Višně ve vodce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 685 kJ / 4 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 4,50 g |
Vláknina | 12,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 681,25 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2019 19:26
Merylas: Já je mám, jako podešev.
12. 2. 2019 20:51
Veronika.Hrozna: Tak to je záhada i pro mě. Mám ještě pár sklenic višní naložených v alkoholu, tak jsem je omrkla. Višně určitě nejsou scvrklé tak, že by se nedaly použít. Tak si taky myslím, že to bude třeba odrůdou.
12. 2. 2019 13:23
casino: jednou jsem je dělala, ale s marcipánem, jako dárek do kytice k padesátinám. Na to, co to dalo práce, je snědli, nechci užít hrubší slovo, na můj vkus příliš rychle. Ale to je asi 15 let.
12. 2. 2019 13:15
Veronika.Hrozna: asi i dost záleží na odrůdě višní. Já nakládám zpravidla 3 čtyřlitrovky ze dvou stromů. Část je víc, část míň scvrklá. Takové množství samozřejmě v kuchyni neupotřebím, je to i pro mlsné huby otce, manžela i zetě. Dávám 2/3 vínovice a 1/3 rumu. Je to dost " ožralé"
12. 2. 2019 09:43
casino: Mě to právě chutná, jak to chytne hořkost a chuť od pecek! Sto lidí , sto chutí! Bublaninu taky dělám s peckami, kvůli té chuti od pecek.
12. 2. 2019 09:36
hospodyne: Tak ty moje ne, je to jako žvýkačka! Úplně tuhé. Když to vypeckuju, tak zůstane jen ta tuhá slupka. Asi to sleju a zůstane aspoň višňový likér. Ještě, že jsem neudělala víc, mám jen 10 malých skleniček.
11. 2. 2019 22:59
hospodyne:
S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...
Veronika.Hrozna:
Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní
S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...
Veronika.Hrozna:
Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní
11. 2. 2019 22:41
Veronika.Hrozna: myslím, že je naopak do kuliček můžete zabalit. Já je do dezertů používám hodně často a musím je chránit před chlapy, protože mi na ně chodí. Višně naložené do alkoholu scvrknou vždy, je potřeba je před zalitím pořádně prosypat cukrem, tím se to trochu zmírní. Na dezertech pro dospělé je to lákavé zpestření.
11. 2. 2019 22:24
casino: Aha! Tedy žádné dlouhé skladování višní! Uff! Měla jsem v plánu kokosové kuličky, ale ....... to tam nemohu dát! Jinak ten perník, co jsem pekla , doznal vaší karamelové šlehačky a ovoce /tam jsem chtěla dát i ty višně/! Tak jsem dala jenom kousek pomeranče a kolečko banánu vymáchané v dortovém želé.
11. 2. 2019 20:11
Veronika.Hrozna:
Elementary, milá Watsonová
No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu
Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje
Elementary, milá Watsonová
No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu
Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje
11. 2. 2019 19:49
Tento recept jsem dělala v létě. Teď včera jsem višně otevřela a jsou celé scvrklé, i když byly po celou dobu v rumu a vodce. Neumím si to vysvětlit. Záhada. Byly ve sklepě, tam je chladno a tma.
3. 7. 2018 08:18
Simona Skolakova: Simi, děkuji za důvěru a taky mám naloženo podle různých receptů .
2. 7. 2018 23:22
Tak jsem dnes založila na višně ve vodce podle tohoto receptíku,tak jsem zvědavá jak to dopadneAle né jen tento,udělala jsem podle vícero receptíkutak jen pak testovat ,který je lepší
24. 3. 2010 23:03
Václave
18. 3. 2010 08:24
Říkáme"Ovoco co se zdá, ale zradí" .HI HI. Už pár přátel jse nachytal na tu vodičku, že nevěděli, která bije. HI HI. +bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 24 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 4 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V době respiračních onemocnění hraje důležitou roli vitamín C. Proč zrovna on? A skutečně je jeho bohatým zdrojem citron?
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma třešně. Jak je zpracovat a využít
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: zavařování višní višně třešně ve vodce recepty z višní jak udělat višně v rumu co udělat z višní višně zavařování co z višní višně s vodkou visne s rumem domácí griotka z višní zavařování višně višně recepty visne v alkoholu višně recept naložené višně v alkoholu zavařování višní s rumem recept na sušené višně recept na zavařování višní švestky ve vodce
Suroviny: višně, cukr krupice, vodka, rum, koření hřebíček, skořice celá
Višně ve vodce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxYG
15 názorů