa: místo otazníků měly být smajlíci :D :D
2. 12. 2018 17:43
Právě jsem dodělala své první jarní zavitky. Jiný recept ani hledat nebudu, tenhle je naprosto dokonalý ???? Jen zálivku jsem si trošku upravila, přidala jsem víc česneku a ocet. Perfektní, všichni si mlaskaly ????????????????
20. 1. 2016 15:34
Může mi prosím někdo poradit, proč mi většinou závitky popraskají? Dám je do rozpaleného oleje otáčím i jsem je zkusila 2x zabalit....
11. 1. 2016 21:48
Výtečné!!!
16. 7. 2013 12:19
Laďka:
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)
16. 7. 2013 12:17
ludmila:
ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)
ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)
16. 7. 2013 12:12
baruska_l:
no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili
no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili
19. 4. 2013 10:10
pozor na ústřicovou omáčku, může na ni být alergie
27. 2. 2013 13:25
naďa: asi to kazdy Vietnamec dela jinak...tohle je primo recept od rodile Vietnamky
27. 2. 2013 10:45
nudle se dají položit na papír jako první zvlášť a teprve na ně dát zbytek ingrediencí - tak nás to učili ve Vietnamu...
30. 9. 2012 20:06
Ještě doplním : myslela jsem, že si nejdříve umotám všechny závitky a pak je teprve budu smažit. Asi v polovině balení jsem si všimla, že již umotaným závitkům usychá papír a mají tendenci se k sobě lepit. Takže je lepší dávat závitky na talíř buď s trochou vody a občas pootočit nebo je balit balit a smažit průběžně.
30. 9. 2012 19:35
Dělala jsem včera. Povedly se, byly výborné, jen jsme pomlaskávali. Mně osobně hrozně chutnala zálivka.
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala
23. 9. 2012 08:33
Sasmonek: Děkuji :) je to recept přímo jak ho dělá jedna Vietnamka žijící v Německu :))) ví, že nám tímhle udělá nejvetší radost...stejně jako všemi vietnamskými jídly
21. 9. 2012 13:44
Hergot ženská,proč tam mate jen dve hvezdy,receptu na nem znam hodne a tenhle je jeden z nejlepších....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta s tvarohem
Fitulka uvařila před 47 minutami
Šumavský bramborák, pečený v troubě
barbar uvařil před 53 minutami
Vepřové výpečky na černém pivu
Hana2123 uvařila před 59 minutami
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 14 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 14 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající tvarohová bábovka: Tvaroh dodá vláčnost a šťavnatost, nadýchaný moučník je přitom snadný a chutná božsky
Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný
Vítězem Peče celá země je Vojta. Radost mi udělá obyčejný litý perník, říká v prvním rozhovoru po finále
Další recepty
Tématické fráze: vietnamské závitky vietnamské závitky s mletým masem jarní vietnamské závitky recepty čínské závitky čínské rýžové plněné závitky větnamské závitky vietnamske zavitky recept čínské závitky recept čínské závitky z mletého masa jarní závitky s mletým masem vietnamske jarni zavitky čínské masové zavitky činske jarni zavitky vietnamský závitek vietnamske závitky recepty vietnamské rýžové závitky vietnamske recepty recept na vietnamske zavitky masové závitky vietnamské rolky
Suroviny: maso mleté, houby, cibule, mrkev, kedlubna, cibulka jarní, ústřicová omáčka, pepř mletý, vejce, nudle skleněné, papír rýžový, voda, ústřicová omáčka, šťáva citronová, cukr, česnek, zelenina
Vietnamské masové závitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G960
16 názorů