Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí máslo

Když nastane sezona medvědího česneku, bylinkové máslo s jeho chutí si lehce připravíte doma, nejen pro okamžitou potřebu, ale i do mrazáku. Jeho využití je široké, můžete ho mazat jen tak na chleba nebo využít při úpravě dalších pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

28. 4. 2011 12:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 226 kJ / 1 488 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky164,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Použijeme napr. na opečený plát mäsa, na suchú topinku, alebo na uvarené zemiaky a pod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

18. 4. 2024 20:14

Merylas: je prima mať ho v mrazničke.

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 4. 2024 19:53

Je to už hodně let, co jsem psala komentář. :-) Medvědí česnek už nemusím nikde shánět, mám ho na zahradě a úspěšně se rozrůstá. Máslo s tímto česnekem dělávám už každoročně, přidávám špetičku soli a na pozdější použití mrazím ve tvaru válečku. Chutná celé rodině. :yes::-K

magdalenka magdalenka

14. 4. 2015 21:51

Merylas: ďakujem, potešila si ma.:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 4. 2015 21:48

Magdi, dneska jsem dostala darem doslova náruč medvědího česneku a dělala jsem taky medvědí máslo. Část mám určenou k rychlé spotřebě, část jsem taktéž zamrazila, zformované do válečku. Přidala jsem jen trošku soli. Máslo mám jak s jemně krájeným "medvědem", tak jsem taky na část použila elektrický sekáček potravin. Přidávám + 10 a dovolila jsem si přidat i foto. :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 6. 2011 10:55

:-D+6:-D

zizala zizala (moderátorka)

28. 4. 2011 19:04

:-p:yes:

lemarti

28. 4. 2011 14:14

Magdalenko taky dělám když mám medvěda;-)právě jsme se vrátili z procházky za účelem hledání a žádný jsme nenašli;-(;-(ach jo jsem se tak těšila:-8ten v obchodě je tak příšerně drahý:-SNicméně tobě posílám bodíka:yes::-K

eva hubova eva hubova

28. 4. 2011 14:09

Dobrý nápad:yes:+3

maris maris

28. 4. 2011 13:20

Budu muset začít myslet, jak medvěda uchovat na zimu, toto je výborný nápad:yes::-)+

spagetka spagetka

28. 4. 2011 12:42

Já to přesně věděla - nešlo to o velikonocích!!!!:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: medvědi česnek máslo prepustene maslo s medvědím česnekem máslo z medvědího česneku maslo do mrazničky máslo a medvědí česnek

Suroviny: máslo, česnek mědvědí

TopRecepty.cz

Medvědí máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8oQl