Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2013 09:24
Erika:Já budu paštiku dělat zítra.Dcery už se ptaly,kdy se pro ni můžou u mě zastavit.Chystám se,že taky vyzkouším pár obměn.Zatím mě napadlo provensálské koření,nakládaný zelený pepř nebo na kousky nakrájená slanina.Ty oříšky jsou taky dobrý nápad.
28. 11. 2013 08:51
Zdena z JM: děkuji za odpověď dělám si domácí šunka a přebytečné maso zavářím do sklenice. Zatím jsem problém neměla, ale ja pravda, že i z té sklenice rychle zmizí máte pravdu v tom že paštika je velice jednoduchá a rychlá takže čerstvá bude nejlepší budu dělat opět dnes zkusím přidat vlašský oříšek.....
26. 11. 2013 14:38
Erika: Eriko, děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutnala, s tím zavařování jsme Ti zatím moc nepomohly, ale třeba se ještě někdo ozve a poradí
26. 11. 2013 14:36
Zdena z JM: Zdeni díky za odpověď, já bych napsala v podstatě totéž, se zavařováním masa nemám zkušenosti, nedělám to a mám k tomu docela respekt.
26. 11. 2013 13:47
Erika:protože nikdo neodpovídá,pokusím se odpovědět já.Paštika se určitě dá i zavařit,ale je potřeba ji zavařovat tak,jako všechny masové domácí produkty tedy 2x 1 hodinu na 100°C(mezitím nechat vychladnout).Já osobně k tomuto domácímu zavařování masových pokrmů nemám důvěru.Zkoušela jsem jedenkrát zavařit zabíjačkový guláš a všechno se mi zkazilo.Tahle paštika je na výrobu celkem snadná a rychlá,tak si ji raději udělám vždy čerstvou.
26. 11. 2013 10:15
Tak paštika byla výborná kilo zmizelo za jeden den je možné paštiku zavařit i do sklenic?
20. 11. 2013 13:36
Zdravím, rozhodla jsem se, že vyrobím domácí paštiku taťuldovi k narozenám a našla jsem tento recept. Dle komentářů musí být baječná. Takže dneska vyrobím a zítra dám vědět chtěla bych se zeptat zda je možné nějak dlouhodobě třeba týden, 14 dní paštiku uchovat. Pochybuji dopředu otom že zbyde ale kdyby náhodou...
18. 11. 2013 09:32
Zdena z JM: Zdeničko děkuju za zprávu, moc mě poěšila
18. 11. 2013 08:25
Když jsem četla komentáře,neodolala jsem a paštiku taky vyzkoušela.Vždycky jsem si myslela,že výroba paštiky je zdlouhavá,ale tahle je velice rychlá a jednoduchá na přípravu a velmi jedlá.V sobotu jsem vyrobila, dnes už není ani kousek.Výborná.Určitě budu často opakovat.
15. 11. 2013 15:08
Jana.Ma:, dávej pozor, ale jinak mám radost, že chutná a moc děkuju za krásnou fotku
15. 11. 2013 11:51
Poprvé v životě jsem se málem udávila chlebem s paštikou. Foto přidáno.
15. 11. 2013 09:23
Moc vám všem děkuju za vyzkoušení a těší mě, že jste spokojení
15. 11. 2013 00:42
Dnes to můj první pokus o paštiku. Chválím, už tuhne v lednici. Do vychladlé hmoty jsem ještě přidala ½ skleničky brusinkového kompotu bez šťávy a Portské víno (víno jsem tady vyčetla z jiného receptu) a má fantastickou chuť. Už se těším na ráno. Dávám bod.
13. 11. 2013 10:46
Dnes jdu dělat druhou dávku, paštika měla velký úspěch.
6. 11. 2013 14:10
Chutná,konečně jsem sehnala koření do paštik,tak zrovna toho využila.Mňam!!Musela jsem ji vyzkoušet už po třech hodinách a byla krásně zatuhlá.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 18 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 20 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 6 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 6 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 6 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 6 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 7 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 7 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 9 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 10 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Holka u plotny radí: Jak na nejlepší domácí paštiku? Pomůže víno i smetana!
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika
Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
205 názorů