Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)

Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením, tvořící bohatou omáčku.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

15. 4. 2011 20:08

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 457 kJ / 1 782 kcal
Bílkoviny130,42 g
Tuky117,12 g
Vláknina15,14 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,02 g
Sacharidy47,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj "Speciality myslivecké kuchyně" RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala.

Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2024 18:12

cervanek: Ta sůl mi úplně vypadla:-OPo 13 letech ji jdu dopsat a za upozornění děkuji:-8Také děkuji za komentář:-KOpravdu záleží na stáří každého kusu.V myslivecké kuchařce byla doba vaření jen 20 minut a také jsem musela ještě 20 přidat:-8Ale to je stejné i u vepřového,nebo hovězího.Někdy mám uvařeno za 25 minut a někdy je maso tuhé ještě po 45 minutách.A stává se mi to čím dál častěji.Kdysi bývalo maso kvalitnější:-(

cervanek

3. 3. 2024 14:48

Chutný guláš, moje premiéra dančího, jen poznámka spíše pro mě - vařila bych alespoň hodinu, tak polovinu masa jsem měla ještě tužší, takže raději na jistotu, když neznám stáří masa. Ještě v receptu postrádám informaci o soli, kdy přidávat. Recept si ukládám do oblíbených a vrátím se k němu zase příště. Děkuji :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 6. 2023 19:59

Paulika: Děkuji za komentáře a těší mě,že recept vyhovuje:-8S jelením masem jsem ještě neměla možnost vařit,ale s kančím ano.Kančí guláš dělám stejně jako srnčí.Pokud mám,přidávám ještě větší snítku čerstvého rozmarýnu:-)

Paulika Paulika

3. 6. 2023 13:11

Recept na srnčí guláš v Papinově hrnci ,ale já zkusila místo srnčího jelení maso a byl super také.

Paulika Paulika

3. 6. 2023 11:14

Anna Kocikova: Díky za odpověď.Vařím tak i jelení guláš a je vždy super.:-)

Paulika Paulika

3. 6. 2023 11:12

Super recept,vařím gulášek často.Děkuji moc ,mám zájem i o další recepty od Vás.

Anna Kocikova Anna Kocikova

10. 6. 2020 17:26

solar.1: Komentář mi udělal velkou radost:-8Děkuji:-K

solar.1

10. 6. 2020 12:00

Vynikající, jednoduché, můj první srnčí guláš v tlakovém hrnci. Vše přesně podle návodu a povedlo se. Děkuji:yes::-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 2. 2020 15:57

Jadrrak: Děkuji za komentář a fotografii:-8Potěšilo mě to:-K


Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 1. 2020 19:36

Anna Kocikova::-K U nás v sobotu, byl taky pozdní oběd, vybrala jsem z mrazáku starší srnčí, v troubě bylo 4 hodiny,:-! než se maso dalo vykostit! Byla jedna odpoledne, než jsem dodělala omáčku ! :-// A to mám s divočinou zkušenosti! Každý kus je jiný. Tomu by nebylo dost , ani 40 minut v papiňáku!;-)

Jadrrak

30. 1. 2020 00:06

Jak jsem slíbil, tak činím. Dnes, kolem 12 hodin jsem gulášek dochucený česnekem a zahuštěný domácím 100% žitným chlebem předložil ke konzumaci s houskovým knedlíkem, také domácí provenience. Reakce dle očekávání, vyškrábán do poslední lžičky, až jsem se bál o smalt v hrnci. Za racept dík a je uložen do velmi oblíbených a chutných.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2020 20:39

Verunko,děkuji za info.Opravdu záleží ,jak starý je kus...ale...opět budou dohady atd.Vždy záleží na stáří kusu určitého druhu.Já jsem uvedla to,z čeho a jak dlouhou dobu jsem maso dělala.To ostatní si bude muset každý udělat sám.Ale,opravdu,děkuji za komentář:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2020 20:16

Anna Kocikova: Aničko moje zkušenost, starší srnec těch tvých 40 minut potřebuje! Ale, mladýho bych nechala 20 až 25 minut i s doběhem, než se dá papiňák otevřít. Pokud ještě nebude, vařit normálně do změknutí a hlídat, jinak se mlaďoch začne rozpadat.:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 1. 2020 17:58

Jadrrak: Tento komentář mi udělal opravdu velkou radost:-8Děkuji za důvěrui i komentář:-K:-*

Jadrrak

29. 1. 2020 00:24

A dos! Je hotovo! Ve 23:15 dovařeno zahuštěno, ochutnáno a dáno odpočívat. Zítra přiopravit a možná dozahustit rozleženou mňamku. Ještě nevím, zda přidám česnek, i bez česneku chutná výtečně, maso je jak mandlička, vařil jsem v elektronickém "daru přítele Pappina" 55minut. Zítra doplním reakci okolí, na dokonalé dílo.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový guláš v tlakovém hrnci výborný srnčí guláš srnčí guláš guláš z divočáka v papinaku kančí guláš v papiňáku gulaš v papinaku jelení guláš v papiňáku zvěřina v papiňáku jak dlouho vařit guláš v papiňáku srnci gulas recept zvěřinový guláš v papinaku srnčí kližka doba vaření v tlakovém hrnci srnčí maso v papiňáku srnčí guláš z krku zvěřina v tlakovém hrnci dančí guláš v papiňáku jak dlouho varit srnci maso jak dlouho vařit srnčí divočák v papináku

Suroviny: maso srnčí, špek, sádlo, cibule, jalovec, koření nové koření, bobkový list, sůl, mouka hladká, paprika sušená sladká, česnek, ořech muškátový

TopRecepty.cz

Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LYrw