Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka ze zbylých bílků

Do mnoha pokrmů se používají pouze žloutky a pak řešíme, jak bílky použít. Dají se sice skladovat ve skleničce v lednici nebo zamrazit, ale je nejlepší je využít hned, třeba na tuto chutnou pomazánku.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

5. 2. 2011 23:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 518 kJ / 363 kcal
Bílkoviny44,49 g
Tuky15,62 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 154 mg
Sodík 2,16 g
Sůl4,93 g
Sacharidy10,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dost dlouho jsem nevěděla, co si počít se zbylými bílky po pečení i po výrobě jemných omáček, do kterých patří jen žloutky. Tato pomazánka je chutným a úsporným řešením a může mít i řadu obměn. Ale tahle nám chutná nejvíc.

Inspirace: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bystrouska

19. 1. 2019 13:18

V lednici se už nějaký čas styděly bílky , tak jsem je zapracovala do této pomazánky <3. Už jsem i ochutnala a je výborná :yes::yes:. K večeři ji namažu na sádlové housky a to si pošmákneme :-D.

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 1. 2018 18:59

terezicka1: Teri, není na tom nic složitého,pod hlavní fotkou máš okénko "přidat fotografii"na to klikneš a už tě to navede.;-)

terezicka1 terezicka1

23. 1. 2018 18:56

Tak jsem ji udělala. Pridala jsem lzici horcice, cesnek , kosricku syra a lak z okurek. Moc dobré. Dekuji. Pridala bych fotku, ale neumim to :-D

terezicka1 terezicka1

23. 1. 2018 08:43

Super...to přesně hledám. Budu dělat vanilkovy krém k buchtickam a zbyde mi dost bilku. Takze dneska jdu do ni. Podle ingredienci, to bude určitě moc chutné. Dekuji za nápad..:-)

Alilka

5. 2. 2017 10:58

Díky za bezva nápad a hlavně za recept. Taky po pečení řeším co se zbylými bílky. :yes: <3

Ludmila

22. 12. 2015 21:31

Děkuji za vynikající nápad s pomazánkou z bílků! Také jsem si nevěděla rady a teď už přesně vím, že tu pomazánku také vyzkouším. Ještě jednou díky všem za dobré nápady, zdraví Lída:-)www.toprecepty.c/recept/18795-pomazanka-ze-zbylych...

pazderka83

2. 12. 2014 15:51

Zbylo mi 16 bilku z vajecneho konaku, tak jsem vyzkousela Vasi pomazanku a fakt je vyborna. Mnam.:yes:

spagetka spagetka

19. 7. 2014 20:35

Světlana: bodovat mohou jen registrovaní

Světlana

19. 7. 2014 20:31

Ahoj, přidávám se do dlouhé řady "děkovačů" :-p Pomazánka je skvělá a jsem šťastná, že konečně nebudou stále jen pusinky, laskonky, kremrole a bílkové řezy :-D :-D Bílků mi zbývá stále mnoho,neboť vyrábím domácí zmrzlinu a na všechny možné varianty, ale základ jsou vždy žloutky. Takže ještě jednou dík, ráda bych také obodovala, ale nevím jak... :-8 :-8 :-8 Ahoj Světlana.

babča

8. 12. 2012 18:26

Já si zbylé bílky schovávám do mrazáku doplastového kelímku postupně,jak mi zbývají, a potom z nich udělám štafetky,je to váborné a brzo z nich nic nezbyde.....:-p

vera

20. 11. 2012 19:54

Ja zbyle bilky rozsleham se salamem,vymazu pekacek a dam to zapect.Nekdy dam i spetku prasku do peciva. Osolim a opeprim.Docela dobry.

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2011 13:02

Elizo,dnes jsme si pochutnali na tvé príma pomazánce:-p namazané na "úplně obyčejném chlebu"od Isahu:yes:Je to moc příjemné,takto kombinovat výrobky od Topaček:-p:yes:Měla jsem 4 bílky a nebyla čabajka,tak jsem nastrouhala nahrubo vysočinu;-)
Bodík jsem dala už posledně,tak dnes jen díky za dobrotu:-pa přidávám foto:-*

MajkaM

9. 2. 2011 09:50

Jé, já mám zrovna bílky v ledničce a přemýšlela jsem co s nimi. Dnes jdu dělat pomazánku. Super nápad.

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 2. 2011 01:45

Určitě fajn využití nadbytečných bílků:yes: Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem někde četla,že se bílky taky můžou dát do olejem vymazaného hrníčku a uvařit ve vodní lázni. Pak nasekat nebo nastrouhat. Taky by možná šly udělat v mikrovce.

Daniella O. Daniella O.

7. 2. 2011 22:45

Take pripisuji bodik :yes::yes::yes:. U nas bilky vetsinou potkal stejny osud....:-)). Nekdy jsem z nich delala zdravejsi vajecnou omeletku, ale rodinka ohrnovala nos. Tohle je skvely napad :-K.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: co se zbylými bílky pomazánka z bílků jak využít zbylé bílky co udělat z bílků zbylé bílky co uvařit z bílků využití bílků využití bílků sladké recepty z bílků vaříme z bílků co ze zbylých bílků co s bílky recepty z bílku bílky bilky na slano co z bílků vyrobky z bilku využití bílků v kuchyni zbylé bílky recept bílky recepty

Suroviny: bílek, pomazánkové máslo, čabajka, cibule, okurky sterilované, pepř mletý, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Pomazánka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znW2