Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

7. 5. 2011 17:02

Suroviny

Porce: 2 l koncentrátu

Nutriční hodnoty

Energie17 801 kJ / 4 255 kcal
Bílkoviny5,04 g
Tuky2,88 g
Vláknina16,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 043,92 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dostala od manželovy tety a u ní jsem ho vlastně i poprve ochutnala. Ona ale celý koncentrát naředila 10 l vody.

Při představě, že bych v lednici měla uloženo asi 12 l nápoje jsem se rozhodla, že si raději do lednice dám jen koncentrát, dva litry jsou přeci jen méně než litrů dvanáct.

A velice mile mě překvapila snadná příprava tohoto lahodného nápoje.

Původně jsem chtěla přiložit fotku k některému zdejšímu podobnému receptu, ale po důkladném prozkoumání jsem zjistila, že tento recept tu není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

monikavd monikavd

21. 8. 2015 14:20

Výborné :-) . Sice 100% šťáva je nejlepší, ale na změnu bomba!
Na mne je tedy osobně 1kg cukru moc, nedala jsem ani 1/2kg ale děkuji za recept + bodík :yes:

hjindriska

2. 12. 2014 21:01

Tento recept je moc dobrý, jsem schopna ho vypít dost a dost :-). Jen jsem si ho trochu upravila: 4 pomeranče,2 citrony(oškrabu jen oranžovou kůru), lžičku kyseliny citronové a půl kila cukru - dávám do 10litrů vody. Opravdu skvělý recept.

Valentina1607

13. 4. 2014 00:04

Právě doděláno, já 3 pomeranče oloupala a 1 dala s kůrou k tomu 1 grep a 1 citron - dolila jsem 7 litry vody a až to vychladne doliju do flašek všem doporučuji :yes::yes::yes::-p:-K

Michal

10. 6. 2013 17:27

Kura se muze dat vzdycky, ale jen nastrouhat tu oranzovou cast kury z pomerance a zlutou z citronu. Nesmi se tam dostat bila cast kury, ktera zbyde po nastrouhani te barevne casti. Ta bila, ostrouhana slupka se oloupe. Ta dela tu horkou chut.

Sarovka

15. 4. 2013 14:23

ivulinka: Rozhodně sebou letos na dovolenou vezmu ponorný mixer.;-) Protože koncentrát z čerstvě trhaných a na slunci zralých pomerančů a citronů na jihu Itálie bude prostě báječný:yes: :-K

ivulinka ivulinka

15. 4. 2013 13:28

Sarovka:jsem nadšená, že ty jsi nadšená z mého receptu:-K:yes::-!
Děkuji za vyzkoušení, taky tuto šťávinku máme rádi:-)

Sarovka

15. 4. 2013 08:24

Ivulinko, přečetla jsem recept a komentáře a upravila jsem si postup:-D Oloupala jsem pomeranče a citrony a dala je do misky, svařila jsem kůry v cukrovém rozvaru. Pak vše smíchala a rozmixovala. Jsem naprosto nadšená. :yes: Děkuji, budu často a ráda opakovat.:-K

ivulinka ivulinka

21. 2. 2013 16:10

Michaela Medkova: poslední dobou jsem se naučila kůru z velké části odstranit taky, díky za komentík a za obrázek:-K

Michaela Medkova Michaela Medkova

21. 2. 2013 14:41

Koncentrát je hotový, nalitý i v lahvích.Mě a manželovi velmi chutná, ale nevím co řeknou děti, přeci jen je trochu hořčí. Možná, že příště pomeranče oloupu.;-) Díky za recept a posílám bodíčka.Přidávám i foto.

ZuzkaMladkova

18. 2. 2013 13:52

ty jo, tak to vyzkouším určitě, hned si jdu koupit ovoce!!:-O:-p:yes:

AniCiz

8. 5. 2012 10:48

:yes:,,dovětek Václava nemá chybu..jednodušší a velmi chutný koncentrát:-K:-K:-K

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

8. 11. 2011 10:45

Ivanko. Nějak mi unikl tvůj recept z května a až nyní jsem si všíml. Já dělám koncentrát na limonády a i do čaje již řadu let a začínal jsem podobně jako ty. Ale vždy mi z toho vznikla chuť spíše připomínající "LIFT", což je samozřejmě také moc dobré, ale vytrácela se mi z toho ta pravá chuť citrónů a i trochu trpkosti z kůry. Zjistil jsem, že je to tím vařením. Proto již řadu let dělám , jak říkám CITRÓNKU nevařenou.
Rozkutruji 4 citróny(celé), 1 grep(CELÝ), 2pmeranče(celé) a tuto hmotu zředím cca 1 litrem převařené vody a nechám stát za občasného míchání 24 hod. Pak vodu scedím přez plátýnko a uvařím 1 kg cukru s co možná málo vody a přidám dost kyseliny citronové . Po vychladnutí smíchám citrusový koncentrát s tímto kyselo sladkým sirupem. Vzniký výrobek je fantasticky dobrý, osvěžující jak s vodou, tak v čaji a podobně. Již pár měsíců mám koupený domácí výrobník sifonu (dost propagovaný a je super) a sifon s touto šťávou a s ledem a ve džbánu s pár kolečky citrńu nebo limetka, či pomeranče všechny vždy nadchne. Ale jnáč máš +bodík

Hanka

28. 8. 2011 10:17

spagetka:Moc děkuji,jdu na to;-)

spagetka spagetka

27. 8. 2011 17:18

Hanka: bez problémů v lednici i několik měsíců, pokud ho nevypijete dřív.... znám ten recept od malinka, měli jsme ve sklepě vždy několik litrů a jelikož byla skvělá vodaze studny, minerálky jsme nekupovali a babička vždycky obměňovala ovoce, jééé :-*:-*:-*:-*:-p:-p:-p:-p
No a při úklidu jsem objevila lahev označenou půl roku před tím... byla skvělá pořád :yes::yes::yes:
Ivuli, jééé já nedala bodík, napravuji :yes::yes::yes:
a máš pravdu, vždycky to byl jen koncetrát, který se dle potřeby naředil;-):-p

Hanka

27. 8. 2011 17:10

Dobrý den,můžete mi prosím napsat jak dlouho koncentrát vydrží?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí pomerančový džus jak vyrobit celerový džus domaci celerovy dzus celerovy džus celerový džus recept domácí džus domaci vyroba pomerancoveho dzusu recept domácí celerový džus domaci vyroba dzusu pomerančový džus jak vyrobit pomerancovy dzus recept na celerovy džus zdravé domácí džusy domaci dzus s pomeranc celerový džus prodejny domácí výroba celerového džusu domácí džus z pomerančů pomerančový džus s citronem domácí výrobky tety petry pomerančový džus ze šlupek

Suroviny: citron, pomeranče, cukr krupice, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwA2