Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatební koláčky bez kynutí

Mezi oblíbené tradice při svatebních přípravách patří pečení koláčků. Pokud se rozhodnete pro poctivou domácí výrobu, určitě sáhněte po receptu s droždím, ale bez kynutí. Náplně si zvolte podle vlastní chuti a pusťte se do práce.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 10 min

130 min (120 min příprava + 10 min tepelná úprava)

11. 6. 2008 09:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 945 kJ / 4 050 kcal
Bílkoviny112,24 g
Tuky147,71 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 272 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy556,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pampeliska

21. 11. 2013 13:06

Ahoj Holky, prosim mate overeny recerp, kdy kolacky zustanou nekolik dni cerstve a chutne? Pokud ano, poslete mi receptik, je toho mraky a clovek by musel vyzkouset vsechny varianty:-) Nez by prisel na ten pravej:-)

Dekuji !!!

email:pampelisatkoo@gmail.com:-Ktoprecepty.cz

jaciz

3. 6. 2013 22:41

hosta: ano, máme podobné - ty naše jsou takové cukrové, jen se rozplývají na jazyku, a hlavně vydrží dlouho křehké a dělá to ten tuk. 120gr másla se mi zdá celkem málo na to, aby byly i po týdnu jako čerstvé(jinak ta Jarka jsem já - jen jsem se poprvé zapomněla přihlásit) :-)

hosta hosta

3. 6. 2013 22:12

jaciz:já omylem odpověděla "jarce" místo "vavě" - takže ty jsi asi Jarka - tak sorry. A vidíš, koláčky máme skoro podobné:-))

jaciz

3. 6. 2013 20:44

hosta:já se neptala na koláčky, jen jsem odpovídala. Mám svůj osvědčený recept a dělám ho léta. Je výborný!!
Koláčky svatební
1kg hl.mouky
75dkg másla (nebo 50dkg másla + 1 heru)
4 žloutky
5lžic teplého mléka
1kostka droždí
špetka soli
(droždí, mléko, kostka cukru = kvásek)
děláme malé koláčky tvarohové, makové, jablkové, povidlové, ořechové.....:yes:

hosta hosta

3. 6. 2013 19:33

Jarka: no - doporučuji ti použít spíš ten recept Bahulky nebo Rebeky z podobných, prášek bych určitě nepoužila. Já dělám z 1 kg pol.mouky a půl kg másla, 4 žloutky 6 dkg kvasnic, citr.kůra - dělá se kvásek do asi 2 dcl mléka, vše se zpracuje a tvaruje hned, upečené mastit máslem s rumem a balit v cukru - jsou super i za týden a jsou to výslužkové koláčky, dělám je ale balené - mini:-D Zvaž to, tohle bych si netroufla. Jo - a zadělávám po půl kg, jinak když vás není víc, roste ke konci pod rukama:-))

Jarka

3. 6. 2013 19:20

vava: mám výborné koláčky, až bude čas, dám je sem
napiš mejl jestli spěcháš a já ti je pošlu:yes:

vava

3. 6. 2013 17:58

Tak děvčata dává se tam tedy i ten prášek do pečiva?A jsou opravdu vláčné i druhý den potřebuji to na svatbu tak hledám ten nejlepší recept!!:-//

ales

3. 3. 2013 18:13

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-K

Piskutek Piskutek

12. 2. 2013 17:07

Dobrý den, když tyto koláčky budu péci opravdu jako svatební, jak dlouho tedy předem a jak dlouho vydrží ? Děkuji :-K

Peťulka

11. 10. 2012 10:57

Mohu se zeptat, to droždí tam nakonec dám jen rozdrobené nebo z tohu musím udělat kvásek? díky

Draha

10. 2. 2012 01:48

Pro paní Katarinu.

Mě se také stalo, že i když jsem udělala důlek, těsto vyskočilo a každá náplň mi stekla na plech. Pak mě napadlo každý důlek, než dám náplň, tak propíchám vidličkou a pak teprve dám náplň. Je to lepší. Z těsta vyjde vzduch a náplň zůstane ve středu koláčku. Dobrou chuť

lilik

27. 1. 2012 17:17

:-)super to je mnam...

Katerina

3. 6. 2011 10:10

dobrý den dneska jsem dělala koláčky podle vašeho receptu těsto výborný ale mám problél že když udělám kuličku tak mi vyběhne hodně nahoru takže to je jako kuliška a na hoře je náplň tak jsem zkusila vyválet a vykrájet a to samé já už nevím v čem dělám chybu i ďulek do vnitř udělám a stajně mi to vyskočí ;-( poraď te co s tím

ivca

13. 4. 2011 18:46

patři tam droždí i prášek do pečiva,jsou výbornééé...:-))

lucie

8. 3. 2010 20:21

me se tlosku povedly at ty posledni.kdyz delam neco napoprve tak to vzdy znicim :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláče bez kynutí nekynuté svatební koláče cukrářské moravské koláče bez kynutí nejlepší těsto na svatební koláče kolace z majonezy bez kynuti křehké svatební koláče koláčky bez droždí nejlepší koláčky koláčky kynuté koláče bez kynutí svatební cukroví recepty rychlé koláče bez kynutí koláčky recept recept na koláče bez kynutí kolace recepty tvarohové koláče bez kynutí male kolacky nejlepší pouťové koláče svadební koláčky Majolkové® koláče bez kynutí

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, máslo, žloutek, sůl, kypřící prášek do pečiva, droždí čerstvé, mléko, vejce, rum, máslo, cukr

TopRecepty.cz

Svatební koláčky bez kynutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lBV