Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Troubovatá dršťkovka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

26. 2. 2011 14:41

Suroviny

Porce: 10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 840 kJ / 918 kcal
Bílkoviny82,73 g
Tuky33,91 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 333 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy64,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dodatek: Uvařte si tuto polévku v kterýkoli čas. Jde jen o to aby v troubě spočinula na těch 8 hod. A i to je zcela individuelní. Konzumovatelná je jistě už dřív. Zvlášť v případě předvařených dršťek. Ale uvedený čas jí rozhodně neublíží, spíš naopak. Dodatek dodatku: Při kontrolním vaření jsem neměl vývar ani masox. Použil jsem čistou vodu. Pro vůni jsem dal 140 g uzeného které mi přečuhovalo z hrnce na úplně jiné vaření. Ráno kvůli referencím povinně ochutnali další dva přítomní. Létaly jen superlativy a došlo ke změně ranního menu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

10. 6. 2017 18:20

od trouby: jak, prosím, připravuješ dršťky před vložením do polévky?
Já používám jen předvařené. Vím, že se syrovými je soustu práce a vaření v několika vodách.

Nadja Nadja

10. 6. 2017 18:10

Jak se tady již několik lidí zmínilo, je postup přípravy poněkud dlouhý a nepřehledný.
Tak jsem si ho upravila podle svého - snad pomůže i někomu dalšímu:
:-O Z tuku a 2 PL mouky připravit tmavou jíšku, přidat k ní kmín a nechat rozvonět. Pak přidat drobně nakrájenou cibuli i kořenovou zeleninu a orestovat. Zalít studeným vývarem a za občasného míchání přivést k mírnému varu. Pak přidat nové koření, kousky rajčete, stonky libečku a mletou papriku. Přiklopit poklicí, NEMÍCHAT!!!
Po chvíli osolit a zahustit záklechtkou ze 3 PL mouky a 2 dl vody. Vypnout zdroj tepla, vložit nakrájené syrové dršťky, doplnit vodou do objemu 3 litrů a hrnec vložit do trouby se zapnutým spodním ohřevem a rozehřáté na 90°C. V troubě ponechat po dobu 8 hodin!!!

od trouby

28. 2. 2011 08:16

Děkuji všem za prima ohlasy. Zvlášť za ty nekriticky pozitivní. A protože ty kritické měly pravdu, Tak příště lépe a "radostněji".
Když jsem uviděl ten epos načtený na stránce, tak jsem ho chtěl dát smazat. Ale to už byly kladné ohlasy. Nechal jsem ho tady jako odstrašující příklad a nejdelší recept na jídlo co tu asi je. Dík

zizala zizala (moderátorka)

26. 2. 2011 20:28

Fíííha, to je délka :-))Hezky podrobné, ale souhlasím s některými, těch porcí na poměr ingrediencí je nějak moc, to by byla samá voda s moukou, ne? Když dršťková, tak tam ty dršťky musí být pořádně vidět ;-)Kořenovou zeleninu dávám a taky i česnek a pálivou papriku jako většina komentujících:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 2. 2011 19:59

Jééé, to je teda dlouhý recept!!:-O Každopádně, vítej na Topreceptech!! Asi jsme všichni v šoku, jinak už by tě někdo přivítal;-)

Klariska Klariska

26. 2. 2011 19:30

Pěkný literární počin, jen co je pravda :yes::-K. Ale přimlouvala bych se, aby v této nezkrácené úpravě zaujímal čestné místo ve zdejším fóru nebo na blogu autora. Pod recept bych prosila stručnější postup, s kterým se při vaření lépe pracuje ;-).

Aronoele Aronoele

26. 2. 2011 19:00

strááááááááááášně dlouhý recept :-/

Merylas Merylas (moderátorka)

26. 2. 2011 18:34

Teda, čekám, kde se zastaví váha drštěk na 10 porcí:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 2. 2011 18:30

:-pJakákoliv dršťkovka je u nás vítána:yes:ale musí být hustá;-)já dělám tuto dobrotu ve velkém,část hotové polévky zamražuji v krabičkách a na 10 porcí dávám 2,5-3 kg syrových dršťěk,hodně se smrsknou;-)Za príma receptík:-p+9:yes:

Jitka B

26. 2. 2011 18:07

Nesporně výborný recept :-p a krásně napsaný :-8:-K + :yes:.

magdalenka magdalenka

26. 2. 2011 18:03

Merylko, ja pre štyroch varím z kila, ono sa to strašne zdrcne a musí to byť predsa husté!

janek53 janek53

26. 2. 2011 18:02

Proti gustu žádný dišputát, ale ač dělám co můžu, tak mě vyjdou čtyři porce z půl kila mražených předvařených drštěk. Kde asi sou...;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

26. 2. 2011 17:39

Tak tady jsem proletěla jen ingredience :-)) Na talíři vypadá moc dobře:yes: Na 10 porcí bych počítala zhruba s kilem drštěk. Teda syrových, neopracovaných. Minulý týden jsem ji vařila,nedávám koř.zeleninu,přidávám taky česnek. Občas se nechám obměkčit, že ji uvařím, tak byl u nás svátek:-))

Jana Pá

26. 2. 2011 16:33

:-p:pěkné počteníčko:yes:

bublinka

26. 2. 2011 16:30

To není recept:-//, která kuchařka by takový román při vaření četla :-?:no:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí dršťky čištění čištění drštěk dršťky čištění dršťkovka z čeho jsou dršťky z čeho je drstka čištění hovězích drštěk jaká mouka na zahuštění omáčky staré kuchařky cistění drštěk drštková polévka v pomalém hrnci čištění syrových drštěk jak upravit dršťky čištění hovězích drsek hovězí dršťky - čištění pomer ingreienci pro drstkovou polevku žinýrovat se vyškvařené sádlo příliš řídké proc je vyskvarene sadlo ridke vyroba drstkove polivky jak se perou drštky

Suroviny: dršťky, tuk, mouka hladká, vývar, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, koření nové koření, rajče, libeček

TopRecepty.cz

Troubovatá dršťkovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVQ2