Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Věra

7. 6. 2013 07:49

Zdravím všechny, máme svoje čuníky a zavářím guláš, paštiku a mleté pečené maso, ale "vepřovku" jsem ještě nezkoušela, chci to napravit, ale mám technický dotaz: Na obrázcích vidím sklenice úplně plné, když jsem zavářela poprvé guláš a mleté a naplnila jsem takto sklenice, všechno to dobré mastné mi uteklo, konzervy byly poživatelné, ale suché jak troud - syrové maso to neudělá? Díky

martin

19. 12. 2012 10:35

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

honauer.dana@seznam.cz

11. 5. 2012 11:54

karlíku proč mi pul várky ztuhlo a pulka ne nejde mi to na rozum a bylo to stejně dělané najednou že by špatné uzávěry an víčkách-,:-/

Markitek

13. 4. 2012 18:00

vzpoměla jsem si, když jsem byla dítě a tohle se u nás dávolo do konzervy, někdy i uzené, vrátím se k tomu díky, bodík je zasloužený:-)

Michaela

10. 2. 2012 11:57

Recept je super.Kupuji konzervu na rizoto a fakt nic moc.Jen mě zaráží náklad na jednu sklenici.Přijde mi to hrozně málo 22,-Kč.Předpokládám nakoupení masa a kůží asi na 500Kč.

honauer.dana@seznam.cz

16. 12. 2011 11:29

vynikající nápad jemné dobré lahudka kam se hrabou ty šmejdy co je tam napsáno vepřové konzervy pa.

trojzubec72

11. 12. 2011 08:06

Neco fantastyckeho!!! Nam,nam,nam!!! 100 bodu:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

10. 12. 2011 10:52

Ahoj Kadlíku. Protože je ten pravý čas na domácí zavařování vepřového masíka, tak jsem znovu na TOP procházel, abych o něco nového nepřišel. Protože tvůj věk 206 let se dosschoduje s mým jsem rád, že i chutě máme stejné a recepty podobné. FANDÍM TI. Václav. + bodík už jednou ode mne byl tak nejde další. ŠKODA.

valsor

15. 11. 2011 11:40

Mamka tuhle mňamku taky dělá a mohu říct že je to skoro stejné složení a postup.Už se těším až pojedu na sobotu na návštěvu to bude připravená sklenice s masíkem půl bochníku chleba cibulka sůl,pepř a vychlazené pivko :-) :yes:

hafikov hafikov

27. 10. 2011 18:56

Kadlíku, zapomněl jsi upozornit,že jsou silně žravé:-D:-D:-D.Nějak se mi vytrácejí ze spíže a v myčce se objeví prázdná sklenice:-D:-D:-D

jimidi

6. 8. 2011 22:47

:-p:yes::-*:-)):yes:

Pajaska Pajaska

3. 8. 2011 18:38

Dělám úplně stejně jako Magdalenka.Přesně popsala důvod dvojí konzervace.Nikdy mne to nevypeklo podle jí popsaného postupu.Také ponořuji celé sklenice i s víčkem do vody,tak cm nad.Léty ověřené!!;-):-)

magdalenka magdalenka

3. 8. 2011 15:48

lucie79:Ja som mäsové konzervy - sklené poháre, viečko s červenou gumičkou - sterilizovala celé ponorené vo vode. Sterilizujú sa dvakrát, druhýkrát o 24 - až 48 hodín, autor hore to uvádza. (Spóry rôznych mikroorganizmov odolávajú vysokým a dlhotrvajúcim teplotám, druhá sterilizácia likviduje už vyklíčené spóry, ktoré tam teoreticky môžu byť. nebezpečný je Clostridium botulinum, jeho jed, tzv. botulotoxín.)

spagetka spagetka

3. 8. 2011 15:30

lucie79: nejsem autor, a Kadlík se určo ozve. Podle mne můžeš použít oba způsoby. Aspoň já pokiud mám třeba jen 2-3 sklenice troubu nerozpaluju, ale dám do hrnce,pokud mám větší množství, pak do trouby ;-)

lucie79

3. 8. 2011 15:04

Chtela bych zkusit tuto konzervu. Mohli by jste mi poradit, jestli můžu zavařit konzervu v troubě nebo musím v hrnci ponořenou ve vodě.

1 4 5 6 7 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v