Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí řízky v lahodné marinádě

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

13. 3. 2011 18:02

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 148 kJ / 991 kcal
Bílkoviny63,87 g
Tuky63,26 g
Vláknina9,04 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 3,08 g
Sůl7,67 g
Sacharidy37,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cosi mě malinko inspirovalo, co se týče marinády, kterou jsem si upravila dle sebe a všechno ostatní je také moje improvizace, která nám chutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

15. 3. 2011 00:27

Bibi, musí to být chutné, ale osobně se bojím, že by se mi sýry na povrchu opekly nebo i třeba roztekly dříve, než se tepelně upraví to maso uvnitř... Z fotky to není moc zřejmé - krájela jsi maso na velmi tenko, nebo se propekly i běžné porce bez připálení sýra? Chtěla bych zkusit, proto se ptám, možná blbě :-8;-).

mysulka mysulka

14. 3. 2011 10:44

:-p:yes::-K

misza misza

14. 3. 2011 08:35

Určitě dobré :-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 3. 2011 20:13

jak jsem psala Ivě Ćerné, tak i tobě. marinády jsou super:-p:yes:

Bibinka Bibinka

13. 3. 2011 20:03

Děvčata, máte všechny pravdu a díky vám jsem recept upravila. Já jsem si to vůbec neuvědomila, to jsem kuchařka co:-?z hlavy mi to uniklo;-), ale je napraveno, aby to někdo neudělal:yes:

chocolate

13. 3. 2011 18:42

Petro87, ještě mě napadlo k té zbylé marinádě-maso smažím jen na minimu oleje, po osmažení nechám cca lžíci tuku a zastříknu bílým vínem popř. vodou (co je po ruce), nechám odvařit přípečky, přidám zbylou marinádu, provařím a popř. povolím smetanou nebo vínem (pokud je potřeba).Vznikne poměrně hustá omáčka, kterou přeliji maso.

spagetka spagetka

13. 3. 2011 18:37

Bibi, já zbytek marinády přidávám vždycky jen do dál dušeného, pečeného masa - zasyrova bych to asi taky neriskla. Hlavně v dnešní době, kdy nevíš, odkud maso pochází a jak vlastně vzniklo. Mně je taky vždycky líto třeba té marinády, ale souhlas s děvčaty - zasyrova radši neriskuj (jo to dřív za babiček, když věděli, že ta krůta je od ich ze dvorka...;-)
Ale jinak určitě udělám, mňam :-p:yes::yes:

chocolate

13. 3. 2011 18:21

Petro;-), určitě ji vyhoď, listerióza popř. salmonelóza jsou velmi nebezpečné, je zbytečné riskovat.

maris maris

13. 3. 2011 18:20

Magdalenka byla rychlejší, ale tu marinádu bych určitě tepelně nezpracovanou nepodávala, já si myslím, že jsi to jen napsala tak, že to tak vyznělo, ale to by mohlo být i nebezpečné a ty jako zdravotnice bys to určitě neudělala;-):-)

petra87

13. 3. 2011 18:18

recept se mi moc líbí a určitě jej vyzkouším :-p ,jen mi nepřipadá vhodné konzumovat marinádu,ve které bylo syrové maso,vím teda že maso by se mělo oddělovat už v lednici od zeleniny a ostatních potravin,nejsem zkušená kuchařka,tak by mě spíš zajímalo,jestli to není nebezpečné,taky je mi vždycky líto takové marinády vyhodit,ale neměla jsem odvahu je teda ještě dále takto zpracovat.

chocolate

13. 3. 2011 18:17

Marináda vypadá Bibi báječně, ale souhlasím s magdalenkou, listerióza je nebezpečná.I když možná to Bibi myslela tak, že marinády udělá více a část si uschová na tzatziky.

magdalenka magdalenka

13. 3. 2011 18:12

Bibi, neviem, ja by som tú marinádu, v ktorej stálo mäso niekoľko hodín a zákonite vypustilo do nej nejakú šťavu, za surova nekonzumovala. To je môj názor.
Ale mäsko muselo byť chutné...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marináda na krůtí maso krůtí řízky řízky z krůty marináda na krůtu marináda z kysané smetany krůtí maso marináda marináda na krůtí krůtí marináda krůtí řízky ze stehna kruta v marinade krůtí maso v marinádě řízky z krůtího stehna krútí řízky recept marináda krůta krůtí řízek vmarinádě krůtí řízek ze stehna co se zbylými řízky recepty z krůty řízek marinády na krůtí maso řízkyz kruty

Suroviny: řízky krůtí, citron, paprika sušená sladká, koření oregáno, petržel, libeček, kmín mletý, smetana kysaná, sýr tvrdý, sýr niva, česnek, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Krůtí řízky v lahodné marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVzE