Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský chléb

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 375 min Doba přípravy: 375 min

375 min (375 min příprava)

20. 2. 2011 09:59

Suroviny

Porce: podle velikosti jedlíků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 525 kJ / 1 560 kcal
Bílkoviny46,11 g
Tuky20,30 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy292,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jak jsem si všiml, většina jiných pekáren dávkuje suroviny v opačném pořadí. Celkový výsledek záleží na kvalitě a jakosti použité mouky. V tomto případě Biomouka pšeničná hladká, Biomlýn, s.r.o., provoz Březník 254, 675 74 okr. Třebíč. Už jsem měl výsledky mnohem lepší.http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

halama

17. 9. 2015 14:48

Prosím Vás nemáte někdo manual na dom. Pekárnu,, Bread Maker 901?? scháním ji všude ale marně. Chtěl bych taky vyzkoušet chleba, nemám možnost přeložení: děkuji moc za odpověďi Jindra:-(

clupmi clupmi

3. 2. 2012 11:59

Alustra: Na mé pekárně Panasonic SD-253 trvá speciální program Fransosisch (s přehlasovaným o) 6 hodin. Proto stačí tak malé množství droždí a nemusí se přidávat cukr. Potom je struktura střída taková "otevřená" s velkými póry. Samozřejmě záleží na kvalitě mouky, ale je to automat, takže jaké jsou tam časy a teploty v daných okamžicích vůbec netuším.:-*:-K

tejaja tejaja

3. 2. 2012 11:37

Do žiadneho chleba nepridávam cukor a cesto krásne vybehne. Používam ale čerstvé droždie, nie sušené. So sušeným nemám skúsenosti pri pečení chleba. ;-)

Alustra

3. 2. 2012 10:36

Ahoj dala jsem suroviny přesně podle receptu ael chleba se nepovedl. Nevim jestli je to tím že muj program Francouzský je na 3 hod. Nebo je v tom receptu málo droždí já vetšinou dávám na chleba 2 lžičky droždí. A také mi v tom receptu chybí cukr. Nevíte kde byla zrada?

clupmi clupmi

19. 5. 2011 22:02

kac.enka: Ne, nepřidává. Receptura je přesně podle návodu k pekárně Panasonic.

kac.enka

19. 5. 2011 20:40

Krásný chlebík, chtěla bych ho zkusit ale opravdu se tam nepřidává aspoň lžička cukru k aktivaci droždí??

clupmi clupmi

25. 3. 2011 22:42

Pekáren je na trhu obrovské množství a každá je jiná. Těch 6 hodin je asi specifikum Panasonicu. Vtip bude v tom, že je u tohoto programu v receptuře menší procentuální dávkování droždí a chléb déle kyne. Tím se prokvasí větší množství sacharidů, vznikne více kypřících plynů a střída má pak jemnější strukturu - až vatovitého charakteru. :-K

ruzena ruzena

20. 2. 2011 22:37

Tak mě to nedalo a chleba jsem vyzkoušela;-)jak jsem už psala,mám na pečce program French,tak jsem to dala na to a tu je výsledek;-)přidám fotku,pokud bys jí tam nechtěl,tak jí smažu;-):-))jinak chleba mi chutná,je dobrý a nádherně voní:-)) a ještě jsem přidala do chleba trochu kmínu:-))

ruzena ruzena

20. 2. 2011 14:05

Tak já mám na pekárně program French-Francouzský chléb,ale jestli peče 6 hod nevím,protože jsem to ještě nezkoušela,mám pekárnu krátkou chvíli;-) asi budu muset zkusit,chlebík se mi moc líbí a já jsem taková,že vše vyzkouším;-)tak do toho půjdu adám info jak to dopadlo:-Da tobě zatím posílám bodíka,protože se mi rcp líbí:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2011 13:44

evikc07 tak dej pak vědět, jak se upekl, jo? Třeba i os. vzkaz, kdybych to přehlídla, zajímá mne ten chlebík;-)

evikc07

20. 2. 2011 13:40

Právě jsem dala ingredience do pekárny, tak uvidíme, jak se povede;-) Ale také nemám žadný program na pekárně Morphy Richards na šest hodin:-(

Bibinka Bibinka

20. 2. 2011 13:19

Clupmi, 6 hodin:-O, to koukám, ale ani já na ETĚ Delikates tento program taky nemám a všechny chleby mi udělá DP, ale peču v troubě, ty tvary z DP se mi nelíbí. To nic nevadí tomu, že ho máš pěknej na průřezu a tak máš 5.bodík:yes:

majda 2

20. 2. 2011 11:37

Ten vypadá krásně!Taky nemám na pekárně 6hod.program.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 2. 2011 11:26

Krásný chleba, ale mám dojem, že program na mé pekárně UNOLD nemám program, který má 6 hodin:-O Hodně zajímavé jsou také ty suroviny v opačném gardu:-O. Ale krásný chleba na řezu!!:yes:

Irrena Irrena

20. 2. 2011 11:16

Určitě na něj jednou dojde:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzský chléb z domácí pekárny francouzký chléb francouský chléb francouzsky chleba z domaci pekarny francouzký chleba francouzský chléb domácí pekárna francouzsky chleb v domaci pekarne francouzský chléb z pekárny domácí francouzský chléb biomlýn březník domácí pekárna francouzský chléb recept na domácí francouzský chléb francousky chleba francouzký chléb recept francouzsky chleb pekarna chleba z domácí pekárny recepty francouzský chleba z pekárny recept na francouzký chléb aktivace drozdi francouzskychlebrecept

Suroviny: droždí instantní, mouka pšeničná, máslo, sůl, voda

TopRecepty.cz

Francouzský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNW0