Míšův tvarohovo-banánový dortík
Suroviny
Porce: kulatá forma průměr 26cm
Nutriční hodnoty
Energie | 17 211 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,24 g |
Tuky | 197,36 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 417,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Variace na Míša řezy, ale chuťově trochu jiné, protože nejvýraznější jsou právě přidané banány.
Lze přidat do krému i kokos.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2016 13:03
4. 10. 2014 07:33
10. 7. 2014 10:34
16. 4. 2013 19:38
16. 4. 2013 18:29
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
10. 5. 2012 11:02
30. 3. 2012 18:40
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej - já po létech pečení taky někdy nemám svůj den a dokáži upéct místo nadýchaného piškotu tvrdou placku
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
30. 3. 2012 13:21
30. 3. 2012 13:03
30. 3. 2012 12:41
30. 3. 2012 12:39
28. 3. 2012 14:19
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
28. 3. 2012 13:30
28. 3. 2012 11:05
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"
28. 3. 2012 10:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 15 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 21 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno 28. 3. 2024 21:56
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno 28. 3. 2024 21:22
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno 28. 3. 2024 19:14
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Sváteční maková bábovka
Saratice uvařila před 16 minutami
Pikantní směs na topinky
dana.chadimova uvařil před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
vackov uvařila před 7 hodinami
Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem
Paterson uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Jamca uvařil před 10 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Kikahad uvařila před 10 hodinami
Bleskurychlá pomazánka z olomouckých tvarůžků
mariko uvařila před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka se šunkou
Jarrka uvařila před 11 hodinami
Pizza na celý plech
EvaEvaEva uvařila před 12 hodinami
Oříšková roláda s mascarpone krémem
Sindy33140 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: míša řezy s bananem míša řezy hrníčkové banánový dort s tvarohem míšovy řezy banánový dortík banánové řezy s tvarohem tvarohové řezy s banánem banánové řezy hrníčkové tvarohový dort s banánem tvarohove řezy miša recept banánovo tvarohové řezy míšův řez banánový moučník hrníčkové míša řezy tvarohovo bananove rezy miša řezy tvarohem banánový dort pro děti hrníčkové řezy s banánem tvarohovo banánový koláč tvarohové míša řezy
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, sůl, tvaroh, cukr moučkový, banán, máslo, rum, šťáva citronová, čokoláda hořká, tuk ztužený, olej
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
56 názorů