Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejový korpus na dort

Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby ho zvládl i začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 1. 2011 19:24

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 481 kJ / 2 983 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky142,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 642 mg
Sůl2,76 g
Sacharidy368,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsem začínala s dorty, řešila jsem korpus, který by nebyl piškotový (připadají mi příliš suché a dusivé), ale obsahoval olej a postupně jsem se dopracovala k tomuto poměru surovin. Možná se bude někomu hodit :)

Průměr formy je 24 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Aneleh81 Aneleh81

22. 2. 2024 13:18

Miluju ho <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 12. 2023 11:44

Ze tří vajíček se mi upekl obří korpus, který jsem chtěla na ovocný dort, krém + želatina s ovocem. Teď to musím proříznout a udělat další krém! Překvapení, a to jsem pekla ve formě průměru 26 cm. Myslela jsem, že to bude, jen malý nízký korpusík, tůhle!:-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 12. 2023 23:09

UnholyKetty: Někde děláš chybu u zkoušení špejličkou. Píchni do středu a jestli je to jen kapku vlhké přidej pár minut. A nebo, když se neooděluje od formy u krajů, aspoň na 75% kruhu, tak taky přidej pár minut. Na 150 stupňů se jen tak rychle nespálí. Střed není propečený a propadá se, to je normální. Není třeba se spoléhat na termostat u trouby, možná teplota pečení na 150 ti, produkuje ve skutečnosti 135 stupňů. Zkus to, v tom by byl čert, kdyby to nepomohlo. Nebo zkus dát teplotu na 160 stupňů a pak posledních 5 minut už hlídej ! Tipuji, že je v tom trouba.

UnholyKetty UnholyKetty

7. 12. 2023 11:09

Tento korpus je výborný a vždy ho ráda peču na dorty pro kamarádky k narozeninám. Jen vždy po vytažení z trouby se mi ve středu trochu propadne ;-( co dělám prosím špatně? Sníh mám vždy krásně tuhý a žloutkovou směs taky pěkně vyšlehanou bez krystalků cukru.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 11. 2023 11:19

Udělal jsem chybu, sice mám 26 cm formu na dort, tak jsem myslela, že zvládne korpus na dort ze 6 vajíček. Chyba, leze mi ven :-D, tak se to nafouklo, že mu ani větší forma nestačí. Tohle je boží recept.;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 3. 2023 11:39

winklerka: Vyzkoušela jsi špejlí,jestli je hotovo?:-O

zonoro zonoro

30. 12. 2022 17:06

Dala jsem mouky 150 a 50 ořechů a chutná moc dobře

jsob01

23. 12. 2020 16:15

Nejlepší dortový korpus. Jiný už nedělám. Dělám často do malé formy jen z poloviční dávky. A kombinuji s ovocem a krémem ze zakysané smetany. Milujeme to <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 11. 2020 14:31

isindy: Tento recept není jenom výborný, ale úplně blbuvzdorný ! Cokoliv se vám nezdaří u přípravy, na to se vybodněte, dejte do formy, upečte a uvidíte! Mě se totálně rozpadl sníh, vždycky dávám do šlehání cukr, dnes jsem zapomněla, ze sněhu zbylo pár vloček a vodička, dále jsem zapoměla kolik jsem dala lžic oleje a vody,/ vyrušila mě polovička s nějakým nesmyslem/ pak jsem 5 minut přemýšlela, že to vyhodím a udělám znovu....;-( Patlála - matlála , dala jsem to do formy , jen z hecu, zuřivě vhodila do trouby, že to vyhodím až potom! :-// A vono se z toho upekl krásný korpus! :-K No, totok ! ;-)

Frantiska Frantiska

4. 10. 2020 14:22

konečně jsem se dostala k tomu ho vyzkoušet. Chuťově mi prijde skvělý :) po přečteni komentařů jsem chvilku váhala jestli ho mam pect v jedne nobo ve dvou formach. Mam prumer 20cm, nakonec jsem ho pekla v jedné. Vyskočil neuvěřitelně překonal veškeré moje očekávání, klidne jsem ho mohla pect ve dvou formách. a po upečení nespadnul. Přesně jsem dodržela recept a šlahala v robotu a kazdou lzici vody i oleje poradne zašlehala a snih vmichala take podle navodu a velmi opatrně.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 9. 2020 13:02

Kvalita!:yes: Super recept. Bez chybyčky. :yes: Už se chladí . Pro Isindy : Tentokrát jsem překlápěla a vmíchala sníh dle receptu. ;-) Vajíčka jsem měla jen z obchodu. Teď v půl sedmé jsem nakrojila dortík!:-O No, ale ten dlouho nevydrží!<3<3<3

sapim sapim

4. 4. 2020 13:55

Za mě nejlepší korpus! :-8 Zkoušela jsem i jiný korpusy na dorty, ale tenhle je prostě :yes: , sice mi nikdy nevyběhne úplně vysoko, většinou peču 2 korpusy na dort, ale nedá se chuťově srovnat s jinýma.

janatka janatka

24. 11. 2019 23:36

Vždy sáhnu po tomto receptu na dortík a pokaždé se povede.:-K

bebeoli

10. 2. 2019 12:22

Skvělý recept. Dceři (13 let)se povedl upéct a to byl její první korpus na dort, který pekla. :-):-)

Marienkka

21. 9. 2018 09:20

Tak právě peču...jsem zvědavá...foto přidám...:yes::-)

1 2 3 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: korpus na dort dortovy korpus nejlepší recept na dortový korpus recepty na korpusy dortové vysoké korpus na dorty recepty nejlepší korpus na dort olejový piškot korpus na dort recept nejlepší dortový korpus recepty na nejlepší dortové korpusy dort korpus světlý korpus na dort nejlepší korpusy na dorty dortove korpusy korpus na dort s olejem kakaový olejový korpus na dort dortový korpus s olejem těsto na dort korpus dort recept na dortový korpus

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Olejový korpus na dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N8nD