Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté zelňáky se škvarky

Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou vám tak kuchyň našich babiček.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

27. 3. 2011 21:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

20-25 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 027 kJ / 2 396 kcal
Bílkoviny70,00 g
Tuky63,45 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy378,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto můžeme připravit i v domácí pekárně. Tak je dělávala moje babička a nám chutnají kynuté víc, než obyčejné, jsou křehoučké a měkoučké. Druhý den jsou ještě lepší-pokud nám teda nějaké zbydou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petaja Petaja

30. 9. 2022 08:36

Nedávno jsem upekla, měly velký úspěch hlavně u pánského osazenstva. Těsto jsem uvrhla :) do domácí pekárny, jen jsem musela poupravit množství. Škvarků jsem dala 250 gr, polovinu jsem posekala v sekáčku, jinak jsem měla malé kostičky. Sádlo už jsem nedávala. Mléka jen 200 ml a mouky jsem musela přidat, takže 600 gr. jí bylo celkem.
Přidala jsem malinko chlebového koření a soli menší polovinu polévkové lžíce, škvarky jsem neměla slané. Jinak moc nesolíme. Zelí a droždí jsem dala uvedené množství. Navrch jsem posypala jen kmínem.
Myslela jsem, že pořídím ještě foto, ale zmizely fakt bleskem, nedělala jsem naposledy, takže foto určitě dodám příště. Výborný recept :-K, díky za něj :-8.

casino casino

18. 3. 2021 09:47

Catja:
No, můžete zkusit i sterilované (1 sklenice i více) ;-)

Catja

18. 3. 2021 07:17

Ráda bych dnes vyzkoušela. Vypadají fantasticky <3. Mohu použít kysané zelí, nebo mám raději koupit kyselé? Moc děkuji :-K.

Bibinka Bibinka

11. 3. 2019 11:55

janatka: děkuji Janatko a jsem ráda, že chutnaly:yes::-K
¨

janatka janatka

10. 3. 2019 20:54

Dnes vyzkoušeno, vynikající!!!!:-D:yes:

Bibinka Bibinka

29. 4. 2013 12:44

Didi:Didi, jsem ráda, že zelňáky chutnaly a tím vajíčkem jsi nic nezkazila, ale opravdu nemusí být;-)Díky, že jsi je vyzkoušela:yes:

Didi

29. 4. 2013 12:14

Jsou výborné,nadýchané a druhý den ještě lepší,ale příště dám ještě víc zelí :-)A přidala jsem 1 vajíčko,jelikož v jiných receptech stejného tipu bylo,tak jsem si nebyla jistá zda by nechybělo :-)).:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

29. 3. 2011 19:59

Andulo, omlouvám se, chybička se opravdu vloudila, ještě že jsi to vyřešila a vlastně si to udělala správně. Já jsem přemýšlela o poloviční dávce a tak mi to asi zůstalo v hlavě a já napsala těch 250:-(;-)

Andula

29. 3. 2011 19:11

Bibi, ted jsem se dala do tech zelnaku...bohuzel na 250ml mleka a sklenize kys,zeli je 150g hl.mouky tuze malo ;-( Nevloudila se chybicka? Pridavala jsem postupne mouku a odhaduji ze jsem ji tam dala tak nejmin 500g.

eva hubova eva hubova

28. 3. 2011 23:47

Jen se zakousnout:-p:-p:yes:+17

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2011 12:55

spagetka: u mne dietu?:-O:-D:-D Ale budu muset, po inzulínu 22 cukrovky:-(, je hodně. Ale pak to jde dolů, zatím je to ve fázi zkoušek, diabetoložka říkala, že je to ok a přidala několik jednotek. Uvidíme. Bibi, vyřídím!!:-D On tady dnes vlezl poté, co mu Pejli řekla o reakcích na Hornický guláš, byl totálně vytočený!!:-D Já vysmátá:-!:-!:-D:-D

spagetka spagetka

28. 3. 2011 12:37

Láďo - jednou za čas jo a pak nasadit silnou dietu :-D:-D;-)

Bibinka Bibinka

28. 3. 2011 12:30

Rotviggu(Láďo), děkuji za takovou poklonu, až se z toho červenám:-8, ale Janča by ti je udělat mohla, je tam jen 150 g mouky-to není zas tak moc a jednou za čas;-)zas takový problém nevidím. Taky záleží na tom, jak jí máš silnou žeano;-)

mysulka mysulka

28. 3. 2011 12:27

:-p mňam ,to je krása:yes::-K

rotvigg

28. 3. 2011 12:06

janičko, tvou kuchyni důvěrně znám;-),(od Jany R.)hned bych si dal, ale Jana mne dohnala k inzulínu, těma jejíma dobrůtkama, tak můžu jen tiše slintat:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté zelníky zelníky z kyselého zelí se škvarkama zelňáky z kynutého těsta domácí zelnáky škvarkové zelnaky zelňáky zelnáky z kyselého zelí kynuté těsto na zelnaky kynuté zelníky z kyselého zelí zelňáky z domácí pekárny zelňáky od babičky kynuté těsto se škvarkama zelnaky s kynuteho těsta těsto na zelňáky zelníky z kynutého těsta zelnaky v domaci pekarne zelňaky se se škvarkama recepty se škvarkama zelnaky z pekarny zelňaky recept

Suroviny: mouka hladká, zelí kysané, škvarky, droždí čerstvé, sádlo, mléko, kmín celý, sůl, slanina anglická, mák, sůl hrubá

TopRecepty.cz

Kynuté zelňáky se škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l48