Šašlikový hrnec
Suroviny
Porce: 8-10 dle zdatnosti strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 18 817 kJ / 4 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 495,40 g |
Tuky | 225,70 g |
Vláknina | 38,00 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 5,39 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 79,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s rýží, bramborem nebo jen chlebem.
Recept mám od jedné Jugoslávky žijící v Německu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2022 11:37
Už jsem to tady kdysi psala, mám recept od kamaráda z Ukrajiny a je to výborný šašlik. Maso (vepřové, nebo kuřecí) nakrájíme na kostky a naložíme do kefíru, nebo podmáslí, hodně cibule a kopr. Nechá se marinovat nejlépe přes noc a potom napíchat na jehlu na střídačku s cibulí a grilovat. Masíčko je křehké a moc dobré. Už jsem ho i pekla v troubě a bylo taky výborné.
22. 8. 2011 11:15
Dievčatá ďakujem za rýchlu odpoveď, recept sa mi páči, a korenie je dôležité, preto som sa pýtala, ešte raz díky
22. 8. 2011 11:06
tejaja:Terezko myslím že tam můžeš dát jakékoliv oblíbené kořeníSložení tohoto koření už napsala Chocolate, takže se můžeš inspirovat
22. 8. 2011 10:57
tejaja:Složení: (Sůl 26%, paprika, česnek, směs koření, sušená zelenina, med, E621, zvýrazňovač chuti E341)
http://www.levnekoreni.cz/Adamova-zebra-100g-KOREN...
http://www.levnekoreni.cz/Adamova-zebra-100g-KOREN...
22. 8. 2011 10:54
Irrena: Irenka, díky za vysvetlenie, a mám ešte jednu otázku : aké je to korenie Adamova řebra, u nás som to nevidela, čím by sa to nahradiť ? Mám ale blbé otázky, však ?
22. 8. 2011 10:52
AntoninZ: kebab je mäso pečené na veľkom ražni, veľkej ihle hlúpo povedané, šašlik je mäso narezané na kocky veľké asi ako orech, najčastejšie sa striedajúce s kolieskami cibule alebo aj so zeleninou napichované na malých ihlách. Patrí do základu kuchyne Gruzíncov, Arménov, Rusov, Ukrajincov, Azerbajdžáncov a iných národov. Mäso sa zvykne pred napichovaním marinovať.
Pozri :
šašlik : http://www.primazena.cz/gurman/netradicne/clanek/r...
kebab : http://www.kebabfactory.com.au/id11.html
Pozri :
šašlik : http://www.primazena.cz/gurman/netradicne/clanek/r...
kebab : http://www.kebabfactory.com.au/id11.html
22. 8. 2011 09:34
tejaja:Ahoj TerezkoAsi šašlikový proto že vše co se napichuje na jehlu se dává i do tohoto pokrmu.Jak jsem recept dostala tak jsem ho zadala
22. 8. 2011 07:28
To zní moc dobře,určitě to stojí za vyzkoušení to si ukládám+1
21. 8. 2011 22:32
21. 8. 2011 22:27
AntoninZ: Šašlik je též na jehle Stačí jen něco vědět
21. 8. 2011 22:23
Tejajo, na jehle je to kebab.
21. 8. 2011 22:04
Irenka, môžem sa opýtať, prečo šašlikový hrniec ? Šašlik je mäso a iné ingrediencie napichované na ihle...
21. 8. 2011 18:12
Tak prima, zítra mám otazník, co dál, a mám mleté maso i veřpové, že bych zkusila? Tak jo, ty máš bodíka
21. 8. 2011 18:04
tam je tolik dobrot,že to nemůže být jiné,než výborné
21. 8. 2011 17:59
To vypadá výborně
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 4 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 23 minutami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 1 hodinou
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 2 hodinami
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 6 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
Škubání slepice krok za krokem: Jak postupovat a na co si dát pozor
Další recepty
Tématické fráze: maďarský šašlik vepřové maso z jednoho hrnce šašlik z vepřového masa šašlikovy gulaš šašlik v hrnci saslik do hrnce maso z jednoho hrnce maďarský šašlik koření na šašlik veprove maso s tocenym salamem šašlik v pekáči primazena.cz saslik.sk šašlik na pekáč šašlik v v troubě valassky šašlik šašlik hrnci hrnec na med vepřové maso v jednom hrnci mleté maso recepty do trouby
Suroviny: maso vepřové, maso mleté mix, bůček uzený, cibule, paprika, víno bílé, kečup sladký, sůl, pepř, koření adamovo žebro
Šašlikový hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GVN
15 názorů