Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš "ala divočina" z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,9 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

7. 3. 2011 16:06

Suroviny

Porce: 5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 782 kJ / 2 816 kcal
Bílkoviny219,80 g
Tuky184,91 g
Vláknina24,77 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Listovala jsem v loňském kalendáři Česká kuchyně 2010 a byl tam krásný dančí gulášek. Trošku jsem si rcp pozměnila včetně masa i koření, večer v papiňáku uvařila a dnes nám chutnal:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 11. 2019 16:55

Handika-děkuji za přidanou fotku:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 6. 2017 16:25

Frantiska: Fanynko:yes::-K

Frantiska Frantiska

21. 6. 2017 16:59

Anna Kocikova: ja sice papiňák nevlastním, ale všechny vaše recepty mam moc rada. Proste to vařím v normálním hrnci :)

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 6. 2017 16:11

Irena: Děkuji za komentář:-K
Myslím si,že by ode mě nebylo fér,kdybych po pravdě u svých receptů neuváděla všechny použité suroviny a typy hrnců ve kterých jídlo připravuji;-)(Mnozí to tak dělají a mají klid:-D)
Ale myslím si,že každý má možnost si suroviny i způsob vaření přízpůsobit podle svého.Hrnců a různých dochucovadel je dnes velký výběr:-)
Paní Anuše Kejřová vylepšovala vodu na podlití masa pár kapkami Maggiho polévkového koření:-Dv jiných kuchařských knihách a kalendářích s recepty se uvádí-použijeme Podravku,Vegetu, vývar z masoxu,slepičí bujón z kostky a dokonce zeleninový bujón z kostky do polévky,ve které je cca 8různých druhů použité zeleniny:-D...No a pak"Babo raď":-p

Irena

21. 6. 2017 09:14

Anna Kocikova: Souhlasím s Váma.Ať si to každý udělá podle svého.Já za chvíli musím běžet do práce tak sáhnu taky po papiňáku a jdu do gulášku...:yes:

Dajda Dajda

8. 3. 2017 06:06

casino: Já si myslím, že právě proto, aby se obohatila omáčka, která nevznikne tím dlouhým dušením. ;-) Proto přidávám tu kostičku hovězího bujónu do krůtího gulášku, aby byla dobrá omáčka, kterou jednak krůtí nevytvoří, jednak se dusí velmi krátce.

Jinak máte samozřejmě pravdu, jsou horňáci a dolňáci a každý nechť si gulášek uvaří tak, jak mu chutná. Já nemám ráda maso, které je sice po vaření v papiňáku měkoučké, ale rozpadá se na taková vlákna, do kterých nejde pořádně kousnout. Papiňák sice vlastním snad odjakživa, ale používám ho minimálně a rozhodně v něm nevařím ani guláš ani masovou polévku (to už je v opravdu kontraproduktivní), spíše luštěniny apod. No možná mi někdo napíše, že ho neumím správně používat ....... :-D

casino casino

8. 3. 2017 00:43

Martin: sikulka7: Dajda: :yes::yes::yes:
Ale máte (máme) to marné...;-(
Tak jako jsou "horňáci a dolňáci" tak jsou patrně i gulášoví "papiňáci a nepapiňáci":-D
No, masox používám také..., můžete ale hádat, proč zrovínka v tomto případě autorka a patrně nejen autorka cpe do guláše z KLIŽKY i masox :-((

Dajda Dajda

7. 3. 2017 23:35

Hana: Tak u mě je to přesně naopak. Léta jsem vařila v papiňáku, až jsem přišla na chuť pomalému probublávání. Nevím, jak moji strávníci, ale já rozdíl určitě poznám. Nicméně proti gustu žádný dišputát. Masox nepoužívám, ale občas k jídlu nějakou tu bujónovou kostičku přihodím, spíš bych ji však přidala ke krůtímu guláši než k hovězímu. Hovězí maso si podle mě udělá chuť samo, možná právě tím pomalým probubláváním ......

Hana

7. 3. 2017 20:38

Je mi 55 let,třicet let jsem nechávala 3 hodiny probublávat,na padesátiny jsem dostala tlakový hrnec,od té doby mám za chvilku hotovo a nikdo opravdu nikdy nic nepoznal.:-)A masox dám klidně občas taky a žijeme.:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2017 12:57

sikulka7: Květuško,děkuji,že jsi přečtení rcp věnovala svůj čas ,cením si i komentáře:-KMasox byl v původním receptu a světe div se,často ho používám i já.Zatím moje rodina i návštěvy žijí bez újmy na zdraví:-)Nikoho nenutím,aby dával do jídla to,co mu nechutná:-8A co se týká přípravy jídel v papiňáku...i moje maminka bude raději stát u sporáku a dvě a půl hodiny hlídat,obracet a podlévat roštěnky:-DKaždý jsme jiný a každý máme svůj rozum.Opravdu nikoho nenutím používat to nebo ono dochucovadlo a vařit v uvedeném hrnci:-K
Vyzkoušej něco uvařit a přidat,ať se také mohu pokochat...kromě komentářů zatím nic moc:-D

sikulka7

7. 3. 2017 11:40

Hmmm, guláš z papiňáku a ještě s masoxem, určitě náramná dobrota:-((. Zkuste ho někdy bez masoxu a poctivě probublávat alespoň 3 hodiny.. Poznáte rozdíl.Dobrou chuť.

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 8. 2016 17:29

Martin: to je v pořádku,nemám důvod se zlobit:-*:-K


Comtesca: děkuji:-K:-8

Martin

21. 8. 2016 21:57

Nic ve zlém, ale toto počtení mě utvrzuje v mínění, že ženská guláš prostě udělat neumí (omlouvám se těm, které jej umí i bez masoxu a papiňáku a mouky rozpuštěné ve vodě). A to že ho zasypou směsí divokého koření, se to nezachrání.

Comtesca Comtesca

20. 9. 2014 21:13

Právě jsem ho dovařila a je výborný..posílám bodíka :-K:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 8. 2014 17:27

jakeline::-DDěkuji:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí guláš v papinaku guláš v papiňáku hovězí guláš z kližky v papiňáku hovězí guláš z papiňáku dančí guláš v papinaku guláš z papiňáku kuchařka - recepty z papiňáku recepty divočina recepty z divočiny vaříme z divočiny divočina recepty divocina maso gulas recepty na divocinu hovězí guláš ala divočina vaříme divočinu guláš z kližky v papiňáku divočina recept recepty.cz divocina hovezi ala divocina hovězí guláš divočina

Suroviny: kližka hovězí, slanina, cibule, koření divočina, jalovec, kmín drcený, pepř mletý, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, voda

TopRecepty.cz

Guláš "ala divočina" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQl9