Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková slaná kaše - přílohová

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

16. 8. 2011 15:14

Suroviny

Porce: kolik chceš

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jajikpusik jajikpusik

16. 8. 2011 20:12

Díky za reakci všem. Kroupy opravdu jen zaliji horkou vodou a nechám stát. Potom, když je přidám k cibulce, promíchám a ponechám pod pokličkou do podávání, skutečně změknou. Mám je raději než lámanku, tu dávám spíš do polévky. No ale dojdou-li kroupy, nahradí je lámanka, viz obrázky. Jano, abych neměla z lámanky kaši po vsáknutí, jak píšeš, zalévám jí minimem vody. Ani jí nemám všechnu ponořenou, doladí jí ta horká pára, co se přikrytím udělá. Pak není třeba jí slévat. Pohanku dělám již léta a jsem zemědělcem, který jí pěstuje. Tak ať se daří a chutná. Pa:-K

Jana

16. 8. 2011 17:58

Děkuji moc za rady.
Klarisa: pohanku neslévám, četla jsem, že to je také důležité.
spagetka: děkuji za odkaz, zkusím pohanku uvařit podle návodu.

Pohanku jsem si oblíbila, opravdu mi chutná. Moje dcera jí moc ráda nemá, ale včera jsem jí předložila pohankovou kaši z lámanky, na to jsem jí dala na větší kusy udělanou zeleninu na skus - rajčata, lilek, cuketu, papriky, žampiony, trochu posypala kořením na americké brambory a pane jak si pomlaskávala :-)

Přeji hezký večer :-)

Klariska Klariska

16. 8. 2011 15:59

Jani, já vařím pohanku tak, že šálek propláchnutých krup zaliju jeden a půl šálkem studené vody a na mírném ohni přivedu k varu. Minutu povařím a zakryté nechám 20 minut dojít. Důležitější než nevařit je totiž neslévat. Snad ti to pomůže :-).

spagetka spagetka

16. 8. 2011 15:50

Jana - v to máš sice pravdu, ale jukni sem http://www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&i...

Jana

16. 8. 2011 15:42

Pohanka se prý nemá vařit, aby se nezničila nejcennější látka rutin. Pohanku - kroupy jsem jenom zalila, podle návodu na sáčku, vroucí vodou a nechala stát asi 10 minut, někdy i déle, ale kroupy byly stále tvrdé. Takže jsem přestala kupovat kroupy a začala jsem kupovat lámanku, kde je na návodu uvedeno, že se má nechat asi 2-3 minuty vařit !!! a potom nechat asi 15 minut dojít. Voda se do lámanky vsákne a je z toho spíš taková kaše. Nevím co je správné. Na jednom návodu - s kroupy - je uvedeno nevařit a na lámance vařit :-O Ale tvrdé kroupy dobré nejsou a za uvedených deset minut určitě nezměknou ani trochu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jáhlová kaše na slano jahlova kase slana pohanková kaše pohanková kaše z lámanky kase z pohanky lamanky slaná kaše slané kaše slaná jáhlová kaše pohanková krupice recepty pohanková kaše recept kaše z pohankových vloček kase z lamanky kaše z pohankové lámanky pohanková lámanka pohanka lámanka kaše pohankova kase naslano pohanková lámanka recepty pohanková kaše k čemu slane kase recepty pohanková krupice na slano

Suroviny: pohanka, cibule, česnek, voda, máslo

TopRecepty.cz

Pohanková slaná kaše - přílohová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p93p