Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kološvarák podle tety Hedy

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

4. 3. 2011 19:20

Suroviny

Porce: 10 - 12

Nutriční hodnoty

Energie10 564 kJ / 2 525 kcal
Bílkoviny152,96 g
Tuky175,35 g
Vláknina14,34 g
Cholesterol 2,06 g
Sodík 6,31 g
Sůl14,55 g
Sacharidy76,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pozor hned po upečení může být celá směs hodně mokrá. Proto necháme pokrm vychladnout a do druhého uležet. Všechny suroviny a ingredience se tím dokonale propojí, nasáknou a přílišná vlhkost zmizí. Zelí mohlo být víc 800 až 1000 g.

http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

5. 3. 2011 08:28

clupmi: Koloszvar / maďarsky /, česky Kluž, je město v rumunském Sedmihradsku;-):-)

clupmi clupmi

5. 3. 2011 08:23

Teta dávala nakrájená natvrdo uveřená vejce nakonec nahoru. To se nám nelíbilo, protože vejce nepěkně ztvrdla. :-//

clupmi clupmi

5. 3. 2011 08:20

My máme recept po předcích ani jsem se nikdy nedozvěděl, kdo to byl ten Kološvár nebo Koložvár??? Máme ho ještě z doby kdy nebyly počítače, natož internet. Jen tak načmáraný rukou a velmi stručný, takže například skládání a střídaní vrstav si domýšlíme a děláme zřejmě pokaždé trochu jinak. :-D Byli jsme jim nadšení a oblíbili jsme si ho z dob, kdy jsme jezdili do Jižních Čech na prázdniny. :-p

clupmi clupmi

5. 3. 2011 08:15

Celkem kvalitní konzerva se dá koupit, ale musí se dlouho hledat zkoumat a pak si zapamatovat, zapsat nebo vyfotit daný typ. Zejména záleží na výrobci. Cena není mnohdy dobrým vodítkem. :yes:

clupmi clupmi

5. 3. 2011 08:12

Myslím si, že s nekonzervovaným masem by to nebylo ono. Pokud nechceš kupovat "blivajz" konzervy z obchudu, tak si zavař vlastní maso do sklenic a guláš se dá předem udělat nebo použít ten co se nesnědl z předchozího oběda. Guláš by se možná dal koupit i čerstvý "přes ulici" z nějaké jídelny - vyvařovny - bufetu. Že je toho hodně? To se zdá, přijdou "mladí" a jen se po tom zapráší! A když ne, tak máme mražák. Výborně se to pak ohřívá v mikrovlnce.:-K

maris maris

4. 3. 2011 20:39

Teta Heda asi vařila v době, kdy ještě bývalo v konzervách maso;-):-)

zizala zizala (moderátorka)

4. 3. 2011 20:37

Klariska: já dávám vepřové na malé kostky. Podívej se na tento recept, dělám stejně:
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...

Klariska Klariska

4. 3. 2011 20:32

Kdybych nechtěla použít masové konzervy, čím nejlépe nahradit, mletým hovězím, nebo raději mixem vepřového a hovězího? Je toho jak pro regiment :-)):yes::-K.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: koložvár kološvár konzerva kolosvar recept na kolosvar kološvar recept město kološvár koložvár recept kološvárské zelí s kroupami koložvár-město madarskej kolozvar kološvárské zelí skládané recept kolozvary madarske kolozvary recept jak uvařit zelňačku kolosvar skladany recepty po předcích recept na koložvar recept kološvár buřty v konzervě kde koupit recepty zeli kolosvar

Suroviny: rýže, zelí kysané, klobása, maso hovězí, vejce, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, rajče, smetana ke šlehání, česnek, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř, voda

TopRecepty.cz

Kološvarák podle tety Hedy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jjr