Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 70 min

105 min (35 min příprava + 70 min tepelná úprava)

6. 1. 2011 17:52

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 516 kJ / 1 079 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky92,73 g
Vláknina7,07 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy38,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale docela špatně se balily, rozpadaly se. Vzhledově lepší, ale sušší, by závitky byly z prsních.

Snažila jsem se najít stejné nebo podobné, udivilo mě, že tu nejsou / nebo jsem je nenašla /.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 11. 2022 09:49

:-)<3:yes: recept se mi líbí, název je výstižný :-D . Dělávám podobné závitky vykostím stehna , nechám kůži a ona to zabalení drží a dodá i chuť. Foto je krásné :yes::yes::-K

maris maris

7. 9. 2022 07:36

rob222: děkuju za vyzkoušení a krásnou fotku;-):-K

rob222

5. 9. 2022 14:30

Eliza: Jo,Interhotel :-)

Franta02

9. 3. 2016 16:38

Je to klasika, akorát já mám trochu jinou posloupnost v jednotlivých úkonech.
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější ;-)
4)

ZuzkaMladkova

14. 4. 2013 21:15

Vyzkoušeno a bylo to výýýýýborné, akorát jsem je dělala z hovězího masa ;-):-p:yes:

michaelakozelska

21. 3. 2011 11:29

Hell.: tipla bych si, že by to mohla být rýže Jasmínová:-)

Koubkova Koubkova

28. 1. 2011 12:32

Moc dobré:-p:-K:yes:

misza misza

7. 1. 2011 14:27

Nádherné:-O Ukládám:-p:yes:

maris maris

7. 1. 2011 14:15

děkuji za milé komentáře a body:-K

mysulka mysulka

7. 1. 2011 11:00

:yes: to je krása, mám uloženo a vyzkouším;-):-K:-K

maris maris

7. 1. 2011 10:32

Hell - je to rýže:-)

Hell. Hell.

7. 1. 2011 10:20

Prosím prosím, to bílé na té fotce, jako příloha, je co? Jako rýže mi to nepřijde...takže nudličky? Nebo ještě něco jiného?:-8

Pajaska Pajaska

7. 1. 2011 02:38

Parádička a ta chutná fotka.:yes::-)

xanny

6. 1. 2011 20:25

Opravdu super nápad, určitě vyzkouším a je mi jasné, že to bude mňamka:-p.
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo ;-)
+ další bodík :yes:

marcik marcik

6. 1. 2011 20:18

jsem zvědavá, kdy všechno stihnu vyzkoušet:-S.ukládám, ukládám...:-*+:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové závitky se smetanovou omáčkou spanelsky ptacek se smetanovou omackou kuřecí závitky se smetanovou omáčkou španělský ptáček se smetanou přírodní řízek s citronovou omáčkou vepřový závitek se smetanovou omačkou kureci stehenni ptačky jména pro ptácky ptáčci s omáčkou ptáčky recept smetanové omáčky recepty hovězí závitky se smetanovou omáčkou kureci ptacek ptacky z kotlety přírodní řízek se smetanovou omáčkou závitky se smetanovou omackou vepřové na paprice se smetanovou omáčkou ptáček s omáčkou kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou španělský ptáček ve smetanové omáčce

Suroviny: kuřecí stehenní řízky, cibule, vejce, nožička vepřová, okurka čerstvá, hořčice, smetana ke šlehání, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, vývar drůbeží, mouka hladká, sůl, pepř, šťáva citronová, máslo, olej, kapie

TopRecepty.cz

Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rY54