Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 925,00 g |
Tuky | 465,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,50 g |
Sodík | 103,02 g |
Sůl | 257,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky.
Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát.
("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2017 19:49
4. 2. 2017 19:30
22. 4. 2015 06:46
Recept mám z kuchařky rybího mága Miloše Štěpničky, ten také teplotu neuvádí
20. 4. 2015 20:06
5. 3. 2015 14:22
20. 5. 2013 11:41
Svým komentářem jste mě rozesmál. Mně se zas hnusí vydloubávat oči a prázdnými důlky protahovat háček, no......myslím, že v obchodě u chladících pultů musíte chodit se zavřenýma očima, pže žádná prodávaná uzená makrela oči pryč nemá. A co rybičky v konzervách?
18. 5. 2013 21:28
25. 5. 2011 15:47
25. 5. 2011 11:22
24. 5. 2011 19:11
24. 5. 2011 19:00
24. 5. 2011 17:45
24. 5. 2011 17:31
24. 5. 2011 15:53
24. 5. 2011 14:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 11 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 23 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 58 minutami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 6 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 7 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak poznat v obchodě kvalitního uzeného lososa? Roli hraje barva i označení na obalu, všímat si musíme i metody uzení
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: uzení makrel uzená makrela jak udit makrelu jak udit makrely uzená makrela recepty jak vyudit makrelu příprava makrely na uzení uzení makrely uzená makrela recept recept na uzení makrel uzené makrely jak vyudit makrely příprava makrel na uzení udíme makrely jak se udí makrely uzená makrela je zdravá jak se udí makrela recept uzena makrela jak vyudit sýr uzení makrelu
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
24 názorů