Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová polévka

Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky. Proto se zpracovává do různých pomazánek, polévek a nádivek.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

19. 4. 2011 09:56

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 850 kJ / 1 159 kcal
Bílkoviny95,74 g
Tuky52,30 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 183 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,20 g
Sacharidy76,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

28. 4. 2020 12:25

Hell.: Souhlasím. Špenát z mladých kopřiv je ze všech špenátů nejlepší. Spařené kopřivy nebo i špenát z nich se dají zamrazit a použít kdykoliv během roku. Kromě špenátu jako hlavního jídla z kopřiv vaříme i krémovou polévku, nadíváme jimi závin, pečeme lasagne se "špenátem", dáváme na slané koláče quiche atd. Všude, kde se dá použít klasický špenát, se dají použít kopřivy.

magdalenka magdalenka

15. 7. 2012 17:27

savlinka:vyskúšaj...:-D

savlinka savlinka

15. 7. 2012 17:03

hmmm to může být dobrůtka....ráda bych uchutnala:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

19. 4. 2011 16:02

Bibinka: že je kríza, o tom ani nehovorím...:-))

Bibinka Bibinka

19. 4. 2011 13:30

Magdalenko, výborně, země nám dává tolik doíbrot a je třeba je využívat a já bych tam dala ještě nějakou sedmikrásku;-) Dávám ti 6.bod:yes:

Hell. Hell.

19. 4. 2011 12:32

Ivanko, leta letoucí dělám z kopřiv špenát...výsledek je mnohem jemnější než špenát ze špenátu :-D

magdalenka magdalenka

19. 4. 2011 12:11

Ivanka, ja trhám iba samotné listy - bez byle. A pretože najprv to povarím, tú prvú divú chuť to stratí. Ja som však celkovo na chuť žihľavy zvyknutá, zvyknem si variť čaj, na to si žihľavu nasuším.

Ivana79 Ivana79

19. 4. 2011 11:51

Strašne by ma zaujímalo ako tá žihľava môže chutiť:-OIdem sa po nejakej pozrieť do záhrady a vyskúšam;-)Treba využiť,kým je jar a dá sa dostať k čerstvým mladým bylinkám:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 4. 2011 10:39

:-p:yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 4. 2011 10:25

a to je příprava na zelený čtvrtek:-p;-)mám medvěda,zase nemám kopřivy neb ode mne od domova jsou všude jaksi na dost velkou vzdálenost nepoužitelné v kuchyni:-(tak nevím.Viděla jsem je i na trhu prodávat,ale to snad néé;-)tuto bylinu bych měla mít z přírody a né z trhu,že.;-):-8ale receptík je prima ukládám;-):yes:+1

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na kopřivovou polévku jarní kopřivová polévka recepty z kopřivy polévka koprivova polivka kopřivova omačka kopřiva polevka kopřivová kopřivová krémová polévka kopťivová polévka recept kopřivá polévka recept recept na kopřivovou polévku kopřivovápolévka kopřivova recept kopřivová polévkla kopřivovou polévku koprivova plevka recepty na polévku kopřivovou recep na kopřivovou polevku amazon kopřivivá polévka recept

Suroviny: kopřivy, máslo, mouka hladká, mléko, sýr tavený, sůl, pepř mletý, květ muškátový, česnek mědvědí

TopRecepty.cz

Kopřivová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE36