Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po novohradsku

Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou přípravu kapra. Filety stačí potřít solí a česnekem a obalit v mouce smíchané s kmínem a paprikou. Poté je osmažíte na sádle a můžete podávat.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

4. 6. 2011 18:31

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie180 kJ / 43 kcal
Bílkoviny1,68 g
Tuky0,11 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept má velmi dlouhou tradici; na internetu se nachází např. na stránkách www.rybadomaci.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vlasti80 Vlasti80

6. 10. 2021 16:04

výborná úprava kapra, jinak ho už dělat nebudeme i na vánoce s bramborovým salátem to nebude tak těžké a tučné jako klasický řízek

casino casino

2. 8. 2021 09:52

oring

2. 8. 2021 08:05

Kapr je takto skvělý. U nás se mu říká "po mlynářsku". Jen nefunguje odkaz na odstranění kostí. Pro ty, kdo ho neznají : Filet položíme na prkénko kůží dolů. Dlouhým a rovným, velmi ostrým nožem prořezáváme maso i kosti až skoro ke kůži (tu nesmíme proříznout) s odstupem 2-3 milimetry, ne více. Pokud pracujeme v místě, kde je ticho, slyšíme i v ruce cítíme kdy jsou kostičky proříznuty. Dále neřežeme. Kousky kostiček smažením zmizí.

Jaromira18 Jaromira18

19. 4. 2020 18:55

Je vynikající, máme ho takhle nejraději.:-K:yes::yes::yes::yes:

Jana

24. 12. 2013 13:15

Výborný recept, ještě navrch přidáváme osmaženou cibulku a nemá to chybu a říkáme tomu kapr po námořnicku.

suslajda suslajda

5. 6. 2011 19:05

:-pkapříka máme rádi recept ukládám a vyzkouším za 14 dní jedu do Třeboňe tak si přivezu čerstvého:-*tobě bodík:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 6. 2011 10:46

:-p+6:yes:Kapra miluju:-8ale jsem na tom stejně,jako chocolate;-(

Eliza Eliza

4. 6. 2011 20:47

Děkuji za zájem, je to taková klasika...ale chyběla tu, nebo jsem ji alespoň nenašla.
Jájino, to se budete muset obrátit sem...;-) http://www.rybadomaci.cz/cz/recepty/kapr.aspx...Tipuji, že se tak kapr v minulosti připravoval u Nových Hradů, zkrátka v těch oblastech...;-) Asi podobně, jako získala svůj název třeboňská úprava kapra podle města Třeboň - také tam jsou rybníky s chovem kaprů...

JájinA

4. 6. 2011 20:13

co je na tom Novohradského?

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2011 19:55

Hmm, byla jsem právě obdarovaná kapříkem od kámošky..že by?:-p:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

4. 6. 2011 19:32

Hm, znám moc dobře, je prim a dobrý kapříček takto upraven:-K:-):yes:

chocolate chocolate

4. 6. 2011 18:42

Kapra miluji, tuto úpravu znám (ale sama nedělám), tož jen bod z Brna posílám:yes:.
Hned bych si nabídla, kapra mám ráda, ale bohužel u nás jen já..

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uprava kapra recepty na úpravu kapra ryba po novohradsku filé po novohradsku kapr recepty pstruh po novohradsku recept na upravu kapra kapr ponovohradsku kapr po novhradsku úpravy kapra kapr na sádle uprava kapra recepty recepty z kapra kapr uprava kuře po novohradsku kapr recept recept na kapra po novohradsku kaprponovohradsku recepty na kapra

Suroviny: filet z kapra, česnek, mouka polohrubá, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Kapr po novohradsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wn08