Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 1. 2011 15:08

Suroviny

Porce: 4

Nutriční hodnoty

Energie21 184 kJ / 5 063 kcal
Bílkoviny141,13 g
Tuky483,63 g
Vláknina18,73 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 462 mg
Sůl0,97 g
Sacharidy31,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept pochází ze stránek časopisu Instinkt, kde je uvedený pod německým názvem Tafelspitz, já jsem zaměnila tymián za rozmarýn a nešpikovala zelenou, protože se mi nechtělo...:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

29. 1. 2011 17:43

To koukám, znám jen německý název Tafelspitz a v češtině jsem to nikdy neslyšela, už vidím jak v našem řeznictví by na mně koukali co že to chci:-D:-D
Recept perfektní a hotový pokrm zcela jistě vynikající:-D

eva hubova eva hubova

29. 1. 2011 17:40

:-p:-p:yes:+7

magdalenka magdalenka

29. 1. 2011 16:43

;-)

Eliza Eliza

29. 1. 2011 16:42

Magdalenko, nedala...Dělala jsem jen dvě porce (viz fotky), takže 250 ml. :-) Prostě to maso musí být potopené.

Madlenka1

29. 1. 2011 16:37

krásné:yes::yes:

magdalenka magdalenka

29. 1. 2011 16:36

Krásne to máš...:yes:
Prosím, dala si na to naozaj pol litra olivového oleja?

rebeka rebeka

29. 1. 2011 16:34

chocolate,díky..takže to vypadá,že by to v tom PH šlo;-):yes:jen sehnat to "echt"masenko:-D:yes:;-)

Eliza Eliza

29. 1. 2011 16:31

Rebi, já pomalý hrnec nemám, takže ani zkušenost...
Dělala jsem tohle pomalé pečení s hovězím poprvé (dřív jen kachnu a králíka), takže jsem si hezky vstala v půl osmé a pak čtyři hodiny trnula, jestli jsem nezkazila maso...:-8:-D No, nezkazila, bylo to vynikající a měkounké, ale u něčeho takového já raději dodržuju daný technologický postup...;-)

chocolate

29. 1. 2011 16:28

Rebeko, použití PH mě také napadlo, ale žádná trouba pro barvu.Tafelspitz je maso táhlé pod bodem varu, při nakrojení je jako dortíček, nemá mít kůrku.

Eli, ohledně mého dotazu se sama sobě směju (tafel=tabule).Občas rychleji píšu než zapojím mozek;-).

rebeka rebeka

29. 1. 2011 16:25

Colombo:-D:-Dto sis dovolil:-8s Kometou:-D:-D:yes:
Eli,tak mě napadlo s tím pomalým pečením..co to orestovat a táhnout v PH a pak dodělat barvu v troubě:-?nebo to už by bylo jiné..co myslíš:-?;-)

Colombo65 Colombo65

29. 1. 2011 16:20

Miluji "tmavé" maso a tohle vypadá již za syrova úžasně, natož upečené - a ještě 4 hodiny - miluji "dlouhé pečení", ale kdo to má vydržet že?.;-);-);-) Brno dává bod, když nám včera nechala Praha na Kometě všechny tři:-)):-)):-))

rebeka rebeka

29. 1. 2011 15:50

isu,tys vážně ďábel:-O:-D:-D:yes: neříkej,že jsi to též nevěděla..nevěřím:-S:-D:yes:;-)

isindy isindy

29. 1. 2011 15:41

rebi, taky googlím jak blázen :-O mám evidentně vlké mezery, ale už jsem chytřejší ;-): http://www.ceskamasna.cz/maso/hovezi-maso/hovezi-z...


elizo, krásná úprava...:yes:

Iljusa Iljusa

29. 1. 2011 15:36

Hovězí špička - tafelspitz si zaslouží jen můj bodík :yes:

Eliza Eliza

29. 1. 2011 15:26

Čokoládko, nevím, abych pravdu řekla. Já to koupila jako "tabulovou", povídal řezník, ale asi to bude to samé...

Jo, díky za připomenutí, nenapsala jsem původ receptu (Tafelspitz).

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kvetova spicka květová špice hovězí květová špička recepty hovězí květová špička recept květová špička recept táfl špic vepřová květová špička hovězí květová špička květová špička recepty vepřová špička hovězí špička tafelspitz recept veprova květová špicka recept táflšpic hovězí pečeně na rozmarýnu pomalu pečené hovězí květová špice recept tafl spitz hovězí špička recept květová špic

Suroviny: tabulová špička, olej olivový, česnek, mrkev, celer, cibule šalotka, rozmarýn, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oO4N