Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně pro diabetiky

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

20. 8. 2011 18:18

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 109 kJ / 1 460 kcal
Bílkoviny107,06 g
Tuky62,88 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 451 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,67 g
Sacharidy105,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Možná je to k nevíře, ale tento recept dostal Láďa přímo od paní Dr.Gongolové-diabetičky. A nejen tento. Oproti receptu jsem přidala jen jeden stroužek česneku a koření Čarodějka. Podmínkou bylo, změřit si cukr za cca 2 hodiny po jídle a zapsat si to. Výsledek...6,2

Samozřejmě jsem dělala jen jednu porci, všechny ingredience jsem plus mínus zmenšovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 7. 2013 21:51

spagetka::-D:-D:-D no, co už se dá dělat s těmi chlapy, co nemají žádnou zodpovědnost, že?:-D

spagetka spagetka

5. 7. 2013 12:35

Jana Remkova:Máš jedno velké štěstí, Láďa není obézní, jako někdo, kdo při 165 váží 110 ;-):-D:-D. A co si budem povídat. Kupované dia sladkosti se opravdu jíst nedaj, takže raději peču sama, upravuju.
Jenže, co to je platné, když já si ve slevě koupím čokoládu Milka, neschovám ji a pak nevidím ani kostičku ;-(;-(:-D:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 7. 2013 12:29

spagetka: Nejsi sama, holka. Proč diabetici tak milují sladké? Já se taky snažím, jak můžu a on pak je v lednici a baští krém na roládu, no, šlak by mne trefil. Láďa se má měřit jen pro kontrolu. Píchá si 3x denně, zatím v normě. Někdy 12, někdy 7. Měla jsem strach z Egypta, ty sladkosti tam..ale bylo to doma kolem 9, takže v "normě";-) A taky ty řeči.."cooooo už mám na tom světě":-D dobře znám;-) Jakoby neměl mne, ne?:-O:-D:-D:-D:-D:-D:-D

spagetka spagetka

5. 7. 2013 12:24

Jana Remkova: jasně souhlas, záleží i na tom, jak často se musí Láďa měřit, manžel denně3x - jeden den před jídlem, druhý den po jídle. testovací proužky mu ale hradí pojišťovna a stačej akorát do další kontroly. "milasek", když má hodnotu 11, tak jásám, obvykle kolem 20 a to zuřím:-//:-// a pátrám, co že zas spapkal navíc (a najdu obaly třeba od zaručeně ne dia sušenek, čokolád, - neb přece nebude trpět i zakoupí sám a scová si :-D:-D:-D))
Jinak jo, to je jasný, proto diabetolog ušije dietu každému na míru.:yes:, jen holt taky záleží na zodpovědnosti onoho pacienta. Po mé dietě, je cukr na 8, večer jdu přeměřit a je na 18, ráno na 20 a to je palk přednáška - jo je to na nic, jenže.... to bych ho musela zavřít do klece :-S:-S:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 7. 2013 12:07

spagetka: ono to je trochu jinak, Ladi. Jsou modernější metody, sama to víš. Záleží na mnoha faktorech, kolik člověk váží, jak je vysoký a pod. Já se snažím jen přizpůsobit. Jídla dávám Láďovi dost a stejně se někdy stane, že si musí po obědě vzít cukr:-D, že má třeba 3,5.. A každý diabetik jinak snáší cokoliv. Je třeba zkoušet a měřit a měřit. Dneska jsem třeba dělala kuře-jakoby svíčkovou. Na másle, na celeru a mrkvi, rozmixovala a malinko zahustila kukuřičným škrobem. Někdo by řekl, že škrobem ne, ale Láďa je v pohodě.;-) Přidala jsem trochu cremefine smetany na vaření a 3 knedlíky a super;-). Takže, jak říkám..zkoušet a měřit, ikdyž teda ty pásky jsou hodně drahé, ale Láďa sem tam nějaké dostane od doktorky.:-)

Ještě k DIA výrobkům. U nás zásadně ne!! Cukry v nich jsou nahrazovány tuky a to je taky na prd:-/

spagetka spagetka

5. 7. 2013 11:17

clupmi: No počkej, přece tohle ti musel vysvětlit i tvůj dr., ne? Že v rámci téhle diety musíš počítat nejen sacharidy, ale i tuky, bílkoviny atd... a hlavně ti musel nastavit, kolik čeho denně ne?
Aspoň u nás to tak máme. Jo že má "lepšejší" polovička to silně nedodržuje, neb nad rámec mnou připravené diety si značně "přilepšuje" je věc jiná.;-);-):-D:-D

clupmi clupmi

5. 7. 2013 11:03

Jani, za tu dobu 20 let, co mám toho "tichého zabijáka" jsem pochopil, že nejde jen o cukr, ale i tuk! Takže na sucho na pánvi, to je ono, i když je to krkovička. V lázních jsem se až divil, co všechno bylo v rámci diabetické diety a kolik toho bylo. Brambory by měly být nedílnou a pravidelnou součástí zdravého jídelníčku a kyselé zelí je samozřejmě také košér. Takže děkuji za inspiraci a nejen proto ti letí +:yes: Pozdravuj Láďu:-K
http://clupmi.blog.cz

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 8. 2011 18:36

chocolate: já jsem připomínku na mouku uznala a upravila;-)

chocolate chocolate

21. 8. 2011 12:06

Super, sice sama diabetik nejsem, ale je bezva, že se díky Tobě recepty rozrůstají.Jani:-K, neber to jako vrtání, ale myslím, že dotaz na množství mouky zase tak od věci nebyl, to diabetici hlídají.Ale žádný útok z Tvé strany také nevidím, bod přidávám a Láďovi tiše závidím:yes:.

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 8. 2011 09:59

Bibinka: díky, Jani. Já pořád hledám ten útok z mé strany:-(

Bibinka Bibinka

21. 8. 2011 09:51

Jani, ať už je to pro diabetika, či nikoliv, je to lahůdka ať jsou knedlíky z jakékoliv mouky. Tu dobrotu bych si dala z toho talíře ihned:-p Dávám ti 5.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 8. 2011 09:22

alena: útočení v komentářích?:-O Vždyť jsem to opravila. O co vám jde?:-O

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 8. 2011 09:14

Jana Remkova: Já Ti nevím, ale taky se mi zdálo jako neregi. Aleně té mouky málo. A ty jsi to potvrdila v tom, že jsi dala těch 30 g jen na 3 brambory;-) Tak jsem myslela, že rcp upravíš na ty 4 porce bramborových knedlíků, když to je na 4 porce;-):-)

alena

21. 8. 2011 09:13

Jana Remkova:právě, že ovládám dobře bramborové knedlíky vidím tu nesmyslnost v gramáži. když dáváte recept, měl by být správně. každému je jasné, že 30 gr mouky na 800 gr brambor je totální hloupost, ani na Slovensku to nedělají!místo útočení v komentářích to opravte a bude klid. recepty čtou i ženy, které se učí vařit a toto je silně matoucí. to jim vyplave z hrnce kaše, bez debaty.

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 8. 2011 08:46

Jana Remkova: Asi bys pak měla tu mouku v receptu upravit;-) Jestli jsi dělala ze 3 brambor, tak ta hrst mouky bude tak těch 30 g co uvádíš v receptu na celé množství 800 g brambor;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaříme pro diabetiky recepty recepty pro diabetiky super jídlo pro diabetiky oběd pro diabetika jídlo pro diabetiky obědy pro diabetiky recepty pro diabetika dietní vepřová pečeně vaříme pro diabetiky co vařit pro diabetiky oběd pro diabetiky večeře pro diabetika večeře pro diabetiky knedlíky pro diabetiky jak vařit pro diabetiky vepřová pečeně co vařit diabetikovi diabetik jídla pro diabetiky vepřová pečeně recepty

Suroviny: krkovice vepřová, sůl, kmín celý, česnek, brambory, sůl, mouka hrubá, vejce, zelí kysané, sůl, tuk, cibule, brambory, sladidlo umělé

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA4Y