Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené vepřové maso

Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

8. 1. 2011 20:48

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tinka Krištofová

11. 3. 2016 15:07

Já jsem i před dvěma měsíci zavařovala maso. Udělala jsem 8 sklenic. Maso jsem nejdřív upekla normálně v troubě, pochopitelně jsem dala sůl, kmín a podlila vodou. Pak jsem to nandala do sklenic a zavařovala jsem to 1 hodinu. Maso je krásné, výborné a nezkažené - takto to dělám celé roky a nikdy se mi nic nezkazilo. Výborná chuť....

kucerova45 kucerova45

21. 1. 2016 10:16

Petře,do sklenice dávám tak asi 3 cm od okraje.

petr

20. 1. 2016 17:54

Zdravím kolik se nechává vůle nad masem dekujipetr

petr

20. 1. 2016 17:50

bormanzdravimzdravim teď to zrovna pacham

borman:kolik místa se nechává pod okrajem dekuji

borman

16. 10. 2015 11:17

Zavařuji již 20 let, a vždy syrové s normální solí, včera sem zavařil 8 sklenic, nikdy se mi nezkazilo, vařim 2.5 hodiny pouze jednou, předem vařený nebo pečený nikdy, jelikož tam poté nezůstanou všechny ty dobré chutě.

Lucianka

29. 8. 2015 21:14

Vyborne.rychle.jednoduche.moc nam vsem chutna;-)www.toprecepty.cz

Ivana

30. 6. 2015 16:52

Jak dlouho vám dvakrát zavařené maso vydrželo ve sklepě ?Rok,dva? A zavařujete někdo i hovězí nebo kuřecí? A jen maso nebo i s kořenovou zeleninou(hovězí). Iva

Jana

18. 6. 2015 22:44

Ivana Ch: Moc dobré masíčko, dělá taky strašně dlouho a ještě nikdy nezklamalo. Dříve (za komančů se prodávalo čínské vepřové maso v konzervě a mělo stejnou chuť, jako tohle masíčko. Doporučuji, opravdu výborné....:yes:

Ivana Ch

28. 8. 2014 17:46

qwert:Hele mě je úplně šuma fuk jak to děláš Ty, já to nikomu nenutím. U nás se to vždy dělalo jak jdem napsala. Dělalo, dělá a dělat bude. A i neteřinky, které jsem to naučila, to dělají úplně stejně a chválí to až do nebe. Víc se o tom s nikým BAVIT NEBUDU.

qwert

28. 8. 2014 17:19

Částečně nesouhlasím s příspěvkem Ivana Ch. Dávám syrové do sklenic a příprava je super rychlá. Zbytek v odkazu níže.

qwert

28. 8. 2014 17:15

Ivana Ch

23. 7. 2014 15:57

U nás doma, ale i manželově rodině se vepřového masa vždy po zabijačce -------nazavářelo. Ale nikdy se nedávalo syrové maso, vždy se zavářelo maso pečené jako vrabce. I já často koupím bůček, upeču ho a pak zavařím. Lepší konzervu jsem nikdy nekoupila, dělám ho celkem často protože dnešní konzervy se nedají jíst. Moc chutná nejen nám ale i každému komu dám ochutnat. Prostě u nás syrové maso do skleničky nepatří. A že to děláme hodně dlouho, bez jednoho roku 50 let.Mám nahoře chybu, místo nazavářelo tam má být zavařovalo. Teď jsem z toho udělala pěkný galamatyáš.

petra

23. 7. 2014 15:32

a proč bychom si těch éček ještě nepřidali? To už pak vyjde nastejno-asi bych se nezdržovala se zavařováním a koupila bych si rovnou konzervu kdybych se chtěla najíst éček.... já určitě rychlosůl nepřidávám!!!

ladislav

18. 3. 2012 23:15

rychlosůl=praganda=nakládací DUSITANOVÁ sůl
O používá se při nakládání masa na uzení, je obohacena o dusitany, které by se vytvořili (při použití obyčejné soli) myslim až okolo 20 dne od nasolení. Způsobuje to červenou barvu uzeného masa a ne šedivou.je to urychlení procesu zrání.
konzervy jsou výborný, vyrábíme si je na prodej v řeznictví...
s tou konzervaci to je těžký, záleží na podmínkách vaření, takže udržování teploty, průměr sklenice atd. my vaříme cca 2.5h
a dulezite je pri manipulaci neodrazit sklenici aby si nenasala vzduch jinak je celej proces konzervace v pr.... a taky aby ste konzervu dobre dochladili, jinak by se mohla zaparit.
s pozdravem Vaníček a doufam ze jsem poradil ;-)

PKUPKOVA PKUPKOVA

11. 1. 2011 21:19

Užasný také dělám uplně stejně je to mooooc velká dobrota:-p:-D:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic

Suroviny: maso vepřové, sůl, voda

TopRecepty.cz

Zavařené vepřové maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnVP