Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína z vepřového masa

Masové směsi alá čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina. V receptu je vepřové maso, ale použít můžete i kuřecí či krůtí.

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

8. 1. 2011 21:21

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 863 kJ / 1 162 kcal
Bílkoviny210,98 g
Tuky32,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 526 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Verča

23. 10. 2011 14:10

:yes: super!!!

indulina28 indulina28

9. 1. 2011 12:25

:-p

maris maris

9. 1. 2011 11:16

Žížalko, máš pravdu, ale u nás to, bohužel, nefunguje tak, že večeříme společně, protože každý chodí domu jinak, manžel se často vracel z práce až v noci, jídlo si ohříval, takže tady kouzlo mizí;-):-))

zizala zizala (moderátorka)

9. 1. 2011 11:09

Jídla zahuštěná máčeným škrobem je opravdu lépe nechat jen zhoustnout a jsou určena k okamžité konzumaci. Jídlo se připravuje pokaždé čerstvé, v tom je jeho kouzlo :-p:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 1. 2011 11:05

U nás se také dříve dost dělávala jakoby "čína",ale málo kdy bylo tolik omáčky,zahušťovalo se to troškou maizenou.Dělalo se to na pánvi jako minutka,takže nikdy nic nezbylo.Ale byla to prima bašta.;-)

isindy isindy

9. 1. 2011 10:10

pravda, že s tím moc zkušenost nemám - u nás totiž většinou nic nezbyde, tak není co ohřívat :-8:-D ale když už k tomu dojde, také sos povolí....takže maris, chyba asi nebude na tvé straně ;-)

senky senky

9. 1. 2011 10:07

Stejná zkušenost jako u maris,šťáva vydrží zahuštěná tak +- na konzumaci:-p, ale polévka to rozhodně není.....

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 1. 2011 10:03

:-)Maris, nesmí se to vařit dlouho, jen přejít varem. A to, že jídlo zahuštěné Solamylem, při přihřívání zřídne, vím už dlouho - vlastní zkušenost a pak jsem to taky četla v nějaké kuchařce.....

maris maris

9. 1. 2011 10:01

A já se přiznám bez mučení, že zahušťovat Solamylem mi moc nejde, ať dělám, co dělám, vždycky mi to zřídne. Je to krásně zahoustlé jen chvíli, musí se to okamžítě jíst a o ohřívání už vůbec nemluvím. Nevím, jestli něco dělám špatně, ale vůbec mě nenapadá co. Jinak Solamyl používám na " činu", ale to v něm maso obaluji, to je něco jiného.;-):-)

isindy isindy

9. 1. 2011 09:46

já podobné masové směsi (čína tomu neříkám, tu dělám jinak) zahušťuji solamylem běžně, mouku na zahuštění používám do smetanových omáček, ale ne do tohoto typu sosu :-)
a jak píše Eliza - naše máma taky takovou čínu dělala, pamatuji si na ni a chutnala mi ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 1. 2011 09:40

Takhle zahušťuji taky, když máme chuť na masko se šťávou - podáváme s rýží nebo nudlemi. Asi jak je kdo zvyklý, ale nám tohle chutná, a je to rozhodně hustší než polévka. :yes:

Karolína

9. 1. 2011 00:01

Já taky nezahušťovala čínu solamylem.Nevyzkouším.:-O

Eliza Eliza

8. 1. 2011 23:50

Takhle podobně dělala "čínu" moje máma, v době, kdy se tady u nás objevila sojovka a móda čínské kuchyně (80. léta). Jen tam ještě přidávala spoustu bílého zelí, aby to vyplnila a bylo toho víc. Já jsem to moc ráda neměla, ale byla jsem dítě... Návštěvám moc chutnalo. Někdy ještě obalovala kousky masa v těstíčku ze solamylu a vody a bylo to docela zvláštní. Na fotce to vypadá úplně jako z její kuchyně.;-)

Hehe

8. 1. 2011 23:42

To je polívka? :D

jahoda jahoda

8. 1. 2011 22:50

Mám ráda takové rychlovky, a rýži k tomu, to je :-p.
Jak čtu, tak jsem solamylem nikdy nezahušťovala, to je o zvyku. Vyzkouším:-K:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: čína recept čína z vepřového nejlepší recept vepřová čína vepřová čína recept maso na čínu vepřové maso recepty na čínu vepřové maso na čínu recept čína čína recept vepřové čína z vepřového masa s rýží vepřové maso čína recepty cina jak naložit vepřové maso na čínu recepty čína vepřové veprove maso recepty cina vepřové na čínu recept na veprovou cinu vepřové čína čína recepty jídlo čína

Suroviny: kýta vepřová, cibule, sůl, koření čína, koření kari, pepř mletý, olej, zelenina, solamyl

TopRecepty.cz

Čína z vepřového masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEV9