Rybízová marmeláda
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 7. 2012 14:47
19. 7. 2012 08:44
18. 7. 2012 01:14
do druhého vaření spolu s cukrem a štávou přidám celou skořici a vanilku, je to potom navoněné a při nalévání do skleniček přidám na víčko rum,kterým i doleju asi tak půl cm do sklenic až po vrch vůbec není cítit potom v té marmeládě a žádná se mi nezkazila, mám je ve špajzu už rok. Děkuji moc za recept, opravdu doporučuji zařadit ke klenotům každé kuchyně!!!Ještě k přípravě: poprvé jsem pasírovala ručně přes síto vařečkou, letos jsem si půjčila klasický mlýnek, ruční, který rozemele napadrť i stopky a vůbec to nevadí, marmeládě to vůbec neubere a výsledek je stejný-vizuelně i chuťově.
10. 7. 2012 12:09
10. 7. 2012 11:42
K tým marmeládam z obchodu, je fakt rozumnejšie, ak máš ovocie, urobiť to doma. Stačí si pozrieť zloženie marmelád na etikete, niektoré z nich ovocie ani nevideli alebo len veľmi mizivé percento. Doma vieš, čo do toho dáš. Súhlasím s tebou.
9. 7. 2012 22:30
9. 7. 2012 09:23
Rozvarené ríbezle pasírujem na robote, ale doma, keď sme ešte nemali robot, sme pasírovali na ručnom pasírovači. S odšťavňovašom skúsenosti nemám, ale prikláňala by som sa skôr k prepasírovaniu cez redšiu utierku.
8. 7. 2012 23:47
7. 7. 2012 20:41
7. 7. 2012 20:39
7. 7. 2012 16:52
K dotazům ohledně Gelfixu a pod.
Pokud děláte marmeládu jen ze zastudena vylisované šťávy, nemusí vám chtít marmeláda tuhnout. Vtip je v tom, že pektiny, které s cukrem mají na svědomí tuhnutí, jsou obsaženy hlavně ve slupkách. Tj. pokud děláte marmošku ze šťávy, je jistější přidat pektin třeba v Gelfixu. Pokud jedete podle tohoto receptu, pektin se varem uvolní ze slupek do šťávy a marmeláda tuhne sama.
Ale může se podařit i to, že vám ztuhne i rybízová šťáva ve flašce, u které jste to neplánovali.
7. 7. 2012 10:55
2. 7. 2012 20:02
2. 7. 2012 19:37
2. 7. 2012 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 22 minutami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 44 minutami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 1 hodinou
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 3 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 6 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 6 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 8 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 8 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem
Suroviny: rybíz, cukr krystal
Rybízová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RWV
161 názorů