Pečené vařené brambory
Tyto křehké a šťavnaté brambory jsou pečené do zlatavé křupavosti, což způsobuje jejich lahodnou chuť. Skvěle se hodí jako příloha k různým pokrmům nebo si na nich můžeme pochutnávat jen tak, třeba ochucené česnekem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 876 kJ / 688 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 33,50 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 81,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podávame napr. s acidofilným mliekom ako jednoduchú večeru, alebo s nejakou studenou omáčkou (tzatziky), alebo ako prílohu k mäsu.
Extra chutia pripečené kúsky...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2023 10:16
Před pečením je potírám olejem s prolisovaným česnekem. Velká dobrota!
7. 10. 2023 08:54
Zlatka75: také jednoduché a skvelé jedlo, že?
7. 10. 2023 08:47
perfektní recept , udělala jsem v "základní verzi" bez koření, jen s olivovým olejem a solí ... všichni jsme mlaskali, zařazuji do osvědčených rodinných receptů
3. 9. 2017 13:06
Jana Janka Janinka: aký čaj???
3. 9. 2017 11:43
ten čaj musí byť?
16. 7. 2017 20:17
Zeniba: každý, čo mu chutí...
16. 7. 2017 08:08
Proč nějaké tzatziky ??????
Přeci náš tvaroh k bramborám je vynikající klasika !!!!!!!!
Přeci náš tvaroh k bramborám je vynikající klasika !!!!!!!!
17. 6. 2016 10:40
zdenka:
17. 6. 2016 09:35
dietní vegetariánské nízkotučné sádlo light ještě lepší je kuřecí bůček light
16. 6. 2016 18:54
Franta02: Je na každom,či uprednostní "fujtajblový olej " alebo "dietný vegetariánsky nízkotučný tuk (sádlo) light"...ktorý ja, mimochodom, nepoznám...
16. 6. 2016 17:46
Pokud se tam dá místo fujtajblového oleje trošku doma vyškvařeného dietního vegetariánského "nízkotučného" sádla light, tak je to mnohem chutnější.
Když někomu tento tuk (sádlíčko) nevyhovuje, tak máslo je taky dobrá varianta
P.s.: "Odpornost" podle Kadlíka s česnekem je taky mimořádně "nechutná", no fuj, jak to někdo z upírů může vůže vzít do úst
Když někomu tento tuk (sádlíčko) nevyhovuje, tak máslo je taky dobrá varianta
P.s.: "Odpornost" podle Kadlíka s česnekem je taky mimořádně "nechutná", no fuj, jak to někdo z upírů může vůže vzít do úst
13. 5. 2016 13:37
Ja pridávam kúsky syra Niva,dochuteného cesnakom.Syr sa roztečie a spolu s cesnakom má špecifickú výbornú chuť.Vyskúšajte
26. 3. 2016 10:33
František:nepochybne výborné...
26. 3. 2016 08:37
A čo takto: 6 stredne veľkých zemiakov okrojíme,na štvrtky pokrájame a pod tečucou vodou opláchneme.Dáme ich do misky polejeme olivovým alebo iným olejom, posypeme korením na zemiaky.Dobre pomiešame poukladáme na pomastenú nepriľnavú panvicu.Zakryjeme a keď sa začnú dusiť nastavíme minutku na 15 minut.Po 15 tich minutách zemiaky obrátime na druhú stranu a ešte 5 minút dopečieme.Zemiaky pečieme na strednom až nižšom stupni.Po upečení sú výborné a vhodné ako príloha ku všetkemu.Výborne chutia aj s čajom so slivovicou.
12. 7. 2013 18:45
spagetka:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 33 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Pečení hadi na ohni: Tohle jídlo k táboráku nadchne děti a potěší dospělé
Další recepty
Tématické fráze: recepty z vařených brambor vařené brambory rychlé recepty z vařených brambor vařené brambory recepty vařené brambory recept co z vařených brambor pečené brambory z vařených brambor pecene brambory opečené vařené brambory bramboráky z vařených brambor recept z vařených brambor z vařených brambor pecene brambory bez slupky vařené opečené brambory předvařené pečené brambory recepty na varene brambory vareny pečeny sk kačení sádlo vařený brambor dietní recept z vařených brambor
Pečené vařené brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vY5n
37 názorů