Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso "po čínsku"

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 5. 2011 14:20

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 100 kJ / 502 kcal
Bílkoviny21,24 g
Tuky24,88 g
Vláknina3,42 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 5,92 g
Sůl14,82 g
Sacharidy47,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tohle je recept, který u nás ve vesnici, v porevoluční době, dělala asi každá rodina., V tu dobu to pro nás byla neuvěřitelná dobrota, kdysi ho mamka s babičkou připravovala z prsou, z našich odchovaných moráků, to se nám dělávaly boule za ušima.

Možná tímto receptem tu vyvolám vlnu diskuze, ale věřte, hledala jsem tu tento recept, nenašla jsem ho a jinak ho nazvat jsem nedokázala, prostě od malička mám tento recept spjat s názvem "maso po čínsku".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarLen88 MarLen88

12. 4. 2024 19:15

TOP šmakuláda, bezva recept 👍

Tonja

20. 1. 2023 01:26

Číňané jí hůlkami, proto všechny části pokrmu musí mít maximálně velikost sousta. Nepoužívají při jídle nože, ani neukusují z větších kusů. A také kečup a Maggi by Číňan nepoužil.

radekhk radekhk

2. 10. 2021 18:53

Tenhle recept znám snad 40-cet let,dělávali ho na staré vesnické hospodě a korát tam dávali lžičku protlaku a dvě-tři ty kulatý feferonky krájený na drobno, dělali to z kotlety a naložený v lednici dva-tři dny....tenkrát kuchař dycky říkal že maso má svůj čas-byla to spíš pánská záležitost s chlebem,ale no ochutnal jsem párkrát a pak byla žízeň :-) .... děkuji za připomrnutí téhle zapomenuté dobroty

ivulinka ivulinka

23. 11. 2014 21:16

chocolate: jsem tomu moc ráda a děkuji:-K

chocolate chocolate

23. 11. 2014 19:26

Kdyz uz nevim, co bych uvarila, s timto nalozenym masem, ve spojeni s bramborovou kasi nebo sezamovou bulkou s ledovym salatem, nikdy neslapnu u mych dcer vedle:yes:.

ivulinka ivulinka

1. 6. 2011 17:40

spagetka: děkuji, akorát tedy ještě jednu poznámku mám, já kečup nekupuji, každoročně ho vařím s mamkou dohromady z našich vypěstovaných rajčat ze zahrádky a chutná neuvěřitelně skvěle.

spagetka spagetka

1. 6. 2011 17:37

ivulinka: miluju marinády, ale kečup v ní nějak moji náklonnost nezískal, spíš si pak to maso dodatečně pokape muž nebo zeťák, já to nemusím. Každopádně jsem to zkusila no a rodinka byla blahem bez sebe - já ale taky :-O;-):-D:-p:yes:

ivulinka ivulinka

1. 6. 2011 17:32

Milá Sodovko, ani nevíš jak jsi mě tvým milým komentářem potěšila, stejně tak mám i radost, že jsi vyzkoušela, díky TI.

Jak už jsem psala, podrobně jsem tu prostudovala neuvěřitelné množství marinád, hledala v rozšířeném hledání, ale tuhle s kečupem a tímto poměrem surovin jsem tu nenašla.
A taky si troufám říct, že nejde o žádné rošťáky nebo cikánské řízky, na to jsou jiné suroviny a jiné jejich poměry.

Jinak všem děkuji za milé komentáře a neregistrovaní mě nemohou svými poznámkami urazit;-)

Sodovka Sodovka

1. 6. 2011 15:53

Ivulinka, dík za výborný recept. :-p :yes: Dá se říct, že jsem sběratelkou marinád na maso.:-)) Dost často nakládám maso v různých marinádách, přesto tuhle marinádu neznám.:-)) Nikdy nedělám marinádu od oka, ale vždy se držím receptu = měření na lžíce, lžičky. Na základě zkušenosti vím, že stačí dát o nějakou ingrediencí více a chuť masa je jiná. ;-)
Každý dokáže napatlat různé marinády. Já osobně mám ráda osvědčené recepty marinád, u kterých je poměr ingrediencí již vyvážený a žádná ingredience nepřehlušuje druhou. :yes: Marináda na Rošťáky, jak se zmiňuje v komentářích neregistrovaná Di, je jiná.;-) Na Rošťáky se nedává kečup
Di, co se týče názvu receptů, tak si myslím, že by člověk na tomto výborném kuchařském webu neměl puntičkářský řešit. :-)Tohle neustále řešila stejná jmenovkyně Di na receptech.cz.:-)) A měla stejný písemný projev jako máte vy.;-) Vaše různé komentáře na Topreceptech jsem již několikrát četla a hodně se podobají Di na receptech .cz. :-(
Ivulinko, posílám + 15. :yes: :-))

ivulinka ivulinka

31. 5. 2011 15:19

No holky:-O, čekám na fotky!!!

zizala zizala (moderátorka)

31. 5. 2011 15:07

chocolate: Ale to jsi měla výborný nápad, už vím, co bude v nejbližší době k večeři :-p:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

31. 5. 2011 14:50

chocolate: A kde je foto od Tebe?:-)):-*

chocolate chocolate

31. 5. 2011 14:45

Takže se vracím s hodnocením našeho národního pokladu;-).Tato verze je výborná, protože je hic, podávala jsem je na sezamových bulkách, které jsem rozřízla a nasucho opekla v troubě, lehce pomazala jogurtovým dresingem od Spacku a obložila ledovým salátem a plátkem rajčete.A bylo to božské:-p.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2011 21:23

ivulinka: fakt, jo? Včera mi Pavla koupila super pánev s nepřilnavým povrchem v IKEI za 30 kč!:-D Ale je fáákt super, byla to její premiéra!:-D Mám i balarini, ale je větší a těžší;-)

ivulinka ivulinka

30. 5. 2011 19:03

Jani, díky za přidaná fota našeho "národního pokrmu", maso na nich vypadá, jako by ly usmažené v mojí pánvičce, díky.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maso po čínsku kuřecí maso po čínsku kuřecí nudlíčky po čínsku krůtí maso po čínsku kuřecí po čínsku kuřecí placičky po čínsku sojové maso po čínsku krůtí prsa po čínsku kuřecí prsa po čínsku řízky po čínsku krútí nudličky po čínsku,těstovina kachní prsíčka po čínsku řízek po čínsku krutí po činsku drůbeží maso po čínsku krůtí nudličky po čínsku kuřecí řízky po čínsku kachni prsa po činsku recepty kuřecí maso po čínsku mleté maso po čínsku

Suroviny: vejce, hořčice, solamyl, maggi, sůl, omáčka worcesterová, omáčka sojová, paprika sušená sladká, kečup sladký, česnek, pepř, maso drůbeží, olej

TopRecepty.cz

Maso "po čínsku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgR2