Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 92,73 g |
Vláknina | 7,07 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 187 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.
Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2022 09:49
recept se mi líbí, název je výstižný . Dělávám podobné závitky vykostím stehna , nechám kůži a ona to zabalení drží a dodá i chuť. Foto je krásné
7. 9. 2022 07:36
rob222: děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku
5. 9. 2022 14:30
Eliza: Jo,Interhotel
9. 3. 2016 16:38
Je to klasika, akorát já mám trochu jinou posloupnost v jednotlivých úkonech.
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
14. 4. 2013 21:15
Vyzkoušeno a bylo to výýýýýborné, akorát jsem je dělala z hovězího masa
21. 3. 2011 11:29
Hell.: tipla bych si, že by to mohla být rýže Jasmínová
28. 1. 2011 12:32
Moc dobré
7. 1. 2011 14:27
Nádherné Ukládám
7. 1. 2011 14:15
děkuji za milé komentáře a body
7. 1. 2011 11:00
to je krása, mám uloženo a vyzkouším
7. 1. 2011 10:32
Hell - je to rýže
7. 1. 2011 10:20
Prosím prosím, to bílé na té fotce, jako příloha, je co? Jako rýže mi to nepřijde...takže nudličky? Nebo ještě něco jiného?
7. 1. 2011 02:38
Parádička a ta chutná fotka.
6. 1. 2011 20:25
Opravdu super nápad, určitě vyzkouším a je mi jasné, že to bude mňamka.
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík
6. 1. 2011 20:18
jsem zvědavá, kdy všechno stihnu vyzkoušet.ukládám, ukládám...+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 7 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 8 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové závitky se smetanovou omáčkou spanelsky ptacek se smetanovou omackou kuřecí závitky se smetanovou omáčkou španělský ptáček se smetanou přírodní řízek s citronovou omáčkou vepřový závitek se smetanovou omačkou kureci stehenni ptačky jména pro ptácky ptáčci s omáčkou ptáčky recept smetanové omáčky recepty hovězí závitky se smetanovou omáčkou kureci ptacek ptacky z kotlety přírodní řízek se smetanovou omáčkou závitky se smetanovou omackou vepřové na paprice se smetanovou omáčkou ptáček s omáčkou kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou španělský ptáček ve smetanové omáčce
Suroviny: kuřecí stehenní řízky, cibule, vejce, nožička vepřová, okurka čerstvá, hořčice, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, vývar drůbeží, mouka hladká, sůl, pepř, šťáva citronová, máslo, olej, kapie
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
27 názorů