Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražené mandle

Mandle jsou plné zdravých tuků, bílkovin a minerálů. Pražené mandle jsou křupavá delikatesa, které si můžete vychutnat naslano místo brambůrků nebo jako zobání k vínu. Dají se připravit také na sladko.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 2. 2011 12:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 182 kJ / 3 629 kcal
Bílkoviny54,25 g
Tuky347,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

milda44

7. 7. 2019 22:09

Mandle pražím na sucho v toustovači 5min a nechám dojít. Vyzkoušej si svůj toustovač.Po 6ti min už hořkly. Rovnoměrně opečené z obou stran.:

LenkaKali

20. 8. 2013 19:16

vite jak nejlepe na mandlich drzi sul?myslim tu nasi kuchynskou!!!mandle maji po uprazeni obrovskou teplotu scca..280°C,takze kdyz je z panve prendame na sitko okapat od zbytku oleje,ten stece pryc ,mandle jsou tak horke takze vyuzijem jejich teplotu pro udrzeni soli!!!okapane mandle pokropime dostatecne vodou a okamzite osolime!!!mandle jsou velice horke voda se vypari a zaroven tu sul rozpusti takze zbyde krasny potah soli na mandlich a nebojte se mandle budou krupave a hlavne luxusne osolene!!!dobrou chut:-p:-p:-p:-K:-*:-*:-D

Bea.Zubkovic

27. 3. 2011 09:11

Dana a Sodovka : No podle toho kolik dáváte mandlí já na 3balíčky dávám celé máslo :)

Sodovka Sodovka

19. 3. 2011 02:30

Já mandle zas dělám na suché pánve. Mandle na pánve jenom přehazuji,aby se opražily ze všech stran. Solím je až po usmažení.

jahoda jahoda

18. 3. 2011 22:32

Já dělám mandle jen v troubě na plechu - buď úplně nasucho, nebo trošku přemáznu plech olejem (lépe na nich potom drží sůl) a troubu předehřeji naplno. Občas plechem zatřepu, aby se pražili stejnoměrně. Hlídám, jak začnou chytat barvu a odskakovat, tak jsou hotové.
Potom je v misce ještě horké posypu troškou soli.
Máme je právě rádi takto bez zbytečného dalšího tuku:-p:-K

eva hubova eva hubova

18. 3. 2011 22:21

Já jsem dělala z 1 balíčku mandlí a máslo jsem dala od oka asi 1/4 kostky:-))

Sodovka Sodovka

18. 3. 2011 16:26

Není toho másla moc? :-O

k.radulka k.radulka

16. 3. 2011 14:24

jj dělám dost často, jde to i z vlašáků:yes:

Romario

16. 3. 2011 10:10

kupuji už rovnou oloupané,jsou bez práce...dobrá chutovka místo brambůrků:yes: Ale na sladko mě to nikdy nenapadlo, zkusím.:-)

Dana

16. 3. 2011 09:09

Opravdu celé máslo?:-O

kudlova3 kudlova3

15. 3. 2011 22:52

:-O no to vyzkouším, já je dělám na oleji :-):yes:+1

eva hubova eva hubova

15. 3. 2011 22:15

Mandle byly:-ppřidala jsem Ti fotečky:yes:+2

Bea.Zubkovic

27. 2. 2011 22:31

;-) Ano může to být vynikající .. :yes: Super děkuju za radu :-))

ZuzikMufik

27. 2. 2011 14:02

Taky je dobré udělat mandle na sladko a místo soli už na pánvi přidáme cukr krupici. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pražené mandle v cukru jak prazit mandle pražené mandle v cukru recept mandle v cukru recept jak oloupat mandle mandle v cukru pražené slané mandle recept pražené slané mandle příprava mandlí mandle v karamelu recept příprava pražených mandlí mandle v karamelu mandle recepty mandle uzené mandle recept mandle v troubě mandle na sladko jak upražit mandle oprazene mandle mandle recept

Suroviny: mandle, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Pražené mandle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5vM