Polévka z vývaru
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 4,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 67 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 56,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2023 06:49
1. 4. 2021 21:57
Lidé vařte vývary! Jsou opravdu přínosem pro náš organismus! Já vím, nic nového většině z Vás neoznamuji, ale chci oslovit tímto i mladší generace a začínající kuchtíky a kuchtičky! Vývar je základ nejen pro nás, ale i v gastronomii! Buďte zdraví!
19. 2. 2021 15:58
Merylas: PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .
,,toš tak,,
Úplně s váma souhlasím, jen jsem chtěl napíchnout možnost spojit sůl, koření už do přípravy vvaru a obohatit maso.
Vývar, na který mně odkazujete je jen ,,mdloň ,, a i podle toho bude chutnat asi to maso.
Ale zase každý má svoje způsoby jeho přípravu ale ti co mají v oblibě pokrmy, které ho osloví nejen pohledem, vůní a poté i chutíby se mnou mohli souhlasit.
Ještě jen tak na okraj, když teď česnek začíná mít problémy s uchováním, tak jej rozmixuju se solí, pčidám zavařené rajčata, opět rozmixuju a je to univerzální dochucovadlo nejen do polívek, pečení masa a podobně. ŘÉKÁME TOMU ,,PEČERASU .
,,toš tak,,
19. 2. 2021 15:48
magdalenka:PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .
Podle mého volného času a druhu vaření občas pčidám můj návrh, jak to dělám já už několik desetiletí a bohatých zkušeností.
No a když je do TOPRECEPTŮ NAPÍŠU, mnohdy jsou inspirací k ,,neodborným,, komentářům, které nikomu neberu, pokusi to nvyzkouší a pak ,,kritizují,, .
A to kamenování je samozřejmně nadnesené a navrhující, aby připomínky byly hlavně od těch, cu už něco odvařili a né od ,,vařeček,, kteří dovedou ,,připálit,, i čaj.
OPĚT STEJNÉ: NEŽ ..........
,,toš tak,, .
19. 2. 2021 15:46
JosefZeravicky: Toš, nikoho nebudeme kamenovat. Každý komentář týkající se receptu je přínosem, tady si ale myslím, že vývar byl připravený třeba takto: https://www.toprecepty.cz/recept/15087-vyvar-do-za... Každý si může vývar připravit dle svých zvyklostí a tento recept je jen na takové finální dohotovení polévky.
19. 2. 2021 13:11
JosefZeravicky: prečo a za čo by vás bolo treba kameňovať?
19. 2. 2021 12:48
Přeju pěkný den.
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,
Velice, velice zajímavý způsob na tuto polévku. Nevím, co autorku vedlo k tomu, ře vařila jen kosti a nedala tam sůl a koření, proč ne, i tak se to dá.
Já bych doporučil dle mého názoru kosti dát do hrnce s vodou, uvést do varu a poté lehce vařit aspoň 1,5-2 hodiny spolu s kořením (nové koření, pepř celý a bobkový list ve speciálním sítku k tomu určené).
Až je to tak na 80% hotoé, přidám na 15-20 minut kořenovou zeleninuTím maso dostane hned vůni po přísadách. Poté , až je zelenina uvařená, vyjmu kosti a oberu maso a dám zpět do vývaru, nebo zvlášť do misky, ze které si pak každý dá do talíře kolik chce a nebo nedá) Dám do vývaru vařit nudle a nebo drobení (většinou je to podle druhu 5-10 minut.
POSLEDNÍ DOBOU JE HIT, ŽE NUDLE SE VAŘÍ ZVLÁŠŤ V ČÁASTI VÝVARU, DÁ SE ZASE DO MISKY A KAŽDÝ SI DÁ PODLE SVÉHO.
Problém je v tom, že jak maso a i nudle mezitím mohou zcchladnout a celkovou polévku na talíři ochladí, ale je to pak efektní na stole, kde je v miskách mnakrájené maso, potom nudle a další zelenina. Na ozdobení polévky samozřejmně petržel a nebo libeček.
U nás se dává ještě při dovaření vývaru prolisovaný česnek.
A NEŽ MNĚ UDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE.
,,toš tak,,
19. 2. 2021 12:45
13. 7. 2013 20:33
Já si zvykla teď kosti na vývar opékat a musím říci, že takový vývar nám chutná daleko víc, je silnější a má lepší barvu, je víc po chuti masovější. Nakonec i na demi glace se kosti nejprve opékají
13. 7. 2013 20:29
Jana Remkova: ty jsi taky perla, ty .. perlorodko já tam ty nudle chtěla dát, ale byla jsem přehlasována
13. 7. 2013 20:18
U nás bude zítra z kosti z krkovičky s masem, nudličkami a zeleninkou
13. 7. 2013 20:16
Peldi, mám ráda takové polévky
13. 7. 2013 20:15
rebeka: Hmm, opět-perla mezi fazolemi...
13. 7. 2013 20:05
vývar byl z krůtích krků, nudle jsem nedávala, jen jsem na másle orestovala zeleninu a do polévky obrala maso z krčiska
přidávám bodík a foto, jestli neva
přidávám bodík a foto, jestli neva
2. 4. 2012 17:02
Nebyla s nudličkama,zužitkovala jsem rýži,co mi zbyla a také jsme si pochutnaliBodík a foto posílám+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Kefírový koláč
jubull uvařil před 25 minutami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 10 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Císař Ferdinand Dobrotivý: Na stole měl silný vývar, delikátní foie gras nebo račí ocásky s omáčkou ze šampaňského
Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort
Další recepty
Tématické fráze: vývar vývar recept vepřový vývar vývarová polévka vývar z kostí polevkovy vyvar vývarové polévky veprovy vyvar recept polévka z kance polévkové vývary vývar z vepřových kostí kachní vývar z kostí vývar z kostí recept vývar z kance polévky recepty vývar z vepřového vývar vepřový recepty vývar vývar z vepřové kosti recept vývar
Suroviny: vývar masový, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, petržel, petrželka, nudle vlasové
Polévka z vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8283
17 názorů