Zavařené vepřové maso
Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2011 09:06
Jé, to není můj "názor", to je vyčtené z knížek. Špatně zavařené maso je nebezpečné, proto jsem při jeho zaváření opatrná.
10. 1. 2011 01:00
Cathleen,nic proti tvému názoru.Já se jen držím technologických postupů při konzervaci potravin,pro mne jsou tyto poznatky věrohodnější,než kuchařky .(riziko butulotoxinu atd).Proto ta poznámka.Ta prodleva chlazení je z důvodu toho,že po ten čas stačí vyrůst případné nezničené spory mikrobů a opětovným povařením se dokonale zničí.Ale samozřejmě je na každém,jaký postup použije a čemu věří.
9. 1. 2011 10:16
Souhlasím, rychlosůl jsme nedávali. Teď už maso nezavářím, ale dodneška si pamatuju tu chuť
9. 1. 2011 08:43
Pokud se steriluje dvě hodiny v kuse, opakovat sterilaci nemusíte. V každé "zavařovací kuchařce" se u masa dočtete - zavářet 2h při 100°C nebo 1h a druhý den opakovat, také 1h.
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
Rychlosůl nepoužívám, myslím, že jí sníme hodně v uzeninách....
8. 1. 2011 21:27
No měla by se sterilace opakovat po vychlazení prvního zavaření.Má to své důvody.Je to popsáno u podobného receptu.A sůl lze použít,to je v pořádku,bude to mnohem zdravější .Růžovější maso zase bude s použitím Sanytru(rychlosoli).Jinak je to fakt mňamka,mám pořád ve sklepě po ruce.
8. 1. 2011 20:07
Nemusí sa zavařovat dvakrát a používá se obyčejná sůl.
8. 1. 2011 19:57
Dobrý den,
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?
já nevím, ale nemá se ta sterilace opakovat? A nepoužívá se na to
nějaká speciální nakládací sůl?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 47 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic
Suroviny: maso vepřové, sůl, voda
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
37 názorů