Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivová tapenáda

Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

9. 1. 2011 19:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 571 kJ / 375 kcal
Bílkoviny3,40 g
Tuky32,68 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 484 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy13,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radekhk radekhk

20. 12. 2021 20:38

vypadá luxusně a já tam určo tu "anču" dám ....měli jsme v polsku na "zapiekankách" a výborný

johny tapia

1. 2. 2013 17:00

Fido:aky zakladny recept??aka blbost?keby sa vsetko robilo rovnako ako by to chutilo??ze s ancovickou?:-!

Fido

19. 8. 2012 17:41

aadulka: To je určitě pravda....ale základní recept na Tapenádu je s ančovičkou.Ale OK....oba máme zřejmě pravdu :-)

aadulka:

aadulka aadulka

18. 8. 2012 12:56

Fido: Sorry, ale né do každé tapenády se přidávají ančovičky nebo ančovičková pasta ;-)

Fido

18. 8. 2012 12:22

Sorry....ale chybí Vám tam jedna základní ingredience - Ančovička chcete-li sardelka.
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)
;-)

peta

6. 7. 2012 20:33

anonym: starorůžová...to vypadá na tapenádu z lilku, ta mi chutnala uplně nejvíc :)

anonym

29. 11. 2011 21:27

zizala: ve Francii dělají z obou pak jsem měla ještě takovou jakoby do starorůžova, nevím z čeho byla, ale byla skvělá...

Lukáš

6. 8. 2011 11:27

Výborná věc, doporčuji zkusit do tapenády zamíchat trošku smetany, je pak o něco krémovější. (Vím, že to neni tradiční, ale doporučuji kusit, rozhodně neprohloupíte)

marcik marcik

20. 1. 2011 20:14

tohle to mi taky uniklo:-S. Olivovou pastu kupuju pro manžela a dceru. Takže si u nich šplhnu:-8 děvčata díky;-).+:yes: jo a Eli, Daniella má pravdu, tvé fotky jsou moc jedlé:-K

Daniella O. Daniella O.

20. 1. 2011 19:40

Elizko, nebud zbytecne skromna, ty nafotis i Frankensteina, ze bude vypadat jako model.....:-D:-D:-K

Eliza Eliza

20. 1. 2011 19:11

Přidávám fotografie... Uznávám, že tapenáda není právě fotogenická, ale zato je skutečně výborná...:-p:yes: Bod už jsem dala dávno, protože ji dělám relativně často...:-)

mysulka mysulka

10. 1. 2011 16:48

:-p:yes::yes::-K

Pajaska Pajaska

10. 1. 2011 00:15

Olivy v jakémkoliv množství a na jakýkoliv způsob.:-p :yes:

Eliza Eliza

9. 1. 2011 22:29

Tapenadu jsem také už několikrát dělala, ale ručně v hmoždíři. Vlastně se všechny suroviny utřou a vzniklá pasta se může podávat jako součást předkrmu nebo pohoštění (tapas), spolu s bylinkovým máslem, slaninovými závitky s čerstvým kozím sýrem nebo olejem marinovaným opečeným lilkem a cuketou apod. Nejlepší je s teplou bagetkou ze světlé mouky. :yes::-p+

aadulka aadulka

9. 1. 2011 22:02

My to máme v misce a nabíráme si bagetkou :-) nebo si to mažeme jako jednohubky ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tapenáda z černých oliv olivova topenada olivová pasta topenada tapinada rajčatová tapenáda olivová pasta recept olivová pomazánka tepenáda tapanáda tapenáda z černých oliv recept tapenara pasta z oliv recept olivová tepenáda terpenada pasta z cernych oliv recept pomazánky kapenada topenáda z oliv tarpenáda

Suroviny: česnek, olivy, kapary, petržel, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Olivová tapenáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPlX