Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky na Moravance nebo Hradišťance

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 2. 2011 16:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělávám tak hlavně řízky, které zbyly z předešlého dne, protože ohřívané už nemají tak dobrou chuť a jsou tužší. Tyto jsou měkké. Strouhanka z nich neodpadává. Kdo nemá rád příliš ostrá jídla, použije raději Hradišťanku. Recept mám od známé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirholu jirholu

10. 3. 2019 20:21

fanulak: Děkuji za vyzkoušení a těší mě, že všem chutnalo :-)

fanulak fanulak

10. 3. 2019 20:13

vynikající , dnes jsem dle tohoto receptu dělal 6 řízku a cele rodině to moc chutnalo . výborný recept dávám 5 bodíků za každého člena z rodiny kteří měli možnost ochutnat tento skvělí recept . <3<3:yes::yes::yes::yes::yes::-)

JezulkaS

26. 12. 2018 11:43

Mki.lucie: Nechápu, jak můžete napsat o jídle "Odporné"? Jídlo buď vám chutná a nebo nechutná. Sto lidí, sto chutí.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 12. 2018 00:20

Mki.lucie: Odporné? :-O Já je dělala a všem chutnalo!

jirholu jirholu

25. 12. 2018 18:18

Mki.lucie: Nevím, co je na tom odporného. Řízky jsou pikantní, křehké a chuťově dobré. Žádné jídlo není odporné, jenom se musí umět uvařit. Chyba bude na Vaší straně :yes::yes::yes:

Mki.lucie

25. 12. 2018 17:18

:-! :-! :-!
Lidi POZOR, zkoušela jsem to, bo me to zaujalo. Je to ODPORNÉ!!!!
Skoda rizku.
:no: :no: :no:

jirholu jirholu

25. 11. 2016 19:42

prosciuto: viz Poznámka a komentáře ... řízky jsou křehčí :yes:

prosciuto

25. 11. 2016 19:28

jirholu:
Vaša odpoveď, žiadna odpoveď.
Otázka bola prečo treba piecť hotový rezeň a nie ho vyskúšať.
:no:

jirholu jirholu

25. 11. 2016 10:34

prosciuto: Vyzkoušejte a pochopíte :-D

prosciuto

25. 11. 2016 10:30

Jedna "technická" otázka:
Podľa postupu prípravy sa rezne usmažia. Toto je jasné.
Prečo potom už hotové sa majú znova piecť 45 min.?
Toto nie je pochopiteľné (raz je jedlo hotové, načo ho treba
hotoviť znova a tak dlhú dobu?).
Keby sa jednalo o gratinovanie, tak by to bolo niekoľko minút,
ale v recepte je jasne napísané "pečeme".

jirholu jirholu

13. 3. 2014 19:01

jarda Kadic: Mně se to ještě nestalo, ale je to možné ... dnes už se není čemu divit :-D:-D:-D

jarda Kadic jarda Kadic

13. 3. 2014 18:58

Ono asi jak kdy,jak zrovna namíchají, minule jsem měl Hradišťanku a proti ní by byla Moravanka cukrová voda:-)):-)):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 2. 2011 16:43

Tohle dělávám na přírodu s různými druhy masa:-pale na řízky,to mě ještě nenapadlo;-)Ukládám,je to velice lákavé:-p+4:yes:a určitě tato dobrota bude i u nás:-*

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 2. 2011 01:23

Řízky mám ráda, Moravanku taky, tak přemýšlím......:-D Nikdy jsem to nezkoušela.

Sodovka Sodovka

8. 2. 2011 01:13

Tyhle řízky s hodou okolností dělala včera a dojídali jsme je ještě dnes. :-p Řízkům říkám řízky naopak.:-)) Obalím je nejdřív ve strouhance, pak v rozšlehaném vajíčku a pak šup do oleje smažit. Usmažené řízky pak naskládám do pekáčku a podliji Moravankou. Moravanku neliji na řízky, ale pod řízky.;-) Cibulku a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, feferonku nedávám. Vše ostatní podle receptu. Řízky v troubě peču 20 - 30 minut při 180 stupňů. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. :-p Kdo tento recept nezná, tak vřele doporučuji. Nebojte se, žádnou kyselou chuť z nálevu nebudete cítit. Kdo má obavy z Moravanky, tak řízky může podlít vývarem = 250 ml vody, 1 hovězí bujon, 100 g másla – vše chvíli povařit, pak podlít v pekáčku řízky a dát do trouby na 20 minut péct. Řízky jsou křehké a velice mňamózní. :-p Prostě SUPER!!!:yes: Posílám +3.:yes: :yes: :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové maso na moravance kotlety na moravance vepřové na moravance veprové plátky na moravance maso na moravance krkovice na moravance kotleta na moravance krkovička na moravance kuřecí maso na moravance rizek na moravance vepřové řízky na moravance řízky s moravankou vepřové maso na zelenině moravanka zbylé řízky plecko na moravance kureci na moravance plátky na moravance kuřecí maso zapečené na moravance kuřecí řízky s moravankou kuřecí řízky na moravance

Suroviny: řízek vepřový, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, zelenina sterilovaná, máslo, olej

TopRecepty.cz

Řízky na Moravance nebo Hradišťance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/koYv