Míšův tvarohovo-banánový dortík
Suroviny
Porce: kulatá forma průměr 26cm
Nutriční hodnoty
Energie | 17 211 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,24 g |
Tuky | 197,36 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 417,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Variace na Míša řezy, ale chuťově trochu jiné, protože nejvýraznější jsou právě přidané banány.
Lze přidat do krému i kokos.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2016 13:03
4. 10. 2014 07:33
Tak jsem dort také zkoušela. Nejhůř mi dopadl korpus. Četla jsem z diskuze, že se někomu srazil, takže jsem si dala pořádně záležet. A jak to dopadlo? Po 20 minutách vytáhnu krásně nadýchaný korpus z trouby a chladím na sporáku (nechtěla jsem těstu udělat teplotní šok) a když jsem se vrátila a podívala se na korpus, korpus udělal puf! a změnil se na tak tenký plát, že nešel ani rozkrojit, takže tvaroh jsem dala na něj a pak přelila čokoládou. Chuťově dobrý, vzhledově to vypadalo, jako by to uplácalo pětileté dítě (a to si myslím, že i to by to zvládlo lépe, než já) Ale získal úspěch
10. 7. 2014 10:34
Robila som cez víkend a zmizla v priebehu jedného dňa Korpus bol moc dobrý,šťavnatý,chcem ho použiť aj na tortu čo budem piecť priateľovi k narodeninám v sobotu a do krému som pridala ananás čo mi zostal z predošlého pečenia.Moc chválim
16. 4. 2013 19:38
Renča: ano, formu jsem měla 26cm a jednou jsem prořízla. Řez není moc povedený, protože jsem to prořízla nožem a ne strunou.
16. 4. 2013 18:29
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
10. 5. 2012 11:02
jahoda: Děkuju moc za radu..nakonec jsem se ptala mamky, a dospěli jsme k závěru, že jsem to pekla málo (nevim proč, uplně jsem zapoměla propíchnout špejlí:/ ) no a pak jsem to rychle vyndala a jak to rychle zchladlo tak to splasklo:(, jinak se šleháním problém nemám, to se vždy povede, tak pro příště to nechat pomalu vychladnout z trouby. Až se povede, tak určitě napíšu :) Děkuji ještě jednou za rady
30. 3. 2012 18:40
MataR: to je pech, je mi to líto. Je to ale normální piškot, který, pokud je dobře upečený, nemůže klesnout!!!
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej - já po létech pečení taky někdy nemám svůj den a dokáži upéct místo nadýchaného piškotu tvrdou placku
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej - já po létech pečení taky někdy nemám svůj den a dokáži upéct místo nadýchaného piškotu tvrdou placku
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
30. 3. 2012 13:21
Takto jsem to dělala, tak nevím:( možná jsem to tam měla nechat déle
30. 3. 2012 13:03
MataR: nie nie....sneh vyslahat len s stipkou soli . do vyslahanych zltok postupne primiesat olej, muku, prasok, kakao. a ja az na uplny zaver sneh krajavymi rezmi zamiesam do zltkovej masy.
30. 3. 2012 12:41
Jen nevím, jestli se ta mouka s tím sněhem měla šlehat, nebo zamíchat ?
30. 3. 2012 12:39
Tak jsem dnes pekla a po vychladnutí mi splaskl, tak 2 cm vysoký :(( nevím, kde je chyba, ale zdálo se mi tam málo mouky nějak.
28. 3. 2012 14:19
MataR: aha, ale nevadí, přikládám Ti z kakaa a másla, kterou také dělávám a mám ji moc ráda - déle teda tuhne, ale u krájení se neláme, zůstane spíš měkká.
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
28. 3. 2012 13:30
Jahoda: Jsem začátečník, polevu jsem ještě sama nedělala, tak nemám s tím zkušenosti. Zkusím teda tu čokoládu s tukem, nebo přidám olej a uvidíme, snad to vyjde nějak Děkuji za radu
28. 3. 2012 11:05
MataR: čoko-polevu jakoukoli, jakou jsi zvyklá.
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"
28. 3. 2012 10:48
Ahoj, opravdu krásný dort a piškot mám hrozně ráda, takže co nejdříve vyzkouším Můžu polevu použít tu hotovou v tom sáčku, která se jen rozpustí?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 18 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 2 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 5 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 5 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 7 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: míša řezy s bananem míša řezy hrníčkové banánový dort s tvarohem míšovy řezy banánový dortík banánové řezy s tvarohem tvarohové řezy s banánem banánové řezy hrníčkové tvarohový dort s banánem tvarohove řezy miša recept banánovo tvarohové řezy míšův řez banánový moučník hrníčkové míša řezy tvarohovo bananove rezy miša řezy tvarohem banánový dort pro děti hrníčkové řezy s banánem tvarohovo banánový koláč tvarohové míša řezy
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, sůl, tvaroh, cukr moučkový, banán, máslo, rum, šťáva citronová, čokoláda hořká, tuk ztužený, olej
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
56 názorů